Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Atsisveikinimas su „Internet Explorer“: Pietų Korėjoje – antkapis žymiajai naršyklei

Birželio 15 d. gyvuoti nustojus žymiajai „Internet Explorer“ naršyklei, jos naudotojai išradingai atsisveikina. Štai Pietų Korėjos inžinierius, kurio gyvenimą ši naršyklė „pavertė kančia“, jai sukūrė kapą ir paminklą, o šio kūrinio nuotraukos žaibiškai išplito socialiniuose tinkluose, skelbia naujienų agentūra AFP.
Pietų Korėjoje iškilo paminklas „Internet Explorer“ naršyklei
Pietų Korėjoje iškilo paminklas „Internet Explorer“ naršyklei / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Pietų Korėja, kurios vidutinis interneto greitis yra vienas didžiausių pasaulyje, liko neįprastai prisirišusi prie „Microsoft“ interneto naršyklės „Internet Explorer“, kurią bendrovė po 27 metų šios savaitės pradžioje išleido į pensiją.

Minint naršyklės „mirtį“, 38 metų inžinierius Kiyoungas Jungas Pietų Korėjos pietinio Gjongdžu miesto kavinės stogo pastatė antkapį, pažymėtą firminiu „e“ logotipu.

„Tai buvo geras įrankis, kuriuo naudodamiesi galėjome atsisiųsti kitas naršykles“, – rašoma antkapio užraše.

Šmaikštaus K.Jungo kurto antkapio vaizdai greitai išplito socialiniuose tinkluose.

Kadaise pasaulyje dominavusi „Internet Explorer“ pastaraisiais metais buvo plačiai smerkiama dėl savo lėtumo ir trikdžių.

Tačiau Pietų Korėjoje maždaug iki 2014 m. ji buvo privaloma norint naudotis internetine bankininkyste ir apsipirkti, nes atliekant visus šiuos veiksmus internete svetainėse reikėjo naudoti „ActiveX“ – „Microsoft“ sukurtą įskiepį.

Vietos ataskaitose teigiama, kad dar neseniai tai buvo numatytoji daugelio Seulo valdžios svetainių naršyklė.

Korėjos vandens išteklių korporacijos ir Korėjos greitkelių korporacijos interneto svetainės tinkamai veikė tik su „Internet Explorer“ naršykle bent iki šių metų birželio 10 d., teigiama dienraščio „Maeil Economic Daily“ pranešime.

„Kančia“

Programinės įrangos inžinierius ir žiniatinkio kūrėjas K.Jungas AFP sakė, kad nuolat „kentėjo“ darbe dėl suderinamumo problemų, susijusių su „Internet Explorer“ naršykle.

„Pietų Korėjoje kuriant žiniatinklį visada buvo siekiama, kad jis gerai atrodys „Internet Explorer“, o ne „Chrome“, – sakė jis.

Interneto svetainės, kurios gerai atrodo kitose naršyklėse, pavyzdžiui, „Safari“ ar „Chrome“, „Internet Explorer“ naršyklėje gali atrodyti labai blogai, todėl jam dažnai tekdavo praleisti daug papildomų valandų, kad būtų užtikrintas suderinamumas.

K.Jungas teigė, kad „labai apsidžiaugė“ naršyklės išėjimu į pensiją.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Pietų Korėjoje iškilo paminklas „Internet Explorer“ naršyklei
AFP/„Scanpix“ nuotr./Pietų Korėjoje iškilo paminklas „Internet Explorer“ naršyklei

Tačiau jis taip pat teigė, kad jaučia tikrą nostalgiją ir emocijas dėl naršyklės išnykimo, nes prisimena jos klestėjimo laikus – tai viena iš priežasčių, dėl kurių jam kilo įkvėpimas pastatyti paminklą.

K.Jungas citavo japonų animatoriaus Hayao Miyazaki žodžius: „Žmonės dažnai džiaugiasi, kad mašinos neturi sielų, tačiau mes, žmonės, iš tikrųjų atiduodame joms savo širdis“, – aiškindamas savo jausmus į pensiją išėjusiai naršyklei kalbėjo K.Jungas.

Inžinierius teigė, kad jį džiugina reakcija į jo sukurtą kapą ir paminklą ir kad jis bei jo brolis, kuriam priklauso kavinė, planuoja palikti paminklą ant Gjongdžu stogo neribotam laikui.

„Buvo labai įdomu prajuokinti kitus“, – sakė jis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius