Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 12 19

Trys į IT persikvalifikavę lietuviai atvirai: nuo kokių atlyginimų pradėjo ir kaip sekėsi ieškoti darbo

Pastaruoju metu vis daugiau žmonių nusprendžia pakeisti savo karjeros sritį ir pasuka į informacines technologijas (IT). Persikvalifikuoti į IT vilioja ne tik plačiai aptariami dideli programuotojų atlyginimai, bet ir IT specialistų trūkumas darbo rinkoje. Tačiau, ar tikrai toks karjeros pakeitimas – rožėmis klotas? Trys savo karjerą kita linkme pakreipę specialistai 15min atvirai papasakojo, kokių sunkumų, atlyginimo ir galimybių galima tikėtis.
„Danske Bankas“ IT centras
Darbuotojas biure. / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Technologijų sektoriui sparčiai plečiantis, tiek Lietuvoje, tiek pasaulyje IT specialistai tampa vieni geidžiamiausių darbuotojų.

„Infobalt“ duomenimis, 78 proc. Lietuvoje įsikūrusių įmonių ruošiasi plėsti IT skaitmeninimo dalį ir skaičiuoja, kad tam prireiks 13 tūkst. specialistų.

Patyrusiam programuotojui ar UX dizaineriui šiuo metu darbdaviai Lietuvoje yra pasiruošę mokėti ir 5 tūkstančius į rankas, prie atlyginimo žadėdami ir kitas gėrybes – privatų sveikatos draudimą, bonusus, užkandžius, papildomas atostogų ar mokymosi dienas.

Tačiau kaip šioje rinkoje sekasi įsitvirtinti naujiems, ką tik „iškeptiems“ specialistams? Kiek laiko užtrunka persikvalifikavimo procesas? Ar pradinė alga – daug žadanti?

Apie tai 15min papasakojo kardinaliai savo gyvenimo profesijas pakeitę ir į IT sritį pasukę Edgaras, Rūta ir Ieva.

Užtrunka ir kursai, ir darbo paieška

Administratore dirbusią Rūtą Tiškuvienę į IT sferą pastūmėjo ne tik pokyčių noras, bet ir darbo pasiūlymų trūkumas Klaipėdoje.

„Baigiau lietuvių filologijos ir ispanų kalbos bakalaurą, magistrą – visuomeninę geografiją ir geoinformacines sistemas. Du skirtingi dalykai, ir praktiškai nieko su tuo nedirbau“, – savo apsisprendimo istoriją pasakodama juokėsi pašnekovė.

Noras būti vertėja arba redaktore buvo nesuderinamas su sprendimu gyventi Klaipėdoje, mat tokių darbų pasiūlymų šiame mieste tiesiog nebuvo. Daugiau nei metus pradirbusi administratore R.Tiškuvienė nusprendė radikaliai keisti savo gyvenimą ir persikvalifikuoti į internetinių svetainių kūrėją.

Asmeninio archyvo nuotr./Rūta Tiškuvienė
Asmeninio archyvo nuotr./Rūta Tiškuvienė

„Keli mano pažįstami lankė kursus, vienam pavyko įsidarbinti. Galvoju, gal ir man pasiseks, reikia bandyti, nes kaip pasiklosi – taip išmiegosi“, – pasakojo pašnekovė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius