Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Auksinė šviesa ir įvairiaspalviai lapai ‒ kaip išmaniuoju įamžinti rudenį?

Nors ruduo iš pirmo žvilgsnio atrodo itin niūrus metų laikas, spalvų įvairovė ir pasikeitęs kraštovaizdis suteikia unikalių fotografavimo galimybių. Kad nepriekaištingai užfiksuotumėte rudeniškus kadrus, pranešime žiniasklaidai „Samsung“ ekspertė Aurelija Krivickaitė dalijasi telefono fotografijos patarimais.
Rudeninė panorama
Rudeninė panorama / 123RF.com nuotr.

„Daugelis įsitikinę, kad kvapą gniaužiančius vaizdus užfiksuoti galima tik su fotografų naudojama itin brangia įranga, pavyzdžiui, veidrodiniu fotoaparatu. Vis dėlto tai ‒ netiesa. Šiuolaikiniai išmanieji telefonai turi net po kelias kameras ir siūlo daugybę funkcijų. Viskas, ko reikia ‒ mokėti jomis naudotis ir žinoti kelias fotografavimo taisykles“, – sako A.Krivickaitė.

Tinkama kompozicija

Tam, kad jūsų nuotraukos atrodytų itin patraukliai, pasirinkite tinkamą kompoziciją. Tą padaryti jums padės trečdalių taisyklė (angl. Rule of Thirds) ir tinklelis (angl. Gridlines).

„Kone kiekvienas išmanusis turi tinklelio funkciją, eekrane turėtumėte matyti 2 horizontalias ir 2 vertikalias linijas“, ‒ pasakoja A.Krivickaitė.

Tam, kad nuotrauka būtų subalansuota, fotografuodami objektus, pavyzdžiui, medį ar draugą, žaidžiantį su šuniu, stenkitės, kad jie ekrane būtų ten, kur eina tinklelio linijos. Padaliję nuotrauką į 3 atskiras dalis leisite žiūrovams matyti natūraliai išdėstytą vaizdą.

Kitas patarimas ‒ nebijoti eksperimentuoti ir ieškoti įdomių perspektyvų. Tai nesunkiai padarysite galvodami apie nuotraukos gylį, aukštį ir kampus. Pavyzdžiui, vietoje to, kad paprastai nufotografuotumėte balą iš viršaus, pabandykite pasilenkti žemiau ir ją nufotografuoti horizontaliai. Galbūt joje kas nors atsispindi, gal plūduriuoja lapas? Smagiai leiskite laiką ir nevaržykite savo kūrybiškumo.

Naudingi režimai

Fotografuojant svarbi ne vien kompozicija ar perspektyva, bet ir pasirinkti telefono kameros nustatymai. Pavyzdžiui, jei norite nufotografuoti rudenišką panoramą, naudinga pasirinkti būtent šį režimą.

„Užfiksuoti panoramines nuotraukas galima išmanųjį laikant tiek horizontaliai, tiek vertikaliai“, ‒ pastebi A.Krivickaitė.

Jei fotografuojate prietemoje ar net naktį, naudokite naktinį režimą (angl. Night Mode). Su juo galėsite užfiksuoti aiškias, ryškias nuotraukas tamsoje.

„Jei planuojate fotografuoti draugų veidus tarp nukritusių medžių lapų, įjunkite portretinį režimą (angl. Portrait Mode)“, ‒ pasakoja ekspertė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius