Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Baimė kurti globalų verslą – didžiausia europiečių klaida

„Jauniesiems verslininkams reikia mąstyti pasauliniu mastu“, – teigia Vilniuje vykstančioje VšĮ „Versli Lietuva“ organizuojamos konferencijoje „Silicon Valley Comes to the Baltics“ pranešimą skaitysiantis Roy‘us Gunteris, kuris yra sėkmingas verslininkas, inovatorius ir tarptautinės, įmones konsultuojančios kompanijos „Mobility Ventures“ partneris.
„Silicon Valley Comes to the Baltics“ logotipas
„Silicon Valley Comes to the Baltics“ logotipas / Renginio organizatorių nuotr.

Anot R.Gunterio, sunku išskirti vieną, patį sėkmingiausią įmonės „Mobility Ventures“ įgyvendintą projektą. „Turbūt geriau būtų aptarti technologijas ir produktus, prie kurių prisidėjo mūsų kompanijos partneriai, padėję įvesti juos į rinką. Jie parėmė gerai žinomas kompanijas: „PayPal“, „LoveFilm“ ir „RenRen“. Pastarąjį galima įvardinti socialinio tinklo „Facebook“ atitikmeniu kinams“, – kalbėjo R.Gunteris.

Startuoliai turi mąstyti mobiliai

Patarimus pradedantiesiems verslininkams dalinanti įmonė yra lyderė belaidžių technologijų srityje. Ši kompanija padeda įmonėms iš viso pasaulio sėkmingai vystyti rinkodaros strategijas, patekti į naujas rinkas, aptikti pelningas nišas ir tinkamai investuoti. „Dauguma projektų, prie kurių prisidėjome ir kuriems padėjome išsiplėtoti, pakeitė vartotojo ir rinkos elgesį, todėl sunku išskirti patį sėkmingiausią“, – kalbėjo R.Gunteris.

Karjeros aukštumas pasiekęs verslininkas nestokojo patarimų ir jauniems, verslą kuriantiems lietuviams: „Pirma taisyklė – planuoti verslą pasauliniu mastu. Ji taikoma net ir tiems, kurie neketina plėstis į užsienio rinkas: visada reikia pasidomėti, kas kitose pasaulio šalyse užsiima ta pačia veikla. Gali būti, kad užsienyje ta pati verslo šaka yra išplėtota geriau – iš to reikia pasimokyti ir prognozuoti, kokį poveikį tai turės patekus į rinką.“

R.Gunteris pabrėžė, kad pradedantiesiems verslininkams ne ką mažiau svarbu yra mąstyti mobiliai. „Tokį mąstymą mėgstu vadinti „išmaniuoju mąstymu“. Užtikrinu, kad tai taps labiausiai pavojingu technologijų pokyčiu istorijoje. Jei kuriate verslą ir apsiribojate vien kompiuteriais, o į mobiliųjų technologijų plėtrą neatsižvelgiate, siūlau dar kartą viską apgalvoti.“

Europiečių klaida – globalių įmonių baimė

Verslą kuriantiems žmonėms R.Gunteris pataria siekti kuo didesnių tikslų. „Inovacijų ir geresnio vartotojų pasiekiamumo dėka pasaulis tapo demokratiškesnis. Tai reiškia, kad geriausią pasaulio įmonę galima sukurti bet kur. Deja, dauguma pradedančiųjų Europoje neįvertina šios galimybės ir nekuria įmonių pasauliniu mastu. Tikiuosi, kad ši situacija pasikeis.“

Didžiausios jaunųjų verslininkų klaidos yra klausymas teigiančių, kad svarbiausia versle yra gera komanda arba tų, kurie sako, jog svarbiausia yra prekė. Verslininkas įsitikinęs, kad sėkmingai įmonei reikia ir vieno, ir kito.

Kalbėdamas apie geriausias verslo idėjas, R.Gunteris pabrėžė, kad simpatizuoja toms kompanijoms, kurios ne tik sukuria gerą ir pelningą produktą, bet ir pakeičia rinkos bei vartotojų elgseną ir požiūrį. „1997 metais kompanijos „Jet Cell“ išrastas mobilusis telefonas iki šiol laikomas vienu svarbiausių išradimų, o kompanija „LoveFilm“, prie kurios atsiradimo pats prisidėjau, dabar yra didžiausia Europoje filmus internetu platinanti įmonė, pakeitusi žmonių laisvalaikį. Filmų ir televizijos laidų pasirinkimas internete dabar yra labai didelis, bet mes žengėme pirmuosius žingsnius, kad tai taptų realybe“, – pasakojo R.Gunteris.

VšĮ „Versli Lietuva“ organizuojamas renginys „Silicon Valley Comes to the Baltics“ finansuojamas Europos regioninės plėtros fondo lėšomis.

Logotipas/Kuriame ateitį kartu
 

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius