Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Baltarusijoje griežtinama interneto kontrolė

Baltarusijos valdžia griežtina prieigos prie interneto kontrolę: visi interneto naršytojai privalės save identifikuoti, interneto tiekėjams bus nurodoma, kuriuos tinklalapius blokuoti, o verslininkai turės registruoti interneto svetaines Baltarusijoje.
Kompiuterio klaviatūra
Kompiuterio klaviatūra / 123rf nuotr.

Sausio 6 dieną įsigaliosiantys įstatymų pakeitimai numato, kad visos interneto prieigą siūlančios kompanijos (pvz., interneto kavinės, interneto klubai ir pan.) privalės rinkti informaciją apie savo klientus. Tais atvejais, kai interneto naršytojų tapatybė nebus žinoma, kompanijoms grės baudos arba jos apskritai gali būti uždarytos. Įstatymas taikomas ir privatiems asmenims, jei jie leis pasinaudoti savo kompiuteriu ir interneto prieiga kitiems asmenims, praneša Loc.gov.

Taip pat įstatyme nurodoma, kad vyriausybė sukurs ir nuolat atnaujins blokuojamų tinklalapių sąrašą. Užsimenama, kad į šį sąrašą gali pakliūti pornografinės ar su ekstremizmu siejamos svetainės.

Ribojimai numatomi ir kompanijoms bei verslininkams, kurie vykdo prekybą internetu ar siūlo interneto paslaugas. Tokį verslą bus galima vykdyti tik tuo atveju, jei svetainė yra registruota Baltarusijoje, o jos serveriai privalės būti Baltarusijos teritorijoje.

Už pažeidimus grės baudos iki 125 dolerių (331 Lt).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius