Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Bitė“ 5G tinklą Lietuvoje vystys su švedų „Ericsson“

Telekomunikacijų bendrovė „Bitė Lietuva“ pranešė, jog antradienį pasirašė iki 2028 metų galiosiančią nenurodomos vertės 5G įrangos tiekimo ir esamo tinklo modernizavimo sutartį su švedų „Ericsson“.
5G
5G / 123RF.com nuotr.

Pasak bendrovės, tai didžiausia investicija į ryšių tinklus per visą jos istoriją – „Ericsson“ statys ne tik naujas 5G tinklo stotis, bet modernizuos esamą tinklą.

„Bitė“ nurodo, kad „Ericsson“ įranga Lietuvą turėtų pasiekti šiemet.

„5G yra viso šio dešimtmečio technologija. 5G sulauks daugiausiai investicijų iš visų iki šiol pristatytų ryšio kartų. Ji taps pilnaverte alternatyva fiksuotos televizijos bei namų, taip pat ir biuro interneto paslaugoms“, – pranešime sakė „Bitė Lietuvos“ generalinis direktorius Pranas Kuisys.

„Ericsson“ Šiaurės ir Vidurio Europos padalinio vadovė Jenny Lindqvist sako, kad didelės spartos ir mažos delsos 5G ryšys bus siūlomas Lietuvos ir Latvijos gyventojams bei įmonėms.

„Tikėtina, kad 5G ryšys čia, kaip ir kitose šalyse, bus diegiamas greičiau nei bet kuri ankstesnė mobiliojo ryšio technologijų karta. 5G atveria naują inovatyvių galimybių pasaulį, kuris sklandžiai integruosis į pramonės šakas ir suteiks galimybę teikti visiškai atnaujintas paslaugas bei suteikti vartotojams naujų patirčių“, – pranešime sakė ji.

„Per penkerius metus „Bitė“ esamą bazinių ryšio stočių tinklą tankins dar 35 proc. Visoje Lietuvos teritorijoje bus pastatyta šimtai naujų bazinių stočių, bokštų, o tai klientams užtikrins dar didesnį interneto greitį, ryšio stabilumą ir veikimą dar platesnėje teritorijoje“, – pranešime teigė „Bitės“ technologijų direktorius Gintas Butėnas.

Paraiškas dalyvauti pirmajame 5G ryšio trijų 700 MHz radijo dažnių blokų aukcione Lietuvoje kovo pabaigoje pateikė „Telia Lietuva“, „Bitė Lietuva“ ir „Tele2“.

Ryšių reguliavimo tarnybos (RRT) skelbia, kad pirmasis 5G ryšio aukcionas turėtų baigtis gegužės pabaigoje.

Šiame aukcione siūlomi trys 20 metų trukmės radijo dažnių blokai: vienas 2x10 MHz pločio ir du po 2x5 MHz pločio iš 713–733 MHz ir 768–788 MHz radijo dažnių juostų. Pradinė kaina – 5 mln. eurų už 2x10 MHz pločio bloką ir 3 mln. eurų – už 2x5 MHz pločio bloką.

Naudojant šiuos dažnius Lietuvoje bus diegiami naujos kartos 5G mobiliojo ryšio tinklai ir teikiamos 5G elektroninių ryšių paslaugos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius