Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Bitės Profai“ rekomenduoja: geriausi telefonai senjorams

Anksčiau vyresnio amžiaus žmonės neskubėjo pradėti naudotis išmaniaisiais telefonais, tačiau pastaruoju metu vis daugiau senjorų renkasi būtent tokius mobiliuosius. Išmanieji leidžia palaikyti artimą ryšį su vaikais ar anūkais, o galimybės dalintis nuotraukomis ir susisiekti vaizdo skambučiais sunkiai pakeičiamos tiems, kurių artimieji gyvena kituose miestuose ar užsienyje. „Bitės Profai“ apžvelgė išmaniuosius ir išrinko penkis tinkamiausius modelius tam, kad išsirinkti telefoną, labiausiai atitinkantį senjorų poreikius, būtų lengviau.
„Bitės Profai“ rekomenduoja: geriausi telefonai senjorams
„Bitės Profai“ rekomenduoja: geriausi telefonai senjorams / Shutterstock nuotr.

Taupydami Jūsų laiką, kviečiame su pranešimo turiniu susipažinti lengviau:

  • Per didelį „Samsung Galaxy A02s“ ekraną aiškiai matysite ir įskaitysite turinį įvairiose programėlėse;
  • „Xiaomi Redmi 9T“ turi net 6000 mAh akumuliatorių, kuriuo negali pasigirti net galingiausi telefonai;
  • Egzistuoja tik nedidelė tikimybė, kad vienas atspariausių telefonų „Cat S42 H+“ bus pažeistas nukritęs ant grindų ar plytelių;
  • Itin patogu valdyti „Nokia X10 5G“ modelį, kadangi jis nėra apkrautas nereikalingomis programėlėmis ir turi specialų „Google” paieškos mygtuką;
  • „Nokia 2.4“ pasižymi talpia baterija ir efektyvia operacine sistema, kurios nevargina įvairios funkcijos..

Jei norite daugiau sužinoti apie rekomenduojamus išmaniuosius telefonus senjorams, kviečiame toliau skaityti šį „Bitės Profų“ straipsnį.

„Jei esate vyresnio amžiaus žmogus, ieškokite telefono su dideliu ir ryškiu ekranu, kuriame visada galėtumėte aiškiai įskaityti, o prireikus ir padidinti tekstą. Atkreipkite dėmesį, ar patogus įrenginio meniu ir valdymas, kadangi nuo to priklauso kaip greitai ir lengvai perprasite įvairias funkcijas. Ne mažiau svarbi yra talpi baterija, leidžianti pamiršti dažną krovimą – toks akumuliatorius sukuria saugumo jausmą, kad visada būsite pasiekiami“, – sako „Bitės Profas“ Andrius Archangelskis.

Topas atnaujintas 2021 m. lapkritį.

„Samsung Galaxy A02s“ – puikus ekranas norint viską įskaityti

VIDEO: Samsung Galaxy A02s apžvalga

„Jei atliktumėte skambutį su pilnai įkrauta baterija, galėtumėte be pertraukų kalbėti net 34 valandas. Palyginimui, prieš 21-erius metus išleistas kultinis „Nokia 3310“ modelis su pilnai įkrautu akumuliatoriumi leisdavo kalbėti iki 4 valandų be pertraukų. Dideliame 6,5 colio įstrižainės Galaxy A02s“ ekrane aiškiai matysite ir įskaitysite turinį įvairiose programėlėse, pavyzdžiui, „Facebook“. Be to, galėsite fiksuoti smagias akimirkas su 13 megapikselių kamera“, – tvirtina „Bitės Profas“.

Šis „Samsung“ telefonas yra puikus pasirinkimas ieškantiems pirmojo išmaniojo, kadangi įrenginyje veikianti „ONE UI“ vartotojo sąsaja leidžia greitai perprasti naudojimąsi telefonu.

Daugiau apie „Samsung Galaxy A02s“ skaitykite šio telefono aprašyme.

Kiekvienais metais vis daugiau Lietuvos senjorų prisijaukina išmaniąsias technologijas. Pernai 65–74 m. amžiaus žmonių interneto vartojimas išaugo 6 proc. – iki 46 proc., rodo „Statista“ duomenys. Augant senjorų poreikiams, vis daugiau technologijų pritaikomos jų gyvenimams lengvinti. Tarp jų – ir išmanieji telefonai, o kaip išsirinkti tinkamiausią įrenginį senjorui, aptaria „Bitės Profai“.

„Xiaomi Redmi 9T“ – tarnauja ilgiau net už brangiausių telefonų baterijas

Shutterstock nuotr./„Bitės Profai“ rekomenduoja: geriausi telefonai senjorams
Shutterstock nuotr./„Bitės Profai“ rekomenduoja: geriausi telefonai senjorams

„Xiaomi Redmi“ serija pasižymi itin patraukliomis kainomis ir kokybiškais įrenginiais. „Redmi 9T“ puikiai atitinka šią nuostatą ir yra optimalus pasirinkimas visiems. Viena svarbiausių šio telefono savybių – milžiniška akumuliatoriaus talpa – net 6000 mAh.

„Tokio dydžio baterijomis negali pasigirti net brangiausi šiuolaikiniai telefonai. Su šiuo išmaniuoju galėsite atlikti skambutį ir kalbėti be pertraukų daugiau nei dvi paras. Arba galėsite naršyti įvairiose interneto svetainėse beveik 20 valandų paeiliui. Be to, „Xiaomi“ įdiegė greitą 18 vatų krovimą tam, kad milžinišką akumuliatorių pilnai įkrautumėte mažiau nei per 3 valandas ir įrenginiu naudotumėtės labai ilgai. Taip pat telefonas apsaugotas nuo nedidelių sušlapimų, kadangi jo korpusas padengtas vandeniui atsparia danga“, – pabrėžia A.Archangelskis.

„Redmi 9T“ modeliu džiaugsis vartotojai, pasiilgę itin ilgai tarnaujančių telefonų. Tai šiuolaikiškas įrenginys su dideliu 6,53“ ekranu, 48MP pagrindine kamera ir 64 GB vidine atmintimi, kurioje galėsite saugoti tūkstančius nuotraukų bei nesijaudinsite dėl laisvos vietos įvairioms programėlėms ir jų atnaujinimams.

Daugiau apie „Xiaomi Redmi 9T“ skaitykite šio telefono aprašyme.

„Cat S42 H+“ – atsparus įvairiems nukritimams

Gamintojo nuotr./„Bitės Profai“ rekomenduoja: geriausi telefonai senjorams
Gamintojo nuotr./„Bitės Profai“ rekomenduoja: geriausi telefonai senjorams

Tai telefonas, kuris maža tikimybė, jog bus pažeistas nukritęs ant grindų ar net plytelių. Šis įrenginys turi padidintą atsparumą smūgiams ir yra sukurtas žmonėms, ieškantiems patvaraus mobiliojo. Be to, „Cat S42 H+“ modelis dar ir atsparus vandeniui.

„Šio įrenginio išoriniai komponentai buvo sumaišyti su sidabro jonų pagrindu pagamintu antimikrobiniu priedu tam, kad jame būtų užtikrinta kuo didesnė apsauga nuo įvairių bakterijų, o tai apsaugo nuo 99 proc. mikrobų. Telefonas taip pat nebijo įvairių chemikalų, tad jį galite nuplauti vandeniu ar netgi dezinfekciniu skysčiu. Guminis korpusas leidžia tvirtai laikyti išmanųjį rankoje – jis nėra toks slidus, kokie yra kitų gamintojų įrenginiai“, – tikina „Bitės“ technologijų ekspertas.

„Cat S42 H+“ modelis skirtas naudotojams, nebenorintiems nuolat saugoti telefoną nuo sudužimų. Be to, kaip įprasta šio gamintojo mobiliesiems, „Cat S42 H+“ turi ir papildomą mygtuką, kuriam galite savo nuožiūra priskirti norimą funkciją, pavyzdžiui, įjungti žibintuvėlį vienu paspaudimu.

Daugiau apie „Cat S42 H+“ skaitykite šio telefono aprašyme.

Netinkama išmaniojo priežiūra ir drėgmė, dulkės, temperatūros svyravimai ar atsitiktiniai smūgiai gali sutrikdyti išmaniojo telefono veikimą, todėl prieš įsigijant įrenginį, reikia atkreipti dėmesį į jo atsparumą. „Bitės Profai“ apžvelgė visus rinkoje esančius išmaniuosius ir atrinko TOP 5 patvariausius telefonus, su kuriais liksite ramūs bet kokioje situacijoje.

„Nokia X10 5G“ – įrenginys neapkrautas nereikalingoms programėlėms

Gamintojo nuotr./„Bitės Profai“ rekomenduoja: geriausi telefonai senjorams
Gamintojo nuotr./„Bitės Profai“ rekomenduoja: geriausi telefonai senjorams

Šiuolaikiniuose „Nokia“ telefonuose veikia gerai pažįstama „Android One“ programinė įranga. Ką tai reiškia? Pirmiausia tai, kad telefonas anksčiausiai iš visų „Android“ įrenginių gauna saugos atnaujinimus nuo įvairių virusų. Be to, jis neapkrautas įvairiomis papildomomis funkcijomis ir programėlėmis, resursus naudojančiomis animacijomis.

„Šio išmaniojo programinė įranga bus atnaujinama trejus metus, kai daugumos konkurentų įrenginiai atnaujinami tik dvejus metus. Tai reiškia, kad „Nokia“ modelis bus ilgiau palaikomas įvairiais saugos bei funkcijų atnaujinimais. Svarbu ir tai, kad įrenginio ekranas yra vienas didžiausių telefonų rinkoje, tad ir su nustatytu didesniu šriftu matysite pakankamai daug teksto“, – tikina „Bitės“ technologijų ekspertas.

Rinkitės „Nokia X10 5G“ tuo atveju, jei ieškote telefono, neapkrauto nereikalingomis programėlėmis. Be to, jame rasite papildomą „Google“ mygtuką, su kuriuo galėsite itin greitai vykdyti paiešką žiniatinklyje.

Daugiau apie „Nokia X10 5G“ skaitykite šio telefono aprašyme.

„Nokia 2.4“ – itin lengva naudotis

Gamintojo nuotr./„Bitės Profai“ rekomenduoja: geriausi telefonai senjorams
Gamintojo nuotr./„Bitės Profai“ rekomenduoja: geriausi telefonai senjorams

Lengviau, greičiau, saugiau. Tai, turbūt, tiksliausi žodžiai, nusakantys šio išmaniojo valdymą. Meniu neapkrautas galybe funkcijų ar galbūt ne visiems aktualiomis programomis – dėl šios priežasties telefonas veikia sklandžiau. Be to, išmanusis saugumo atnaujinimus gauna dažniau, lyginant su konkurentų modeliais.

„Telefono priekinėje dalyje beveik visą korpusą užima didelis ir erdvus 6,5 colio (16,5 cm) ekranas, o nugarėlėje įtaisytas piršto atspaudo skaitytuvas skirtas greitam atrakinimui. Be to, išmanusis turi laidinių ausinių jungtį ir FM radiją, kuriam klausyti nereikia interneto“, – sako „Bitės Profas“.

„Nokia 2.4“ pasižymi talpia baterija ir efektyvia operacine sistema, kurios nevargina įvairios funkcijos. Baterijos energiją tinkamai paskirsto dirbtinis intelektas, todėl „Nokia 2.4“ telefono nereikės krauti itin dažnai. Šis telefonas patiks visiems, vertinantiems itin lengvą ir paprastą valdymą, taip pat puikiai tiks ieškantiems pirmojo išmaniojo telefono.

Daugiau apie „Nokia 2.4“ sužinosite šio telefono aprašyme.

Pigesni telefonai priskiriami biudžetinių išmaniųjų įrenginių kategorijai, kurioje taip pat galite išsirinkti optimalų mobilųjį. Šios klasės telefonai gali pasiūlyti pakankamai solidžių parametrų išmaniai ir lengvesnei kasdienybei, todėl tikrai puikiai tiks ir senjorams. „Bitės Profai“ įvertino telefonus iki 300 eurų ir išrinko penkis geriausius modelius tam, kad išsirinkti išmanųjį, labiausiai atitinkantį jūsų poreikius, būtų lengviau.

Daugiau apie išmaniuosius telefonus galite sužinoti iš didžiųjų miestų „Bitės“ salonuose įsikūrusių „Bitės Profų“. Išmaniųjų technologijų ekspertai konsultuoja nemokamai nepriklausomai nuo to, kokio tinklo paslaugomis naudojatės. Daugiau naudingų patarimų ir įdomių naujienų ieškokite „Bitės Profų“ puslapyje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius