Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Bitės Profai“ rekomenduoja: TOP 5 geriausios „App Store“ programėlės dovanų

Ar žinojote, kad „App Store“ leidžia ne tik nusipirkti, bet ir kitiems padovanoti programėles? Tokia mažytė, bet smagi dovana kainuoja vos keletą eurų, bet kartais išsprendžia erzinančias telefono problemas, pavyzdžiui, sukuria „iPhone“ telefonuose patogesnę lietuvišką klaviatūrą. Pateikiame TOP 5 „App Store“ programėles, kurios taptų puikiomis dovanomis.
„Bitės Profai“ rekomenduoja: TOP 5 geriausios „App Store“ programėlės dovanų
„Bitės Profai“ rekomenduoja: TOP 5 geriausios „App Store“ programėlės dovanų / Shutterstock nuotr.

Taip lengviau: greitojo skaitymo faktai apie TOP 5 programėles dovanojimui:

  • Lietuviška klaviatūra „Ačiū“ – išgelbėjimas nuo nemalonios „iPhone“ problemos;
  • „Noir“ – tamsus ekranas „iPhone“ telefonams;
  • „FiLMiC Pro“ – kurkite filmus telefonu;
  • „NumPad.“ – patogus skaičių rašymas;
  • „FL Studio Mobile“ – muzikos kūrimas net sėdint troleibuse.

Jei norite daugiau sužinoti apie rekomenduojamas programėles dovanų, kviečiame toliau skaityti šį „Bitės Profų” straipsnį.

„Programėlių darbas yra kuo nors palengvinti vartotojo gyvenimą. Greičiausiai kiekvienas jau spėjo rasti programėles, kuriomis labiausiai mėgsta susirašinėti ar sekti naujienas, tad kažko panašaus dovanoti nėra prasmės. Geriau dovanoti tokias funkcijas, kurių vartotojas galbūt pasigenda ir net nežino, kad jas turėti telefone įmanoma“, – sako „Bitės Profas“ Rokas Račialis.

Pateikiame TOP 5 programėlių, kurios taptų geromis dovanomis.

Jei norite padovanoti programėlę kitam žmogui, instrukcijas, kaip tai padaryti, rasite šioje nuorodoje.

Lietuviška klaviatūra „Ačiū“ – išgelbėjimas nuo nemalonios „iPhone“ problemos

Shutterstock nuotr./„Bitės Profai“ rekomenduoja: TOP 5 geriausios „App Store“ programėlės dovanų
Shutterstock nuotr./„Bitės Profai“ rekomenduoja: TOP 5 geriausios „App Store“ programėlės dovanų

„iPhone“ telefonai turi aibę puikių funkcijų, tačiau dalis Lietuvos vartotojų juose pasigenda vienos paprasčiausių ir pačių svarbiausių – patogios lietuviškos klaviatūros, kurioje lietuviškos raidės atsidurtų atskiroje eilutėje. Problemą už 1.99 Eur išsprendžia programėlių kūrėjai.

„Programėlė „Ačiū“ suteikia galimybę „iOS“ įrenginiuose rašyti taisyklingai lengviau ir greičiau. Viršuje atsiranda papildoma juosta raidžių ir norint rašyti „Ą“ nebereikia ilgai laikyti „A“. Taip pat programėlė leidžia keisti mygtukų spalvą, dydį ir rėmelius, tad klaviatūros išvaizdą lengvai pritaikysite sau. Be to, ji vienintelė „iOS“ platformai siūlo rašymo lietuviškai greičio testą, taigi galėsite ne tik naudotis, bet ir įsivertinti, kaip greitai rašote“, – teigia R. Račialis.

Dovana nebrangi ir naudinga. „Ačiū“ įsigyti ar padovanoti „iOS“ naudotojai gali paspaudę čia.

„Noir“ – tamsus ekranas „iPhone“ telefonams

Shutterstock nuotr./„Bitės Profai“ rekomenduoja: TOP 5 geriausios „App Store“ programėlės dovanų
Shutterstock nuotr./„Bitės Profai“ rekomenduoja: TOP 5 geriausios „App Store“ programėlės dovanų

Jei naudojate „iPhone“, greičiausiai internetą pasiekiate per „Safari“ naršyklę. „Noir“ yra jai skirtas įskiepis, kuris pakeičia puslapio išvaizdą iš baltos į tamsią.

„Nuo „iOS 13” atnaujinimo „Apple“ įrenginiai įgavo seniai vartotojų prašomą tamsaus režimo funkciją – daugelio standartinių programėlių langai patamsėjo. Tačiau pokyčiai aplenkė „Safari“ – nors jos mygtukai irgi pasidarė tamsūs, puslapiai išliko savo spalvų, pavyzdžiui, „Google“ vis dar pasirodo itin šviesiu, baltu fonu. „Noir“ tai pakeičia ir visos svetainės užkraunamos tamsiu režimu“, – aiškina „Bitės Profas“.

„Noir“ įdiegti paprasta, ji nei kiek nesulėtina nei naršymo, nei programėlių krovimo greičio, tik pakeičia spalvas į tamsesnes, kas daliai naudotojų kur kas labiau patinka. Įskiepį įsigyti ar padovanoti galite paspaudę čia.

„FiLMiC Pro“ – kurkite filmus telefonu

VIDEO:

Vis tobulėjančios kameros ir didėjanti vidinė atmintis leidžia telefonais kurti vis kokybiškesnius vaizdo įrašus. Keletas pasaulinio garso režisierių net yra vidutinio biudžeto filmus nufilmavę vien su „iPhone“ telefonais! Vis tik svarbios ne tik techninės galimybės, bet ir naudojamos programos. „FiLMiC Pro“ yra sukurta būtent tam, kad padėtų išnaudoti tobulėjančius įrenginius kuo geriau.

„Programėlė pasiūlo tiek daug įvairių nustatymų, kad jų visų paminėti trumpame tekste tiesiog neįmanoma. Vienas svarbiausių yra tai, kad programėlė leidžia vaizdo įrašo metu garsą įrašyti kitu įrenginiu, pavyzdžiui, „AirPods“ ausinėmis. Tuomet net žmogui nutolus nuo kameros daugiau kaip penkis metrus garso kokybė išliks puiki. Tokios galimybės paprastai filmuojant „iPhone“ nesiūlo, o su papildomu mikrofonu vaizdo įrašo garsas kur kas kokybiškesnis. Kiti labai naudingi „FiLMiC Pro“ nustatymai: rankinis fokusavimo valdymas, baltos spalvos balanso valdymas, didelis vaizdo bei garso formatų pasirinkimas ir kt.“, – vardina „Bitės Profas“.

Juk telefono galerija greitai užsipildo nuotraukomis, kurias vėliau retai kas peržiūri dar kartą. Visai kitaip yra su vaizdo įrašais, kuriuos ne tik įdomu peržiūrėti patiems, bet ir pasidalinti su kitais. „Bitės Profai“ dalinasi patarimais, kaip filmuką sumontuoti patiems.

„FiLMiC Pro“ įsigyti ar padovanoti „iOS“ vartotojai gali paspaudę čia.

Jei esate „Android“ naudotojas, programėlės dovanoti negalite, tačiau ją galite įsigyti sau paspaudę čia.

„NumPad.“ – patogus skaičių rašymas

Shutterstock nuotr./„Bitės Profai“ rekomenduoja: TOP 5 geriausios „App Store“ programėlės dovanų
Shutterstock nuotr./„Bitės Profai“ rekomenduoja: TOP 5 geriausios „App Store“ programėlės dovanų

Ne taip jau seniai visos kompiuterių klaviatūros dešinėje turėjo skaičių mygtukus. Šiandien tik retais atvejais nešiojami kompiuteriai turi skaičių klaviatūros dalį – paprastai numeriai surašyti vienoje viršutinių eilių, kur naudojantis lietuvių kalba reikia juos nuolat keisti su lietuviškais rašmenimis. „NumPad.“ programėlė padės atsikratyti šio nuolatinio kaitaliojimo.

„Su programėle galima Wi-Fi tinklu prijungti telefoną prie kompiuterio ir pasidėjus išmanųjį šalia naudoti jį kaip skaičių klaviatūrą, o mygtukus viršuje išsaugoti lietuviškoms raidėms. Tai labai patogu dirbant su dokumentais, kur reikia ir rašyti, ir nuolat įvesti skaičius, pavyzdžiui, pildant „Excel“ lenteles. Nešiotis su savimi papildomą skaičių klaviatūrą tikrai neverta, tačiau jei turite telefone „NumPad.“, to daryti ir nereikia“, – džiaugiasi R.Račialis.

Programėlė geriausiai tiks tiems, kurie dirba prie kompiuterio ir kasdien turi daug rašyti bei įvesti skaičius. Kaip ir visos geriausios programėlės, ši turi labai aiškiai apibrėžtą funkciją ir ją atlieka be trūkumų.

„NumPad.“ programėlę įsigyti ar padovanoti „iOS“ naudotojai gali paspaudę čia.

„App Store“ programėles gali tapti puikia dovana paaugliams, tačiau iš visų žmonių tipų būtent jiems rasti teisingą kalėdinę dovaną, ko gero, sunkiausia. Jeigu ieškote dovanos, kuri nustebintų, peržvelkite „Bitės Profų“ TOP 5 rekomendacijas, kurios greičiausiai patiks paaugliui.

„FL Studio Mobile“ – muzikos kūrimas net sėdint troleibuse

Shutterstock nuotr./„Bitės Profai“ rekomenduoja: TOP 5 geriausios „App Store“ programėlės dovanų
Shutterstock nuotr./„Bitės Profai“ rekomenduoja: TOP 5 geriausios „App Store“ programėlės dovanų

Jei esate bandę kurti kompiuteriu muziką, greičiausiai bandėte ir „FL Studio“. Muzikalūs artimieji apie ją greičiausiai bus bent jau girdėję, tačiau ar jie žinos, kad garsioji programa veikia ir telefonuose?

„Programėlėje vartotojas gali įkelti garso įrašus, juos modifikuoti, pridėti fortepijono, būgnų ar kitų instrumentų garsus, kuriamus tiesiog telefono ekrane. Turint „FL Studio Mobile“ kur kas lengviau pradėti kūrinį, nes tai galima padaryti visiškai bet kur, kai tik pagauna įkvėpimas. Vėliau trumpą melodiją lengvai perkelsite į kompiuterį, kur bus paprasčiau iš jos sukurti visą dainą“, – rekomenduoja išmaniųjų technologijų ekspertas.

„FL Studio Mobile“ yra, ko gero, vartotojui viena patogiausių muzikos kūrimo programėlių išmaniųjų telefonų rinkoje.

„FL Studio Mobile“ įsigyti ar padovanoti galite paspaudę čia.

Jei esate „Android“ naudotojas, programėlės dovanoti negalite, tačiau ją galite įsigyti sau paspaudę čia.

Taigi, kalėdinės dovanos neprivalo kainuoti kalno pinigų, kartais net smagiau gauti keletą mažyčių pramogų, kurios nepakeis gyvenimo, bet leis smagiai praleisti laiką. Dėl šios priežasties, „Bitės Profai“ rekomenduoja TOP 5 dovanas, kurios kainuos mažiau nei 50 eurų ir vis tiek nudžiugins.

Pagalbos išrenkant svarbiam žmogui išmaniąją dovaną galite kreiptis į didžiųjų miestų „Bitės“ salonuose įsikūrusius „Bitės Profus“. Išmaniųjų technologijų ekspertai konsultuoja nemokamai nepriklausomai nuo to, kokio tinklo paslaugomis naudojatės. Daugiau naudingų patarimų ir įdomių naujienų ieškokite „Bitės Profų“ puslapyje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius