Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 01 30 /18:25

„Blackberry“ sugrįžimas: pristatyta nauja platforma ir du nauji telefonai

Trečiadienį oficialiai pristatyta naujoji operacinė sistema „Blackberry 10“ ir du pirmieji jai pritaikyti telefonai – „Blackberry Z10“ ir „Blackberry Q10“.
„Blackberry“ vadovas Thorstenas Heinsas pristato naujuosius telefonus.
„Blackberry“ vadovas Thorstenas Heinsas pristato naujuosius telefonus. / Kadras iš transliacijos

Kompanijos „Research in motion“ vadovas Thorstenas Heinsas spaudos konferencijoje paskelbė, kad nuo šiol bendrovė atsisako senojo pavadinimo ir tampa tiesiog „Blackberry“.

„Mūsų klientai naudoja „Blackberry“, mūsų darbuotojai dirba su „Blackberry“ produktais. Taigi nuo šiol mes tampame „Blackberry“ visame pasaulyje“, – pranešė T. Heinsas.

Kadras iš transliacijos/Telefonai „Blackberry Z10“ (kairėje) ir „Blackberry Q10“
Kadras iš transliacijos/Telefonai „Blackberry Z10“ (kairėje) ir „Blackberry Q10“

Spaudos konferencijoje buvo oficialiai pristatyta išmaniesiems telefonams skirta operacinė sistema „Blackberry 10“ (kai kurios jos funkcijos ir naujovės jau buvo pademonstruotos anksčiau – skaitykite čia) ir du nauji telefonai.

„Mes turime specifinius klientus: tai žmonės, kurie yra ypač aktyvūs socialiniuose tinkluose, nori dirbti greit ir efektyviai, viską turėti vienoje vietoje, keisti aplikacijas negrįžtant į pradinį ekraną ir kuriems reikia greičio. „Blackberry 10“ suteiks jiems tokias galimybes“, – sakė T. Heinsas.

„Blackberry Z10“ turi 4,2 colio įstrižainės ekraną, kurio raiška siekia 1280 x 768 tšk. (tai yra šiek tiek didesnė raiška nei „iPhone 5“). Telefonas yra 0,9 cm storumo, sveria 135 gramus, jame įdiegtas 1,5 GHz taktinio dažnio dviejų branduolių „Qualcomm Snapdragon“ procesorius ir 2 GB operatyviosios atminties. Telefone yra 16 GB integruotosios atminties, tačiau ją galima padidinti „microSD“ kortele, bei 8 mln. tšk. raiškos fotokamera bei 2 mln. tšk. raiškos kamera vaizdo pokalbiams.

Telefonas palaiko „Wi-Fi“, 4G LTE, „Bluetooth 4.0“ ryšius ir NFC technologiją. Be įkrovimo telefonas atlaikys 10 valandų pokalbių (naudojant 3G ryšį) ir iki 305 val. poilsio režime.

VIDEO: Telefono „Blackberry Z10“ pristatymas

„Blackberry Z10“ be sutarties kainuos apie 600 dolerių (1,5 tūkst. Lt). Kai kuriose šalyse juo bus pradėta prekiauti jau vasario mėnesį.

„Blackberry Q10“ primena ankstesnius kompanijos telefonus su pilnaverte „qwerty“ klaviatūra. Jis turi 3,1 colio įstrižainės lietimui jautrų ekraną, kurio raiška yra 720 x 720 tšk., o kitos techninės charakteristikos yra praktiškai identiškos modeliui „Z10“.

VIDEO: Telefono „Blackberry Q10“ pristatymas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius