-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Blackview A95“ telefono apžvalga: kokie trūkumai ir privalumai?

„Blackview“ geriausiai žinoma dėl savo smūgiams atsparių telefonų, tačiau kompanijos asortimente radome ir paprastų kasdieniškų modelių, vienas iš jų šiandien bus ištestuotas
 „Blackview A95“ bando demonstruoti kuo geresnį kainos ir kokybės santykį
„Blackview A95“ bando demonstruoti kuo geresnį kainos ir kokybės santykį / N.Davalgos nuotr.

„Blackview A95“ yra apie 180 eurų kainuojantis biudžetinės klasės telefonas, siekiantis pasiūlyti kuo geresnį kainos ir kokybės santykį populiariausioje kainų kategorijoje. Patikrinome ir pažiūrėjome, kaip jo kūrėjams pasisekė įgyvendinti šią užduotį.

Išskyrėme tris pagrindinius dalykus, kodėl jus turėtų dominti šis telefonas ir tris neigiamus dalykus, kuriuos privalote žinoti prieš nuspręsdami įsigyti „Blackview A95“. Įvertinę visus aspektus, galėsite priimti sprendimą, ar šis telefonas yra tinkamas jums.

Kamera

Manau, jog svarbiausias šio telefono privalumas yra kamera. Ji visiškai atitinka lūkesčius ir biudžetinės klasės standartus. Man patiko, kad „Blackview“ programinė įranga savavališkai nepadidina nuotraukų ryškumo, taip elgtis mėgsta daryti kiti gamintojai, todėl šio telefono nuotraukų spalvos išlieka natūralios. Pirmas dalykas, ką norėtųsi patobulinti – sumažinti kontrastingų detalių tarpusavio atskyrimo aštrumą.

N.Davalgos nuotr./Telefonas daro pakankamai geros kokybės nuotraukas
N.Davalgos nuotr./Telefonas daro pakankamai geros kokybės nuotraukas

Daugumos biudžetinių telefonų kameros dieną veikia gerai, bet saulei nukeliavus į kitą žemės pusę, kartu su ja pabėga ir kamerų drąsa daryti nuotraukas. Tik ne šiuo atveju – „Blackview A95“ be problemų fotografuoja ir tamsoje.

Galinėje sienelėje randame tik vieną kamerą. Tai reiškia, kad telefonas negali daryti plataus kampo fotografijų, neturi makro režimo, gylio jutiklio. Vis dėl to esu linkęs laikytis nuomonės, kad viena gera universali kamera yra geriau už keturias prastesnes.

N.Davalgos nuotr./Tamsa – ne problema „Blackview A95“ kamerai
N.Davalgos nuotr./Tamsa – ne problema „Blackview A95“ kamerai

Džiuginantys parametrai

Jus gali gąsdinti faktas, kad telefone yra dar 2018-aisiais išleistas „Mediatek Helio P70“ procesorius. To bijoti nereikia – jis buvo kurtas dirbti aukštesnės klasės modeliuose, todėl jo buvimas čia yra visiškai priimtinas.

Procesorius nesumuš naujų spartos rekordų, bet, atsižvelgiant į telefono kainą, rezultatai yra pakankamai geri. Tenka pastebėti, kad integruoto „Mali-G72 MP3“ grafinio posistemio rezultatai yra džiugesni už tuos, kuriuos demonstruoja pats procesorius.

N.Davalgos nuotr./„Geekbench 5“ „AnTuTu“ ir „3D Mark Sling Shot“ testų rezultatai
N.Davalgos nuotr./„Geekbench 5“ „AnTuTu“ ir „3D Mark Sling Shot“ testų rezultatai

Dar labiau džiugina atminties konfigūracija. Mes gauname 8 GB operatyviosios atminties ir 128 GB vidinės atminties, kuri gali būti išplėsta atminties kortele. Tai yra optimalus variantas vidutinės klasės telefonui.

Dažniausiai telefonų gamintojai leidžia pasirinkti kiek atminties bus pas mus telefone, tuo tarpu „Blackview“ duoda tik vieną pasirinkimo variantą, bet jis yra labai geras.

Sklandus ir greitas veikimas

Esu žmogus mėgstantis telefonus su kuo švaresne „Android“ operacinės sistemos versija. Didieji gamintojai į savo telefonus įrašo stipriai modifikuotas jos versijas, kurios veikia lėtai ir, dažniausiai, yra mažiau stabilios, o mažesnės kompanijos mažiau pabėga nuo originaliosios operacinės sistemos versijos.

„Blackview“ teigia stipriai modifikavusi „Android 11“ operacinę sistemą ir savo sąsają vadina „Doke OS 2.1“. Realybė tokia, kad tų modifikacijų nėra labai daug ir tai yra labai gera naujiena. Suporavus švarią operacinės sistemos versiją su pakankamu 8 GB operatyviosios atminties gauname labai smagiai ir greitai veikiantį derinuką.

Tarsi nedidelis šaukštelis deguto į švaraus medaus statinę yra kelios abejotino reikalingumo gamintojo įdiegtos programos, kurių egzistavimą nesunku ignoruoti. Ne ką labiau naudingi yra ir iš karto įrašyti žaidimai.

Neatsitiktiniai panašumai su „iPhone“

Telefonas turi pakankamai gražiai atrodantį korpusą. Gaila, kad šis dizainas per daug panašus „Apple iPhone“ išvaizdą. Panašumai yra pakankamai akivaizdūs, kad galėtumėme sakyti, jog kai kurie sprendimai buvo tiesiog nukopijuoti.

N.Davalgos nuotr./„iPhone“ įtaka dizainui nenuginčijama, o dvi iš trijų kamerų – netikros.
N.Davalgos nuotr./„iPhone“ įtaka dizainui nenuginčijama, o dvi iš trijų kamerų – netikros.

Kalbėdamas apie nuotraukų kokybę sakiau, kad galinėje dalyje ji yra tik viena kamera. Tam, kad būtų išgautas „iPhone“ dizaino efektas, galinėje sienelėje yra sumontuotos dvi kamerų imitacijos, tai sukuria didelį netikrumo ir pigumo jausmą. Netikros kameros atrodo gan nerimtai ir pigiai, bet, atsižvelgiant į šiuolaikines automobilizmo tendencijas, ir matant netikrus duslintuvus bei imitacines oro padavimo angas, supranti, kad pasaulyje yra kur kas daugiau neteisybės.

Nepaisant to, jog telefonas atrodo kaip „iPhone“, rankoje jis jaučiamas visiškai kitaip. „Apple“ telefono nugarėlė yra iš slidaus stiklo, tuo tarpu „Blackview“ pagamintas iš matinės plastmasės ir pasižymi daug grubesne tekstūra. Beje, maloniai nustebino pakankamai nebloga telefono surinkimo kokybė.

Stiprūs konkurentai, turintys „MediaTek Dimensity 700“ procesorių

Už panašią kainą galima įsigyti telefonus, turinčius „Mediatek Dimensity 700“ procesorių. Pagrindiniai du tokie modeliai yra „Samsung Galaxy A22 5G“ ir „Xiaomi Poco M4 5G“.

„Mediatek Dimensity 700“ procesorius yra ne tik greitesnis už „Mediatek Helio P70“, turi geresnį energijos panaudojimo efektyvumą, bet ir įgalina 5G ryšio palaikymą. Nors šiuo metu 5G ryšio tinklas dar nėra gerai išplėtotas, o mažesnių miestelių gyventojai iki jo atsiradimo dar spės ne kartą atsinaujinti telefoną, tačiau šiuo metu tai yra svarbus pardavimo argumentas.

„Blackview A95“ gelbėja turima gera atminties konfigūracija. Už šio telefono kainą galima įsigyti „Mediatek Dimensity 700“ procesorių turintį modelį, tik jis turės 4 GB operatyviosios atminties ir 64 GB vidinės atminties. Tuo tarpu sulyginus atminties dydžius, tokių telefonų kainos tampa apčiuopiamai didesnėmis už šiandienos herojaus.

Prieinamumas Lietuvoje

„Blackview“ telefonai yra sutinkami didžiojoje dalyje Lietuvos parduotuvių. Deja, tai galioja tikrai ne visiems modeliams, gerai pasistengus, šiandieninį herojų „A95“ įmanoma rasti parduodamą Lietuvoje, tačiau tikrai ne „ant kiekvieno kampo“.

N.Davalgos nuotr./Tai yra gan retas paukštis Lietuvoje
N.Davalgos nuotr./Tai yra gan retas paukštis Lietuvoje

Todėl pagrindinis būdas įsigyti šį telefoną yra tarptautinės parduotuvės. Jos yra mažiau patogios pristatymo, grąžinimo ir garantijos sprendimo klausimais, bet labai panorėjus „Blackview A95“ tikrai atsidurs Lietuvoje.

Pabaigai

Kalbant apie likusias savybes, viskas yra nei per daug blogai, nei per daug gerai, optimalus viduriukas tarp priimtinos naudojimo patirties ir konkurencingos kainos išlaikymo. Vidutinio dydžio ekranas, pasižymi vidutine raiška, o vidutinės talpos baterija įsikrauna vidutinišku greičiu. Ir tai nėra blogai, nes biudžetinis telefonas negali būti geru visose srityse.

Kaip telefonas už 180 eurų, „Blackview A95“ gerai atlieka savo darbą. Belieka pasitikrinti, ar šio telefono stipriosios pusės atitinka jūsų poreikius, o trūkumai yra tokie, su kuriais galite susitaikyti. Beje, būna atvejų, kai telefono kaina sumažėja iki 140 – 150 eurų, tokių išpardavimų metu „Blackview A95“ tampa variantu, kuriam sunku atsispirti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius