Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Brangiausia išmaniųjų telefonų ekranų apsauga – tik akių dūmimas

Vaizdo tinklaraštininkas, norėjęs patikrinti naujo HTC telefono ekrano tvirtumą, jį lygino su kai kuriomis kitomis garsiai besigiriančiomis ekranų apsaugos priemonėmis. Ir atsitiktinai išsiaiškino, kad brangiausių ekrano apsaugų gamintojai nėra patys sąžiningiausi žmonės pasaulyje.
Deganti „safyrinio stiklo“ ekrano apsauga
Deganti „safyrinio stiklo“ ekrano apsauga / Stopkadras

Taivano bendrovė HTC metų pradžioje pristatė išmaniųjų telefonų U liniją, kurios pažangiausias modelis „U Ultra“ buvo išleistas dviejų versijų: su grūdintu stiklu „Gorilla Glass“ ir dar brangesnė versija su safyro apsauginiu stiklu. Safyras dažnai naudojamas brangių laikrodžių gamyboje, kadangi yra tvirčiausia ir labiausiai įbrėžimams atspari medžiaga pasaulyje, kuri savo kietumu nusileidžia tik deimantui.

Išmaniuosiuose telefonuose safyro danga naudojama retai, todėl garsus tinklaraštininkas Zackas Nilssonas savo „YouTube“ kanale „JerryRigEverything“ nepraleido progos išbandyti „HTC U Ultra Deluxe Sapphire“ ir asmeniškai patikrinti, ar HTC iš tiesų panaudojo safyrą, ar tai tik rinkodaros gudrybė.

Palyginimui Z.Nilssonas paėmė kompanijos „Tissot“ laikrodį, kurio ciferblatas yra apsaugotas safyro stiklu, „Samsung Galaxy S8“ su ant ekrano užklijuotu brangiausia pasaulyje apsaugine plėvele (50 dolerių) su safyro kristalais, kurią sukūrė bendrovė „Zagg“, ir, žinoma, „HTC U Ultra Deluxe Sapphire“.

Jis pradėjo braižyti visus tris pavyzdžius, naudodamas savo priemonių rinkinį su įvairiu kietumo laipsniu. Apsauginis „Zagg“ stiklas susibraižė naudojant 3 kietumo lygiu pažymėtą įrankį, o tai paprastai būdinga plastikui.

VIDEO: Battle of the Sapphires - HTC U Ultra - Is it REALLY Sapphire?

Taigi, gamintojo deklaracija dėl tariamo safyro stiklo pasirodė, švelniai tariant, ne visiškai tiksli. Be to, Z.Nilssonas pabandė uždegti šį „stiklą“, ir jis pradėjo tirpti kaip labiausiai paplitusios plastiko rūšys. Tiesa, „Zagg“ negalima tiesiogiai vadinti melagiais – nors jų gaminama ekrano apsauga ir yra iš esmės plastikinė, ji ant pakuotės pateikiama kaip „hibridinis stiklas su safyro kristalais“. Z.Nilssonas atliko šios dangos elementinę analizę ir iš tiesų aptiko joje aliuminio oksido – pagrindinės safyrą sudarančios medžiagos – pėdsakų. Bet tai tikrai nėra stiklas. Tad galima teigti, kad kažkur netoli „Zagg“ plėvelių plastiko maišymo indo būta ir safyrų. Bet tuštinti savo kišenės šiam niekalui tikrai nepatartina.

Stiklas „Gorilla Glass“, naudojamas daugumoje išmaniųjų telefonų, paprastai subraižomas 6 kietumo lygio įrankiu, tačiau „HTC U Ultra Deluxe Sapphire“, kaip ir „Tissot“ laikrodį, pavyko subraižyti tik 8 numeriu pažymėtu įrankiu. Tai patvirtina, kad HTC savo išmanųjį telefoną tikrai apsaugojo safyro stiklu. Bandymo autorius pažymėjo, kad tai tvirčiausias išmaniųjų stiklas iš jo matytų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius