Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Skaityti apie sportą - taip pat sportas.
Išbandyti
Geras turinys neatostogauja. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti

Britų bankai ir teisėsauga surems pečius kovoje prieš kibernetinius nusikaltėlius

Keli Didžiosios Britanijos bankai susivienijo su teisėsaugos institucijomis kovai su sukčiavimu, sukūrę Kibernetinės erdvės gynybos aljansą (CDA), rašo britų verslo dienraštis „The Financial Times“.
Kompiuteris
Kompiuteris / „Scanpix“/„PA Wire“/„Press Association Images“ nuotr.

Šiai grupei vadovauja Maria Vello – kibernetinio saugumo ekspertė iš Jungtinių Valstijų.

Pagal CDA veiklos koncepciją, kurią dienraščiui nusiuntė vienas iš aljanso dalyvių, jo veikla pagrįsta NATO principais, kai „išpuolis prieš vieną banką vertinamas kaip išpuolis prieš visus narius“.

CDA idėja kilo prieš dvejus metus. Aljanso pradininkais tapo „Barclays“, „Standard Chartered“, „Deutsche Bank“ ir „Banco Santander“, prie kurių vėliau prisijungė dar keli bankai, įskaitant „Bank of Ireland“, „Allied Irish Bank“, „Lloyds Banking Group“ ir „Metro Bank“.

Jeigu sukčius paskambins į banką ir bandys apsimesti kitu asmeniu, labai tikėtina, kad naujausia programinė įranga jį atpažins ir praneš apie tai policijai, rašo verslo dienraštis.

Kaskart, kai programišiai sutrikdo bankų interneto sistemų veikimą arba pavagia privačių klientų asmeninę informaciją, bankams tenka mokėti milijonines baudas. Nuo kitų metų Europos Sąjunga (ES) sugriežtins reguliavimą ir sankcijos už tokias saugumo spragas gerokai padidės – iki 4 proc. metinės apyvartos, pažymi BBC.

„Asmens duomenys tampa nepaprastai vertingi ir išpirkos reikalaujantys virusai, tokie kaip „WannaCry“, dabar atsieis kur kas brangiau. Manau, nusikaltėliai tuo pasinaudos“, – pareiškė dienraščiui vieno iš aljanse dalyvaujančių bankų atstovas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Didžiausiame Bukčių miško parke Vilniuje pasivaikščioti kviečia trys nauji maršrutai
Reklama
„Huawei FreeBuds 6i“ – iki 100 eurų kainuojančios belaidės ausinės
Reklama
Vaikų vasaros atostogoms įsibėgėjant, „Telia Play“ kino rekomendacijos vaikams ir visai šeimai
Reklama
„Įspūdžiai išliko visam gyvenimui“: TV bokštas kviečia pasivaikščioti 170 metrų aukštyje