Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Coolpad MAX“ – kiniškas telefonas, kuris labai norėtų pakeisti jūsų „iPhone“ (apžvalga)

„Coolpad“ – dar viena kinų įmonė, kuri per pastaruosius metus aktyviai stengėsi prasibrauti į išmanių telefonų gamybos olimpą. Bendrovė specializuojasi į jaunimą nukreiptų biudžetinių įrenginių kategorijoje, tačiau šįmet išleido ir vieną aukštesnės klasės „Coolpad MAX“ (A8). „Coolpad MAX“ turi keletą labai naudingų funkcijų, kurių nerasite daugelyje kitų aukščiausios klasės telefonų, tačiau iki flagmano vardo dar reikėtų pasitempti.
Kiniškas išmanusis telefonas „Coolpad Max“
Kiniškas išmanusis telefonas „Coolpad Max“ / Luko Balandžio / 15min nuotr.

„Coolpad“, kaip ir daugelis per pastaruosius metus telefonus išleidusių Kinijos gamintojų, telefono dizainui įkvėpimo ilgai neieškojo – įrenginio nugarinė dalis labai panaši į „iPhone 6 Plus“, tik vietoje „Apple“ logotipo nugarėlėje puikuojasi pirštų atspaudų skaitytuvas.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Kiniškas išmanusis telefonas „Coolpad Max“
Luko Balandžio / 15min nuotr./Kiniškas išmanusis telefonas „Coolpad Max“

Dešiniame šone įrengta vieta dviems SIM kortelėms – nanoSIM ir microSIM, telefonas jas palaiko vienu metu. Šalia SIM kortelių kištuko įdiegtas atrakinimo ir išjungimo mygtukas, kuris dažnai įsispaudžia, kai nereikia – „Coolpad MAX“ per mėnesį testavimo kišenėje bent dešimtį kartų išsijungė nededant jokių pastangų.

Į komplektaciją be netradicinės formos plokščio įkroviklio taip pat įeina dėklas, ausinės ir apsauginė ekrano plėvelė su dangteliu.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Kiniškas išmanusis telefonas „Coolpad Max“
Luko Balandžio / 15min nuotr./Kiniškas išmanusis telefonas „Coolpad Max“

5,5 colio įstrižainės IPS LCD „Coolpad MAX“ dydis tiks anaiptol ne visiems, mažesne ranka jį apimti nepatogu. „Gorilla Glass“ apsaugoto IPS LCD ekrano briaunos šiek tiek užapvalintos, todėl vos pasukus telefoną nuo jo visuomet atsispindi šviesa ir tai ilgainiui ima erzinti, tačiau Full HD (401 ppi) ekrano kokybės pilnai pakanka.

Dvi SIM kortelės ir slaptas režimas

„Coolpad“ savo įrenginiuose akcentuoja dvigubą SIM kortelių palaikymą. Kadangi nuolatos naudoju darbinę ir asmeninę kortelę, man ši funkcija pasirodė neįtikėtinai patogi. Atliekant skambučius ar renkantis kortelės mobilųjį ryšį ją galima patogiai pakeisti mygtuko paspaudimu. Svarbiausia, kad nebereikia nuolatos galvoti apie dviejų telefonų įkrovimą.

Įdomiausia vartotojo aplinkos naujovė yra „Private Space“ režimas, kuris telefone sukuria atskirą virtualią aplinką, tarsi naudotumėtės kitu slaptu telefonu.

Biudžetinių įrenginių kategorijoje dvigubo SIM kortelių palaikymo funkciją galima surasti labai dažnai, tačiau tarp galingesnių įrenginių Lietuvoje ji reta.

„Coolpad MAX“ nugarinėje dalyje įmontuotas pirštų atspaudų skaitytuvas, kuris atpažįsta iki dešimties skirtingų pirštų atspaudų. Galima nustatyti, kad skirtingi rankų pirštai pridėjus prie jutiklio atliktų įvairias skirtingas funkcijas, pavyzdžiui fotografuotų.

Pirštų atspaudų skaitytuvas veikia gana sparčiai, tačiau ne visuomet iš pirmo karto, ypač jei pirštai drėgnesni, ir funkcionalumu nusileidžia anksčiau bandytiems „Apple“ ar „Sony“ skaitytuvams.

Kiek nuvilia tai, kad „Coolpad“ kol kas veikia tik su senesnės „Android Lollipop“ operacinės sistemos pagrindu sukurta vartotojo aplinka „Coolpad UI“.

„Coolpad UI“ yra keletas iš anksto įrašytų tradicinių programėlių, o pati įdomiausia vartotojo aplinkos naujovė yra „Private Space“ režimas, kuris telefone sukuria atskirą virtualią aplinką, tarsi naudotumėtės kitu slaptu telefonu.

„Private Space“ aplinka leis viename telefone turėti dvi „Google“, „Facebook“ „Whatsapp“ ar kitų programėlių paskyras ir naršyti patogiau. Visa šiame režime esanti informacija yra užšifruojama, ir net telefoną prijungus prie kompiuterio nematyti jų turinio, tad naršymas „Private Space“ režimu, pasak gamintojo, maksimaliai saugus.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Kiniškas išmanusis telefonas „Coolpad Max“
Luko Balandžio / 15min nuotr./ „Private Space“ režimas

„Coolpad UI“ taip pat integruota galimybė nuo ekrano paslėpti nereikalingas gamyklines programėles.

Silpnesnis procesorius

Viena „Coolpad MAX“ silpnųjų pusių, lyginant su kitų aukščiausios klasės gamintojų telefonais, kad įrenginyje naudojamas ne toks galingas aštuonių branduolių procesorius „Qualcomm Snapdragon 617“ (4x1.5 GHz Cortex-A53 ir 4x1.0 GHz Cortex-A53), tačiau operatyviosios atminties kiekis solidus – 4 GB RAM.

Atliekant ir nesudėtingas kasdienines užduotis telefonui pritrūkdavo spartos – kartais jis užstrigdavo atrakinant ekraną, programėlės įsijungdavo su atidėjimu, o naršymas interneto puslapiuose buvo pastebimai lėtesnis nei su kitais įrenginiais.

Įrenginyje įdiegtos 2800 mAh talpos neišimamos baterijos man užtekdavo maždaug vienai dienai įprastinio naudojimo – gana standartinis rezultatas. Telefoną dėl greitojo įkrovimo funkcijos pilnai įkrauti galima kiek daugiau nei per valandą.

Vidinės atminties kiekis „Coolpad MAX“ daugiau nei pakankamas – 64 GB, o norintiems ją praplėsti papildomai maksimalios microSD kortelės talpa sieks taip pat 64 gigabaitus.

Kamera ir kaina

Palyginus su kitais aukštesnio lygio „Android“ telefonais, „Coolpad“ pikselių skaičiumi atrodo prastai, tačiau galinė 13 MP kamera ( priekinė – 5 MP) nuotraukų kokybe iš esmės nusileidžia kitų išmanių kameroms. Vienintelė rimtesnė problema, kad kamera kartais nespėja sufokusuoti vaizdo, todėl dalis nuotraukų atrodo išblukusios, tačiau nuotraukose gerai išlaikytas spalvų balansas, pakankamai ryškios nuotraukos ir fotografuojant prieblandoje.

Kamera turi profesionalų režimą ir redagavimo parinktis, o „Live Photos“ režimą čia atitinka galimybė daryti GIF formato vaizdelius.

Vis dėlto kameros kokybę apkartina vaizdo įrašų garso kokybė – koncertų metų darytų įrašų muzikos suprasti beveik neįmanoma.

Atsižvelgiant į „Coolpad MAX“ galimybes, telefono kaina labai konkurencinga – maždaug 350 eurų. Už šią sumą gausite telefoną su padoria kamera, dviguba SIM kortelių palaikymo funkcija ir privačiu naršymo režimu, tačiau kartkartėmis teks susitaikyti su telefono strigimais ir aplinkiniams paprašius parodyti „iPhone“ teks papasakoti, kad tai ne „iPhone“, o tik labai išoriškai į jį panašus telefonas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius