Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Darbas iš namų niekur nedings: „Dell Technologies“ sprendimai, skirti didinti nuotolinio darbo efektyvumą

Koronaviruso pandemija daugelį įmonių privertė žaibiškai pakeisti darbo modelį ir vos per keletą dienų persiorientuoti į darbą per nuotolį. Tyrimai rodo, kad toks darbo modelis niekur nedings net ir pandemijai pasibaigus. Dabar, kai milijonai žmonių visame pasaulyje dirba iš namų, ypatingai išryškėjo nuotolinio darbo įrankių svarba ir jų lemtingas vaidmuo darbo našumui.
Darbas iš namų niekur nedings: „Dell Technologies“ sprendimai, skirti didinti nuotolinio darbo efektyvumą
Partnerio nuotr. /Dell 27 USB-C monitorius

Kaip atskleidė „Dell“ užsakymu atliktas tyrimas „Dell And Partners Workforce Productivity Benefits”, 77 proc. įmonių vadovų įsitikinę, jog būtina diegti naujas technologijas, gerinant darbuotojų darbo sąlygas. Todėl didžiajai daliai biurų darbuotojų perėjus prie nuotolinio darbo, auga ir lengvų, kompaktiškų, lengvai instaliuojamų bei galingų kompiuterių paklausa. Atsižvelgdama į vartotojų poreikius bei būsimas rinkos tendencijas, „Dell Technologies“ nuolat ieško naujų technologinių sprendimų.

Kompiuteris-transformeris verslui

Kita 2019 m. „Dell“ inicijuota apklausa nustatė, kad integruotos saugumo funkcijos kompiuteryje yra vienas iš trijų svarbiausių veiksnių, lemiančių darbo kompiuterio pasirinkimą. Taip pat, 80 proc. apklaustųjų mano, kad kompiuteryje įmontuota saugumo sistema padidina įmonės duomenų saugumą. Atsižvelgiant į tai, naujajame „Latitude 7400 2-in-1“ nešiojamajame kompiuteryje yra integruotos naujos didelio saugumo funkcijos, kurios užtikrina saugų ir greitą prisijungimą prie naudojamos išorinės sistemos, nereikalaudamos vartotojo pakartotinai vesti slaptažodžių.

Partnerio nuotr./Dell Latitude 7400 2-in-1
Partnerio nuotr./Dell Latitude 7400 2-in-1

„Latitude 7400 2-in-1“ kompiuteryje priklausomai nuo konfigūracijos įdiegtas „FIPS 201“ palaikantis „Smart Card“ skaitytuvas arba bevielis „Smart Card“ skaitytuvus su „SafeID“ technologija, leidžia apsaugoti vartotojo autentifikavimo duomenis. Saugumą taip pat didina į integruotas „Dell ExpressSign-in” jutiklis, įgalintas „Intel® Context Sensing Technology“ sprendimo, kuris nustato vartotojo buvimą ir automatiškai „pažadina“ kompiuterio sistemą pirmiau, nei kol infraraudonųjų spindulių kamera ir Windows Hello technologija užtikrina saugų biometrinį vartotojo autentifikavimą.

Partnerio nuotr./Dell Latitude 7400 2-in-1
Partnerio nuotr./Dell Latitude 7400 2-in-1

Šis modelis sveria vos 1,36 kg ir gali būti naudojamas kaip nešiojamas kompiuteris, kaip planšetė ir iš viso gali veikti keturiais skirtingais rėžimais. Todėl šis modelis puikiai atliepia keliaujančio, dirbančio iš namų ar iš biuro žmogaus poreikius, kuris taip pat ieško ir solidaus premium klasės produkto. Svarbu paminėti, kad „Latitude“ modelis užtikrina ilgiausią baterijos darbo laiką savo klasėje – šis kompiuteris autonomiškai gali dirbti iki 26 valandų, o integruota „Dell ExpressCharge“ funkcija leidžia įkrauti bateriją iki 80 proc. vos per vieną valandą. Taip pat šis modelis yra mažiausias 14 colių verslui skirtas 2-in-1 nešiojamasis kompiuteris – įprastinėje 13-os colių įstrižainėje, dėl siauresnių rėmelių, modelyje pavyko įdiegti 14 colių „Full HD“ rezoliucijos ekranas.

Partnerio nuotr./Dell Latitude 7400 2-in-1
Partnerio nuotr./Dell Latitude 7400 2-in-1

Darbo erdvės taupymas: naujo lygio patirtis

Tiek biure, tiek per nuotolį dirbantiems žmonėms patogi darbo vieta tampa vis svarbesnė. Daugybė žmonių nori turėti daugiau erdvės ant stalo, todėl renkasi minimalistinius ir neapkrautus darbo stalus. „Dell Technologies“ pristatomas „OptiPlex 7070 Ultra“ sprendimas tiks būtent tiems, kurie ieško galingo, o taip pat ir kompaktiško, mažai erdvės užimančio kompiuterio.

Partnerio nuotr./Dell OptiPlex 7070 Ultra
Partnerio nuotr./Dell OptiPlex 7070 Ultra

Šis vienas pažangiausių modelių rinkoje taupo erdvę ir pasižymi išskirtiniu kompaktišku dizainu. Tai stacionarus kompiuteris, kurio mažas, bet galingas procesorius vertikaliai įtalpintas ploname ir grakščiame kompiuterio stove. Čia taip pat saugoma ir pagrindinė kompiuterio plokštė bei kiti esminiai komponentai. Todėl įprastą laidų raizgalynę pakeis daugiau laisvos erdvės ant ar po stalu.

„OptiPlex 7070 Ultra“ turi lengvai konfigūruojamus elementus, užtikrinančius maksimalų našumą. Tai modulinis kompiuteris, todėl kiekvienas vartotojas gali konfigūruoti ir atnaujinti jo komponentus pagal asmeninį poreikį.

Partnerio nuotr./Dell OptiPlex 7070 Ultra
Partnerio nuotr./Dell OptiPlex 7070 Ultra

Šio modelio ekranas bei procesorius gali būti atnaujinami atskirai, tad vartotojai gali bet kuriuo metu pakeisti ar patobulinti daugelį kompiuterio dalių. Kompiuterio ekranas gali būti pritaikytas skirtingiems darbo stiliams. Pavyzdžiui, vartotojas gali pasirinkti reguliuojamo aukščio arba fiksuotą stovą, VESA tipo tvirtinimą, taip pat lengvai reguliuojamą „Dell“ vieno monitoriaus (MSA20) bei manevringą dvigubo monitoriaus stovą (MDA20). Atsižvelgus į vartotojų poreikius, kompiuterio našumas ir pajėgumas patobulintas iki „Intel® Core™ vPro™ i7 procesoriaus, 64 GB operatyviosios atminties, 1 TB NVMe SSD ir 2 TB HDD.

Atliktas „Dell“ tyrimas „Improve productivity with the new Dell P Series monitors in a dual-display configuration” rodo, kad dviejų monitorių naudojimas gali padidinti darbo produktyvumą net 21 procentu. „OptiPlex 7070 Ultra“ modelis gali palaikyti iki trijų ekranų – nuo 19 iki 27 colių, taip dar labiau padidinant darbuotojų produktyvumą. Šį kompiuterio modelį suporavus su „Dell“ USB-C monitoriumi, galia, duomenys, vaizdo bei garso įrašai perduodami vos vienu kabeliu.

Monitoriai – darbo našumui didinti

Tuo tarpu „Exploring The Role Of Monitors In Improving Employee Experience” apklausos duomenimis , 88 proc. darbuotojų teigia, kad aukštesnės raiškos monitoriai padeda gerinti jų produktyvumą. Be to, 82 proc. apklaustųjų įsitikinę, kad darbo našumą taip pat didina galimybė vienu metu valdyti kelis atskirus langus ir atlikti kelis veiksmus. Todėl „Dell“ monitoriuose diegia sprendimus, suteikiančius galimybę didinti darbo našumą.

Vienas naujausių Baltijos šalyse pasirodžiusių verslo klasės modelių – tai „Dell E2420HS“ monitorius. Aukščiausios FHD raiškos 24 colių monitorius su reguliuojamu aukščio stovu, kad vartotojai galėtų patogiai naudotis įrenginiu jį pakeliant, nuleidžiant ar pakreipiant. Šiame monitoriuje integruoti garsiakalbiai, tačiau tai nedaro įtakos monitoriaus dydžiui – naujasis modelis yra plonesnis už ankstesnes versijas.

Kitas modelis – tai „P2421DC“ monitorius. Šis modelis prie didesnio darbo našumo gali prisidėti savo 23,8 colių įstrižainės ekranu ir 2560X1440 pikselių skiriamąja geba. Su didesne nei FHD raiška, monitorius sukuria itin ryškų ir aiškų vaizdą. Monitoriaus rėmas iš trijų pusių yra itin plonas, o tai leidžia sklandžiai išskaidyti vaizdą per kelis ekranus.

Partnerio nuotr. /Dell 27 USB-C monitorius
Partnerio nuotr. /Dell 27 USB-C monitorius

Abu šie įrenginiai taip pat turi USB-C tipo jungtį, kitaip tariant – laidų skaičiaus mažinimo sprendimą. Ši jungtis leidžia kompiuterį ir monitorių sujungti vos vienu laidu, kuris tuo pat metu įkrauna kompiuterį ir perduoda duomenis, paveikslėlius, vaizdo bei garso įrašus iš kompiuterio. Jungtis palengvina monitoriaus bei kompiuterio sujungimo procesą, sutaupydamas iki 72 proc. tam įprastai skiriamo laiko, remiantis anksčiau atlikta „Improve productivity with the new Dell P Series monitors in a dual-display configuration” bendrovės analize, ir mažina daugybės laidų keliamą netvarką ant darbo stalo. Šis sprendimas taip pat suteikia galimybę monitorių prijungti prie skirtingų gamintojų USB-C sistemų, todėl yra puikiai tinkamas bendriems projektams.

Tuo tarpu „Dell Ultrasharp U2719D” modelis dėl savo puikiai sukalibruotų spalvų taip pat sulaukia pasisekimo Baltijos šalyse. Šis monitorius puikiai tinka darbui su grafika ar vaizdo apdorojimui. O „Dell Ultrasharp U2419HC“ vertinamas dėl puikaus kainos ir kokybės santykio bei išskirtinai minimalistinio dizaino – siaurų rėmų ir plono ekrano.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius