Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Dėl klaidos Rusijos sąjungininkė gavo milijonus JAV kariuomenės el. laiškų su jautria informacija

Olandų verslininkas Johanesas Zuurbieras, su kuriuo buvo sudaryta sutartis dėl Malio šalies elektroninio pašto domeno tvarkymo, sakė, kad jau dešimtmetį bandė įspėti Pentagoną apie saugumo problemą, pranešė „Financial Times“.
Asociatyvi nuotr.
Asociatyvi nuotr. / 123RF.com nuotr.

Olandų verslininkas teigia, kad su Rusija susijusi Malio valstybė daugelį metų gaudavo milijonus JAV kariuomenės elektroninių laiškų su slapta informacija – ir visa tai dėl spausdinimo klaidos.

Ši painiava atsirado dėl to, kad JAV kariškiai ir žmonės, bandantys susisiekti su kariškiais, siuntė el. laiškus į „.ml“ paskyras – Malio vyriausybei priklausantį domeną – vietoj „.mil“ paskyrų, „Financial Times“ sakė vyras.

Nė vienas iš šių elektroninių laiškų nebuvo įslaptintas, tačiau kai kuriuose iš jų buvo pateikta labai slapta informacija, tokia kaip žemėlapiai, asmens medicininiai įrašai, mokesčių įrašai, laivų įgulų sąrašai ir bazių nuotraukos.

Viename elektroniniame laiške buvo pateiktas oficialus JAV kariuomenės štabo viršininko generolo Jameso McConville ir jo delegacijos kelionės į Indoneziją gegužės mėnesį planas. Jame buvo nurodyti jų kambarių numeriai ir išsami informacija, įskaitant tai, kaip J.McConville'is galėtų atsiimti savo kambario raktą.

Kituose elektroniniuose laiškuose buvo diplomatiniai laiškai, terorizmo vertinimai ir instruktažai bei Valstybės departamento pasų numeriai.

Rusija suteikė didelę paramą Malio vyriausybei, įskaitant ginklus, diplomatinę paramą ir pagalbą vykdant informacines kampanijas. Su Kremliumi siejama Rusijos samdinių bendrovė „Wagner Group“ taip pat veikia Malyje.

Pentagono atstovas spaudai komandoras leitenantas Timas Gormanas „Financial Times“ sakė, kad Gynybos departamentas „žino apie šią problemą ir rimtai vertina visus neteisėtus kontroliuojamos nacionalinio saugumo informacijos ar kontroliuojamos neįslaptintos informacijos atskleidimo atvejus“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius