Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dėl klimato kaitos pasaulyje gali išnykti daug lankytinų vietų, tarp jų – ir Maldyvai

Klimato kaitos krizė grasina dauguma padarinių – nuo padidėjusio kiekio nežinomų virusų iki kai kurių maisto produktų išnykimo. Tiesa, pavojus kyla ne tik kavai ir bananams – dalis gražiausių ir populiariausių pasaulio turistinių vietovių taip pat gali nukentėti dėl ekstremalių orų, jūros lygio kilimo ir didėjančios temperatūros.
Asociatyvi nuotr.
Asociatyvi nuotr. / 123RF.com nuotr.

Tiesa, turizmą ir klimato kaitą sieja gana paradoksalus ryšys – nors iš turistų gaunamos lėšos dažnu atveju padeda išsilaikyti vietovėms, turizmo sektorius yra atsakingas už 8 proc. viso pasaulio išmetamų teršalų.

Štai žinomiausios lankytinos vietos, kurių ateityje gali nebelikti.

Maldyvai

Maldyvų salos yra viena iš labiausiai klimato kaitos poveikį jaučiančių pasaulio valstybių. Mokslininkai skaičiuoja, kad jei žala aplinkai ir toliau bus daroma dabartiniu tempu, 2100 m. Maldyvai gali išnykti.

Pasaulio ekonomikos forumas apskaičiavo, kad iki 2050 m. klimato kaita paveiks 80 proc. pasaulio žmonių. Tuo tarpu mokslininkai teigia, kad iki 2100 m. jūros lygis gali pakilti net 1,1 metro.

Jei tokios prognozės pasitvirtins, Pietų Azijos archipelago valstybė, garsėjanti gyvenimu salose, gali būti viena iš labiausiai nukentėjusių.

Šiuo metu 80 proc. iš 1190 šalies salų yra įsikūrusios vos metru aukščiau jūros lygio. Jau dabar 90 proc. salų pranešė apie potvynius, 97 proc. – apie kranto linijos eroziją ir 64 proc. – apie serijinę eroziją, rašo CNBC.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius