Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Detaliausiai aprašytas susidūrimas su NSO – kas įvyko 1981-ųjų sausio 8 dieną?

Kai žmonės teigia, kad matė skraidančią lėkštę, greitai galima nustoti jų klausytis. Lemenimai, vienas kitam prieštaraujantys faktai, pamirštos detalės – netikros istorijos dažnai yra skylėtos kaip šveicariškas sūris. Tik ne ši – ūkininkas Prancūzijoje pamatė NSO ir net aptiko jo pėdsakų.
NSO
NSO / Fotolia nuotr.

Varo departamento (Prancūzijos pietūs) ūkininkas Renato Nicolaï tą 1981-ųjų sausio 8 dienos vakarą darbavosi savo laukuose. Maždaug 5 valandą vakaro jis išgirdo keistą švilpimą ir iš karto pamatė maždaug 2,5 metrų pločio skraidančią lėkštę. Šis keistas dviejų lėkštučių formos daiktas, kurio storis siekė apie 1,5 metrus, nusileido lauke ir kone iš karto vėl pakilo. Nicolaï dar spėjo įsidėmėti kelias detales – NSO apačioje buvo du maždaug 20 cm ilgio išsikišimai, kuriuos ūkininkas palaikė kojomis arba reaktoriais. Čia taip pat buvo matyti keli apvalūs daiktai, primenantys duris.

Kitą dieną Nicolaï kreipėsi į žandarus. Jis neketino to daryti, tačiau paklausė kaimynės patarimo, nes toje vietoje, kur nusileido NSO, žemė buvo apdegusi. Policijos pareigūnai nufotografavo vietą, apklausė ūkininką, paėmė dirvožemio ir augalų mėginius, kurie buvo perduoti GEPAN – Prancūzijos kosmoso agentūros atšakai, tiriančiai tokius keistus reiškinius (dabar GEIPAN).

©PHILCK06 (CC BY-SA 4.0) | commons.wikimedia.org/Apdegusi žemė
©PHILCK06 (CC BY-SA 4.0) | commons.wikimedia.org/Apdegusi žemė

GEPAN nustatė, kad dirvožemis toje vietoje buvo stipriai suspaustas – kažkas jį suslėgė daugiau nei 4 tonų jėga. Be to, temperatūra toje vietoje turėjo pasiekti 300-600 °C. Mokslininkai taip pat aptiko šiek tiek fosfatų ir cinko, o šalia paimtuose augalų mėginiuose nustatytas 30-50 % mažesnis chlorofilo kiekis. Visa tai buvo labai keista.

Tiesa, pats Nicolaï nemanė, kad tai – ateivių darbas. Jis buvo įsitikinęs, kad tai – kažkoks karinis prietaisas, netyčia ištrūkęs iš šalia esančios karinės bazės. Ir GEPAN netyrė nežemiškos gyvybės versijų – jos neatrodė tikėtinos. Tačiau du metus trukęs tyrimas jokių rezultatų nedavė visiškai.

Daugelis mano, kad atsakymą žino pats Nicolaï, kuris, greičiausiai, ir sukūrė šią istoriją.

Nemažai prancūzų mokslininkų mano, kad GEPAN tyrimas buvo atmestinas, ypač mėginių analizė. Ir daugelis mano, kad atsakymą žino pats Nicolaï, kuris, greičiausiai, ir sukūrė šią istoriją.

Taip manoma dėl kelių priežasčių. Apdegusios žemės žymės nesutapo su Nicolaï pasakojimu – jos nebuvo tokios pat formos, kaip ūkininko apibūdinti reaktoriai. Be to, šalia buvo ir kelias, išvagotas vėžiomis. Nicolaï tvirtino, kad pėdsakus paliko ne automobilis, todėl automobilio versiją GEPAN atmetė iš karto.

Nicolaï davė interviu laikraščiams ir televizijai, detaliai pasakodamas apie švilpiantį NSO. Nors tai žino tik pats jis, tikriausiai toks dėmesys ir buvo šios istorijos sukūrimo motyvas. Juk niekas niekur daugiau šio orlaivio nematė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius