Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Disney +“ apžvalga: ar geresnis už „Netflix“?

Nors „Walt Disney Company“ priklausantis transliuotojas „Disney+“ pradėjo veikti 2019 m. lapkritį, tik šį mėnesį jo paslaugos tapo prieinamos Lietuvoje. Ta proga pažvelkime, ką siūlo „Disney+“ ir ar galėtume juo pakeisti „Netflix“.
„Disney +“
„Disney +“ / 123RF.com nuotr.

Kainų palyginimas

Standartinė „Disney+“ transliacijų kaina mėnesiui siekia 7,99 Eur, o metinė prenumerata – 79,90 Eur. Standartinė prenumerata yra be reklamų ir apima iki septynių profilių palaikymą bei neribotą filmų, laidų ir serialų atsisiuntimą. Pigesnis, reklamos palaikomas planas, bus pradėtas teikti 2022 m. pabaigoje, tačiau tiksli kaina ir paleidimo data dar nežinoma.

Palyginimui, „Netflix“ galima rinktis iš trijų planų: už 7,99 Eur, kai vienu metu galima žiūrėti per 1 įrenginį, už 9,99 Eur, kai vienu metu galima žiūrėti per 2 įrenginius ir HD kokybe, bei už 11,99 Eur, kai vienu metu galima žiūrėti per 4 įrenginius, o prieinama ir Ultra HD ir 4K+HDR kokybė.

Skirtingai nei „Netflix“, „Disney+“ nereikalauja papildomo mokesčio už 4K vaizdo kokybę ir didelio dinaminio diapazono (HDR) transliaciją, todėl visi abonentai gali gauti geriausią kokybę už tą pačią kainą.

Tiesa, nors iš pradžių tiek „Disney“, tiek „Netflix“ siūlė nemokamus bandomiuosius laikotarpius, dabar šios akcijos nebegalioja.

Visų pamėgti animaciniai filmukai

Didžiausia „Disney+“ stiprybė – legendinių „Disney“ filmų ir laidų katalogas, įskaitant dešimtis klasikinių animacinių filmų, primenančių vaikystę (pvz. „Snieguolė“, „Pelenė“ ar „101 dalmantinas“). Be to, naujausi studijos filmai, pavyzdžiui, „Enkanto“, į paslaugą įtraukiami iš karto po debiuto kino teatruose.

Per pastarąjį dešimtmetį „Disney“ įsigijo „Marvel“, „Žvaigždžių karų“, „Simpsonų“ ir „20th Century Fox“ teises. Abonentai gali žiūrėti beveik bet kurį filmą iš „Marvel Cinematic Universe“ (MCU) arba „Žvaigždžių karų“ serijos.

„Netflix“ vis dar turi daugiau originalių filmų, tačiau „Disney“ išskirtinės franšizės yra didelis privalumas.

„Scanpix“ nuotr./„Snieguolė ir septyni nykštukai“
„Scanpix“ nuotr./„Snieguolė ir septyni nykštukai“

Kaip ir konkurentai, „Disney+“ siūlo išskirtinį originalų turinį. „Marvel“ ir „Žvaigždžių karų“ laidos, tokios kaip „WandaVision“ ir „Loki“, per savo debiutinius sezonus buvo žiūrimiausios srautinės transliacijos programos JAV.

Išplatintame „Disney“ pranešime teigiama, kad nuo pat transliacijų pradžios prenumeratoriai galės peržiūrėti daugiau nei 60 „Marvel Studios“ filmų.

Be to, „Disney+“ galima pamatyti nemažai išskirtinių filmų, pavyzdžiui, „Pixar“ filmą „Turning Red“ ir „Chip 'n Dale: Rescue Rangers“. Tuo tarpu „Netflix“ garsėja įtraukiančiais realybės šou (pvz. „Too Hot Too Handle“) bei serialais (Ar dar yra tokių, kurie nepažiūrėjo „Stranger Things“?).

123RF.com nuotr./„Disney +“
123RF.com nuotr./„Disney +“

„Disney +“ taip pat siūlo „National Geographic“ laidas, o iš viso rasite daugiau nei 1100 filmų, virš 500 serialų bei 213 išskirtinių originalių transliacijų.

Žinoma, „Netflix“ rasite daug daugiau turinio, kuris vis yra pildomas naujais filmais ar serialais. Tačiau didelis „Netflix“ nepatogumas – kai kurie filmai nėra prieinami iš Lietuvos lokacijos, tad reikia naudotis VPN.

Kaip naudotis „Disney +“?

Prieš pradėdami naršyti „Disney+“ katalogą internetu arba naudotis programėle, turėsite užsiregistruoti „Disney+“ paskyrą.

Aktyvavę paskyrą, filmus galėsite žiūrėti programėlėje savo išmaniuosiuose įrenginiuose arba per oficialią svetainę. Programėlę galima naudoti „Apple“ ir „Android“ įrenginiuose ir daugumoje išmaniųjų televizorių prekės ženklų.

Naudodamiesi viena paskyra galėsite susikurti iki septynių skirtingų profilių šeimos nariams ar draugams. Tačiau vienu metu ta pačia paskyra galima naudotis tik iš keturių prietaisų, t. y. tiek pat, kiek ir „Netflix“ „Premium“ plane.

„App Store“/ Ekrano nuotr./„Disney +“ programėlė
„App Store“/ Ekrano nuotr./„Disney +“ programėlė

Norimas laidas ar filmus galėsite atsisiųsti į savo įrenginius ir žiūrėti neturėdami prieigos prie interneto. Tokią paslaugą siūlo ir „Netflix“.

Patogumas

„Disney+“ naudotis tikrai paprasta. Pradiniame puslapyje, viršuje, karuselė rodo naują ir populiarų turinį. Pagrindinės „Disney“ franšizės taip pat iš anksto suskirstytos į paprastas kategorijas, pavyzdžiui, „Marvel“, „Pixar“ ir „Star Wars“.

„Disney+“ taip pat yra visos standartinės funkcijos: beveik kiekviename filme galima įsijungti subtitrus, reguliuoti jų dydį, prie filmo rašoma jo trukmė, trumpas aprašymas, siūlomos panašių filmų rekomendacijos.

„Disney+“ taip pat turi paieškos funkciją, leidžiančią ieškoti filmų ir televizijos laidų pagal pavadinimą, studiją, aktorius ar išgalvotus personažus. Tai patogu, jei norite greitai rasti, tarkime, visus „Disney+“ filmus, kuriuose vaidina Halkas.

Taip pat yra įdiegtas atnaujinimas, leidžiantis tėvams apsaugoti vaikus nuo suaugusio turinio įvedant PIN kodą.

123RF.com nuotr./„Disney +“
123RF.com nuotr./„Disney +“

Vienas erzinantis dalykas, kurį aš pastebėjau – pasirinkę laidą ar filmą iš skirtuko „Tęsti žiūrėjimą“, visada liksite ten, kur baigėte, be galimybės „Paleisti nuo pradžių“. Taip pat keletą kartų vaizdas pastrigdavo ir „numesdavo“ mane atgal į pirmo puslapio pradžią.

Tad; ar verta įsigyti „Disney +“? Į šį klausimą nėra vieno atsakymo. Akivaizdu, kad didelis pliusas yra tai, kiek daug šeimyninio turinio galima rasti už prieinamą kainą.

Jei esate „Disney“ ar „Marvel“ filmų gerbėjas – šis transliuotojas jums tikrai patiks. Tačiau asmeniškai man nusipirkti „Disney +“ ir atsisakyti „Netflix“ būtų sudėtinga vien dėl to, kad „Netflix“ esu pradėjus ne vieną serialą ar filmą, kurio tęsinio laukiu su nekantrumu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius