Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

E.Muskas pristatė humanoidinį robotą „Optimus“: kainuos mažiau nei automobilis

Penktadienį vykusiame elektromobilių gamintojo „Tesla“ renginyje „AI Day“ (dirbtinio intelekto diena) „Tesla“ generalinis direktorius Elonas Muskas pristatė daug dėmesio sulaukusį humanoidinį robotą „Optimus“, praneša „The Guardian“.
E.Muskas ir naujai pristatytas humanoidinis robotas „Optimus“
E.Muskas ir naujai pristatytas humanoidinis robotas „Optimus“ / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Milijardierius E.Muskas yra sakęs, kad robotų verslas ateityje bus vertas daugiau nei jo automobiliai.

Naujai pristatytas roboto prototipas vaikščiojo po sceną ir mojavo sėdintiems žiūrovams. Buvo parodytas vaizdo įrašas, kuriame matyti, kaip robotas neša dėžę, laisto augalus ir judina metalinius strypus automobilių gamykloje.

„Mūsų tikslas – kuo greičiau sukurti naudingą humanoidinį robotą“, – sakė E.Muskas per renginį „Tesla“ biure Kalifornijoje. „Dar reikia daug dirbti“.

Verslininkas taip pat teigė, kad šiuo metu humanoidiniams robotams „trūksta smegenų“ – jie neturi pakankamai intelekto, kad galėtų patys orientuotis pasaulyje, be to, jie yra labai brangūs ir gaminami mažais kiekiais.

O „Optimus“, priešingai, bus „itin pajėgus robotas“, gaminamas labai didelėmis apimtimis – galiausiai milijonai vienetų – ir, tikimasi, kainuos daug mažiau nei automobilis – iki 20 000 JAV dolerių.

Apie „Tesla“ planą dėl humanoidinių robotų E.Muskas paskelbė pernai rugpjūtį vykusioje dirbtinio intelekto dienoje, o šių metų renginį atidėjo iš rugpjūčio tam, jog jo metu roboto prototipas veiktų.

Tikėtina, kad „Optimus“ gamyba prasidės kitais metais.

Iš pradžių „Optimus“, aliuzija į galingą ir geranorišką Autobotų lyderį iš frančizės „Transformeriai“, anot E.Musko, atlikdavo nuobodžius ar pavojingus darbus, įskaitant detalių perkėlimą „Tesla“ gamyklose ar varžto pritvirtinimą prie automobilio veržliarakčiu.

Anksčiau E.Muskas yra sakęs, kad ateityje robotai galėtų būti naudojami namuose, gaminant pietus, pjaunant veją ir prižiūrint pagyvenusius žmones, ir netgi tapti žmogaus „bičiuliu“ ar sekso partneriu.

„Tai iš tiesų yra esminė civilizacijos, kokią ją pažįstame, transformacija“, – teigė jis.

Tuo tarpu investuotojai ir finansų analitikai išreiškė skepticizmą, kad „Tesla“ atsigręžė į robotiką, ir patarė vietoj to sutelkti dėmesį į projektus, artimesnius pagrindinei „Tesla“ veiklai, pavyzdžiui – elektromobilius.

Tačiau E.Muskas sakė, kad nori išspręsti vieną sudėtingiausių dirbtinio intelekto problemų: kaip sukurti mašiną, kuri galėtų pakeisti žmogų.

Verslininkas, kuris kadaise įspėjo, kad dirbtinis intelektas kelia grėsmę žmonijai, teigė, kad „Tesla“ nori užtikrinti, jog perėjimas prie visuomenės, kurioje robotai atlieka darbą, o žmonės gauna naudą, būtų saugus.

„Visada norime būti atsargūs, kad nenueitume Terminatoriaus keliu“, – perspėjo jis, turėdamas omenyje kino hitu tapusį filmą apie kiborgą žudiką.

Jis pridūrė, kad „Tesla“ diegė apsaugos priemones, įskaitant „Stop“ mygtuką.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Užsisakykite 15min naujienlaiškius