-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„EdTech“ konferencija: kaip metavisata pakeis švietimą?

Jau lapkričio 22 d. vyksiančios virtualios konferencijos „EdTech Conference: Education inside Metaverse“ metu galėsite išgirsti daugybės Lietuvos ir užsienio verslo, švietimo sektorių atstovų – pranešėjų mintis ir įžvalgas, susijusias su metavisatos ateities perspektyvomis ugdymo procese. Konferencija – įžanginis vienos dienos trukmės renginys prieš lapkričio 25-27 vyksiantį ,,EdTech Hackathon 2022“, kuriame dalyvių laukia idėjas plėtoti padėsiantys piniginiai prizai, pažintys ir stiprus mentorių tinklas, rašoma pranešime žiniasklaidai.
Virtuali realybė
Virtuali realybė / 123RF.com nuotr.

Metavisata – jau kurį laiką egzistuojantis virtualios realybės aukštųjų technologijų sektorius, kurio stiprus augimas pastaruoju metu pritraukė didelės visuomenės dalies dėmesį. Su metavisata šiais laikais siejama vis daugiau programinės įrangos, įrenginių, prietaisų, o pats metaverse sektorius pasauliniu lygiu pritraukė ne tik didžiulį visuomenės susidomėjimą, bet ir šimtus milijonų siekiančias investicijas. Matant tai, kokiu greičiu šiuolaikinės skaitmeninės technologijos, įranga yra tobulinama, integruojama į kasdieninius šiuolaikinio švietimo, darbo procesus, ugdymo ir verslo sektorius, kyla daugybė su šia, palyginti mažai visuomenės pažįstama sritimi, susijusių klausimų.

Gabrielė Radvila vizualas/Konferencijos vizualas
Gabrielė Radvila vizualas/Konferencijos vizualas

Kokią naudą suteiktų į kasdieninius ugdymo procesus integruoti metaverse sprendimai? Kaip konkrečiai skaitmeninė transformacija ir inovacijos prisidės prie verslo, švietimo sektorių augimo? Kokios švietimo technologijos gali būti pritaikytos ir kaip atrodys ateities kartų mokymo procesas? Visa tai ir dar daugiau galėsite išsiaiškinti būtent lapkričio 22 d., nuotoliniu būdu prisijungdami į konferenciją – „Education inside Metaverse“. Konferencijos oficialus transliuotojas – 15min naujienų portalas.

Renginio metu klausytojai turės puikią galimybę susipažinti su šiuolaikinių ugdymo, verslo organizacijų mokymo, darbo organizavimo tendencijomis, plačiau įsigilinti į metavisatos sektorių ir jo pritaikomumą švietimo sistemoje bei apžvelgti metaverse naujienas ir unikalias galimybes verslo ir ugdymo sritims. Vienas iš konferencijos pranešėjų Vytautas Kašėta, inovacijų laboratorijos „SUPER HOW?“ bendraįkūrėjas, konferencijos aktualumą pabrėžia per metavisatos potencialo mastą ir šio sektoriaus svarbą: „Tvirtai tikiu, kad metavisata atveria naują potencialą švietimo sektoriui. Gartner duomenimis, 2026 metais 25 proc. žmonių praleis mažiausiai vieną valandą per dieną metavisatoje dirbdami, apsipirkdami, mokydamiesi ar tiesiog leis laiką pramogaudami, bendraudami. Taigi, po kelerių metų tai taps mūsų kasdienybe. Mes nebekonkuruojame su kitomis šalimis, mes konkuruojame su decentralizuota pilnai skaitmenine tinklo ekonomika.

Šiandien technologijos mums leidžia kurti ne tik naujas kompanijas, bendruomenes ar valiutas, technologijos leidžia kurti naujus miestus, šalis ir socialines ekonomikas. Lygiai taip pat technologijos gali padėti sukurti iki šiol nematytas edukacines galimybes. Tik itin svarbu keisti mąstymą: mokslas ir studijos turėtų tapti „digital first“ ir iš egocentrinės edukacijos, žiūrėjimo tik į savo naudą pereiti į bendradrabiavimo ir orientavimosi į visuotinio gėrio, naudos, bendradarbiavimo požiūrį. Tada tiek metavisatos koncepcija, tiek švietimas iš esmės gali pasikeisti“. Konferencijos metu galėsite išgirsti Vytauto, ir kitų žinomų bei veiklių žmonių pranešimus įvairiomis temomis.

Vienas iš konferencijos diskusijų dalyvių – žinomas verslininkas Vladas Lašas – pateikė savo komentarą apie renginio naudą visuomenei: „Džiaugiuosi šia labai reikalinga Vilniaus Universiteto Verslo mokyklos iniciatyva – tokių EdTech renginių mums labai reikia. Tai motyvuoja, suburia komandas, padeda pamatyti, išgryninti problemas ir rasti inovatyvius sprendimus. Galimybės šioje srityje labai didelės, nes švietimo iššūkiai yra globalūs – tai, ką gero sukursime Lietuvoje, galėsime pritaikyti daugelyje pasaulio šalių. Šiandien EdTech startuoliai yra viena iš sparčiausiai augančių sričių pasaulyje, į kurias investuoja verslo angelai ir rizikos kapitalo fondai. Lietuvoje jau turime gerą įdirbį – EdTech Lietuva bendruomenė yra aktyvi Šiaurės ir Baltijos šalių EdTech bendruomenės narė. Manau kad mes šiandien turime unikalią galimybę tapti pripažinta edukacinių technologijų kūrėjų šalimi – ir šios galimybės jokiu būdu negalima praleisti“.

Registruotis į Edtech Hackathon ir virtualią konferenciją (arba vieną iš Jūsų pasirinktinų renginių) galite paspaudę ant šios nuorodos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius