-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2023 05 14

Sudie, slaptažodžiai: ką naudosime vietoj jų?

Nuo telefono užrakto iki prisijungimų prie banko – slaptažodžius naudojame visur. Tačiau panašu, kad šis saugumo užtikrinimo būdas sensta. Didžiausios technologijų kompanijos investuoja į biometrinius prisijungimo modelius, o kibernetinio saugumo ekspertai pastebi, kad tik laiko klausimas, kada slaptažodžius paliksime muziejų ekspozicijoms.
Facebook slaptažodis
Facebook slaptažodis / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Sudie slaptažodžiams, sako technologijų milžinės, žengdamos dar vieną žingsnį stiprinant vartotojų saugumą kibernetinėje erdvėje.

„Google“ šią savaitė paskelbė, kad vartotojų paskyrose pradedama naudoti nauja slaptarakčių technologija, skirta visiškai pakeisti slaptažodžius, leidžiant autentifikacijos procesus atlikti pirštų atspaudais, veido atpažinimu arba PIN kodu telefone. „Apple“ šią technologiją pradėjo naudoti „iOS16“ ir naujausioje „MacOS“ versijoje, o „Microsoft“ ją naudoja per programėlę „Authenticator“.

Pagrindinis šios technologijos skirtumas nuo slaptažodžių yra tai, kad vartotojas jų nekuria pats – viską sugeneruoja įrenginys.

123RF.com nuotr./Asociatyvi nuotr.
123RF.com nuotr./Asociatyvi nuotr.

„Google“ teigė, kad Pasaulinės slaptažodžių dienos proga įdiegta slaptarakčio technologija reiškia „Google“ paskyrų slaptažodžių „pabaigos pradžią“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius