Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 07 25 /15:19

Europos Sąjungoje uždrausta prekiauti „Samsung Galaxy Tab 7.7“ planšete

Antradienį Diuseldorfo aukštesnysis regioninis teismas (Vokietija) paskelbė savo sprendimą taikyti laikinąsias apsaugos priemones byloje tarp „Apple“ ir „Samsung“ bei uždrausti prekiauti „Galaxy Tab 7.7” planšetiniu kompiuteriu visoje Europos Sąjungoje, skelbia naujienų agentūra „Reuters“.
Planšetinį kompiuterį „Samsung Galaxy Note 10.1“ galima valdyti ne tik ekraną liečiant pirštais, bet ir specialiu elektroniniu rašikliu.
Planšetinis kompiuteris „Samsung Galaxy Note 10.1“. / Gedimino Gasiulio/15min.lt nuotr.

Teismas taip pat atmetė bendrovės „Apple“ prašymą uždrausti „Galaxy Tab 10.1N” planšetės prekybą, taigi šį įrenginį ir toliau bus galima įsigyti visose ES šalyse. Priminsime, kad praeitais metais Vokietijoje buvo uždrausta prekiauti originaliuoju „Galaxy Tab 10.1“ modeliu dėl jo panašumo į „iPad“, taigi „Samsung“ kiek pakeitė šios planšetės išvaizdą, o taip pat ir pavadinimą.

Šis sprendimas kol kas yra preliminarus, kadangi galutinį turės priimti žemesnės instancijos teismas. Taigi „Samsung“ gali rizikuoti ir toliau pardavinėti „Galaxy Tab 7.7” planšetinį kompiuterį, tačiau tuo pačiu ir rizikuoti – „Apple“ turi teisę kreiptis į Vokietijos teismus ir reikalauti, kad prieš bendrovę būtų imtasi sankcijų.

„Tokiu atveju „Samsung“ sulauktų piniginės baudos, o kraštutiniu atveju teismas galėtų net skirti kalėjimo bausmę bendrovės vadovybei“, – IT naujienų portalui TechRadar.com, teigė intelektinės nuosavybės problemų analitikas Florianas Muelleris.

„Apple“ Vokietijos teismams yra įteikusi du didelis ieškinius, kurie yra nukreipti iš viso prieš penkis skirtingus „Samsung“ planšečių modelius ir dešimt išmaniųjų telefonų. Kreipimuose į teismą teigiama, kad šių įrenginių dizainas pažeidžia „Apple“ intelektinės nuosavybės patentus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius