Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Facebook“ išsiaiškino, kada dažniausiai įsimylime ir kada skiriamės

„Facebook“ jau žino, kas geriausi mūsų draugai, kokią muziką mes mėgstame ir kaip atrodome. Tačiau dabar „Facebook“ išsiaiškino dar daugiau. Jis apskaičiavo, kurie mėnesiai ir dienos „Facebook“ vartotojams buvo sėkmingiausi meilei.
Socialinis tinklas „Facebook“
Socialinis tinklas „Facebook“ / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

„Facebook“ tyrėjai Jacksonas Gorhamas ir Andrew T Fiore'as, panaudodami socialinio tinklo vartotojų duomenis apie besikeičiantį asmeninių santykių statusą nustatė, kuriais mėnesiais yra daugiausia šansų sutikti savo antrąją pusę ir įsimylėti, o kada padaugėja skyrybų, rašo dailymail.co.uk.

Tai tyrėjai atliko sekdami, kada dažniausiai būsena „vienišas“ ar „išsiskyręs“ pakeičiama į „įsipareigojęs“ ir „susižadėjęs“.

Ta nelaiminga vasara...

Visa vasara, atsižvelgiant į „Facebook“ sukauptus duomenis, yra prastas metas meilės paieškoms ir santykių puoselėjimui. Nuo pat gegužės iki rugpjūčio, tyrėjų skaičiavimu, kur kas daugiau žmonių pameta meilę nei ją randa.

Tačiau absoliučiai prasčiausiu mėnesiu meilei skelbiamas birželis.

Nustatyta, kad būtent birželį visose amžiaus grupėse daugiausia „Facebook“ vartotojų išsiskiria, o naujų santykių užmezgama nepalyginamai mažiau lyginant su kitais mėnesiais.

Įsimyli per Valentino dieną ir Kalėdas

Taip pat tyrėjai, apdoroję JAV gyvenančių „Facebook“ vartotojų duomenis, fiksuotus 2010-2011 metais, nustatė, kuriomis metų dienomis dažniausiai paskelbiama apie naujai sukurtus meilės santykius.

Paaiškėjo, kad dažniausiai apie įsipareigojimus paskelbiama ir rečiausiai išsiskiriama per Valentino dieną ir Kalėdas.

Štai per Valentino dieną naujų porų susikuria 49 proc. daugiau nei įvyksta skyrybų.

Per Kalėdas apie naują meilę skelbia 34 proc. daugiau žmonių, nei praneša išsiskyrę.

Žinoma, ne visi „Facebook“ vartotojai, nors savo asmeninio gyvenimo detalėmis ir dalijasi gana noriai, socialiniame tinkle tiksliai nurodo savo meilės santykių statusą.

Yra daug ilgai draugaujančių porų, kurios apie tokius santykius „Facebook“ nė neužsimena, nustatė tyrėjai.

Tai, kad ne visi yra nuoširdūs skelbdami apie surastą meilę, rodo ir tai, kad balandžio 1-oji, Melagių diena, užima penktą vietą dienų, kai sukuriama daugiausia santykių, dešimtuke.
Tačiau jau kitą dieną masiškai padaugėja pranešimų apie išsiskyrimus, todėl akivaizdu, kad Melagių dieną JAV tampa populiaru pokštauti pranešant apie neegzistuojančius santykius.

Skyrybų diena – penktadienis

„Facebook“ tyrėjai nustatė ir savaitės dienas, kuriomis dažniausiai įsimylima.

Paaiškėjo, kad dažniausiai apie naujus santykius pranešama po savaitgalių. Sekmadienis, pirmadienis ir antradienis – populiariausios dienos skelbti apie užmegztus artimus ryšius.

Tiesa, jaunesni nei 25 metų amžiaus „Facebook“ vartotojai gana dažnai apie naujus santykius paskelbia ir šeštadienį, tuo tarpu vyresnieji penktadienį ir šeštadienį kur kas dažniau išsiskiria nei įsimyli.

Tyrėjai aiškina, kad apie išsiskyrimą „Facebook“ penktadieniais pranešama nebūtinai dėl to, kad tada įvyksta skyrybos. Tiesiog artėjant savaitgaliui, daugelis tokiu būdu praneša draugams apie norą pasiausti ir pradėti naujų meilių paieškas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius