Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Geležinio Vilko“ pratybos: veiksminga lietuvių taktika prieš tankų puolimą

Pavasarinės pratybos „Geležinis Vilkas“. Vaidoto bataliono smulkiųjų padalinių taktika bus pritaikoma prieš galingą šarvuotą NATO priešakinio bataliono jėgą.

Pratybos „Geležinis Vilkas“ vyksta dukart per metus – pavasario pabaigoje ir vėlyvą rudenį. Šių pratybų metu patikrinama „Geležinio Vilko“ brigados ir jai priskirto NATO priešakinio bataliono kovinė parengtis. Kaskart paeiliui tikrinama ir kiekvieno iš brigados kovinių batalionų – Algirdo, Birutės ulonų, Karaliaus Mindaugo husarų ir Vaidoto – atitiktis reikalavimams.

Šįkart eilė atėjo vaidotėnams. Šio bataliono kariai gynyboje buvo pasiruošę mažųjų padalinių taktiką. Mažiausieji struktūriniai padaliniai – 9-12 karių komandos, vadinamos skyriais – suskirstyti į ugnies komandas po tris-keturis. Kiekviena tokia komanda buvo atsakinga už kelių šimtų metrų pločio gynybos ruožą.

Priešo puolimo kelyje buvo įrengta įvairių minų laukų, kitų inžinerinių užtvarų. Vaidotėnų, „raudonųjų“ pajėgų, užduotis buvo trikdyti ir lėtinti „mėlynųjų“ puolimą, kad jiems nepavyktų numatytu metu, vos per aštuonias valandas, pasiekti Gaižiūnų poligono centre esančio pakilimo tako. Aerodromo pakraščiuose buvo įrengtos „raudoniesiems“ priskirtų JAV bataliono tankų „Abrams“ ir pėstininkų kovinių mašinų „Bradley“ pozicijos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius