Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Google“, „Facebook“ ir „Microsoft“ nori atskleisti interneto naršytojų sekimo mastą

Interneto milžinai „Google“, „Facebook“ ir „Microsoft“ prašo JAV vyriausybės leisti viešai atskleisti, kokiu mastu yra vykdoma interneto naršytojų sekimo programa, skelbia BBC.
„Google“
„Google“ / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Pasaulio žiniasklaidą praėjusią savaitę apskriejo žinia apie tai, kad JAV saugumo tarnybos turi tiesioginę prieigą prie devynių didžiausių šalies technologijų kompanijų serverių, įskaitant „Google“, „Apple“, „Facebook“, „Microsoft“ ir kt. Esą vyriausybei pavaldžios institucijos gali gauti bet kokią informaciją apie interneto naršytojus ar net juos sekti. JAV valdžia patvirtino, kad programa, žinoma pavadinimu „Prism“, egzistuoja.

„Google“ teigia, kad šie pareiškimai yra perdėti, tačiau pasirašyta neviešinimo sutartis neleidžia pateikti daugiau informacijos. Todėl „Google“ teisininkai kreipėsi į JAV generalinį prokurorą, prašydami leisti visuomenei atskleisti interneto naršytojų stebėjimo programos mastą. 

„Mūsų skaičiai aiškiai parodytų, kad į tokias užklausas atsižvelgiama gerokai rečiau nei teigiama. „Google“ neturi ko slėpti“, – teigė kompanijos atstovas. 

Prie „Google“ prisijungė ir „Microsoft“ bei „Facebook“, nurodydamos, kad informacijos viešinimas padėtų visuomenei suprasti situaciją, todėl diskusijos šia tema būtų konkretesnės. „Mes norime atskleisti bendrą vaizdą, kiek vyriausybės užklausų mes gauname ir kaip į jas reaguojame“, – teigė „Facebook“ advokatas Tedas Ullyotas. 

Plačiau apie „Prism“ programą galite paskaityti čia. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius