-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Google“ iš IBM papildomai įsigijo 222 patentus

Smarkiai paaštrėjusi kova tarp mobilių įrenginių rinkos dalyvių sukėlė didžiulį susidomėjimą šios srities patentais. Vien ko vertos buvo batalijos dėl bankrutavusios „Nortel Network“ patentų paketo: čia ietis surėmė tokie technologijų gigantai, kaip „Google“, „Apple“, „EMC“, „Ericsson“, „Microsoft“, „Research In Motion“ ir „Sony“.
„Google“
„Google“ / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Tuomet „Google“ pralaimėjo, kadangi siūloma 900 mln. JAV dolerių suma už 6 tūkst. „Nortel“ patentų tapo juokingai maža, palyginus su tais 4,5 mlrd. JAV dolerių, kuriuos sutiko sumokėti nugalėtojų konsorciumas.

Praleidusi palankų momentą, kompanija „Google“ nusprendė kitaip. Anksčiau skelbta, kad pernai liepos mėnesį ji įsigijo iš IBM 1 tūkst. patentų, o rugsėjo mėnesį nusipirko dar vieną tūkstantį. Tačiau ir to „Google“ nepakako. Paskutinėmis gruodžio dienomis, kaip teigia naujienų agentūra „IDG News Service“, „Google“ iš IBM įsigijo dar 222 patentus.

Ar paieškos gigantas naudosis naujai įsigytais patentais pagal paskirtį, t.y. realizuos IBM išradimus  savo naujuose programinės ar aparatinės įrangos produktuose, neaišku. Gali būti, kad įsigytų patentų pirminė paskirtis – neleisti konkurentams laimėti teisminių bylų, kadangi šiuo metu patentuojami netgi tokie elementarūs dalykai, kaip ekrano meniu langelio rėmelio suapvalinimo laipsnis arba kursoriaus šešėlio tankis.

Praeitais metais „Google“ įsigijo kompaniją „Motorola Mobility“. Tuomet už 12,5 mlrd. JAV dolerių, be „Motorola“ padalinių aktyvų, „Google“ gavo ir 17 tūkst. patentų, kurie smarkiai padidino šansus bent jau nepralaimėti prieš konkurentų patentinius puolimus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius