-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 01 31 /12:41

„Google Maps“ žemėlapiuose jau galima virtualiai pasivažinėti po Lietuvą

Žemėlapių tarnyboje „Google Maps“ jau galima virtualiai pasivažinėti po Lietuvą. Paslauga „Street View“, leidžianti pasižvalgyti po įvairias vietoves tiesiog sėdint prie kompiuterio, aktyvuota ketvirtadienio rytą.
Katedros aikštė „Google Maps“ tarnyboje
Katedros aikštė „Google Maps“ tarnyboje / Maps.google.com nuotr.

Oficialiai naujoji paslauga buvo pristatyta ketvirtadienį vykusioje spaudos konferencijoje.

„Šiandien su dideliu džiaugsmu pranešame pristatę „Street View“ Lietuvoje. Interneto vartotojai visame pasaulyje nuo šiol galės virtualiai aplankyti visas tris Baltijos šalis. „Street View“ leis viso pasaulio žmonėms savo akimis pamatyti jūsų nuostabią šalį bei įdomiausius jos objektus. Neabejoju, kad naujomis galimybėmis pasinaudos ir Lietuvos vartotojai bei verslo atstovai“, – spaudos konferencijoje sakė Ulfas Spitzeris, „Street View“ programos vadovas Europoje.

Norėdami virtualiai pasivažinėti po Lietuvą, užsukite į „Google Maps“, nurodykite pageidaujamą vietą ir į žemėlapį „nutempkite“ žmogaus simbolį, esantį virš priartinimo skalės.

„Google“ atstovai pastebėjo, kad „Street View“ yra ypač patogi turistams, kurie nori apžiūrėti viešbutį, restoraną ar lankytiną vietą dar prieš atvykdami į ją, planuoti keliones. Ketinantys įsigyti nekilnojamojo turto sutaupys nemažai laiko virtualiai apžiūrėdami ne tik juos dominančius objektus bet ir jų aplinką.

„Verslo bei privatiems vartotojams siūlome daugybę galimybių pasinaudoti šia paslauga visiškai nemokamai. Vartotojai galės įdiegti mūsų žemėlapius bei gatvės vaizdus savo interneto svetainėse, taip padėdami klientams rasti kelią į savo biurą, viešbutį ar restoraną, arba suteikdami galimybę keliautojams planuoti savo atostogas, parodant jiems gražiausius šalies miestus, nacionalinius parkus, kurortus, sporto arenas bei kitus turizmo objektus“, – sakė „Google“ Lietuvos verslo plėtros vadovas Vytautas Kubilius.

15min.lt skaitytojo Tomo nuotr./Tokie „Google“ automobiliai fotografavo Lietuvos gatves „Street View“ projektui
15min.lt skaitytojo Tomo nuotr./Tokie „Google“ automobiliai fotografavo Lietuvos gatves „Street View“ projektui

„Google“ automobiliai važinėti po Lietuvą ir fotografuoti gatvių vaizdus „Street View“ tarnybai pradėjo dar pernai vasarą. Tuomet skelbta, kad mūsų šalies vaizdai virtaliuose „Google Maps“ žemėlapiuose turėtų atsirasti maždaug po pusmečio.

Tiesa, interneto milžinė buvo susidūrusi su teisinėmis problemomis: Valstybinė duomenų apsaugos inspekcija (VDAI) pareiškė, kad „Google“ neturi teisės fotografuoti šalies gatvių, nes nėra įtraukta į Asmens duomenų valdytojų valstybės registrą. Tačiau po derybų pavyko rasti išeitį – tiesioginę atsakomybę už projektą prisiėmė Europos Sąjungoje įsteigta bendrovė „Google Ireland“.

„Street View“ skelbiamos tik viešosiose erdvėse užfiksuotos nuotraukos. „Privačiose vietose mes fotografuojame tik gavę tam leidimą“, – pažymėjo U. Spitzeris.

Žmonių veidai, automobilių numeriai ir kita žmones identifikuoti leidžianti informacija nuotraukose yra sulieta. Tam naudojamas automatinis algoritmas (beje, kartais suliejantis net statulų ar gyvūnų atvaizdus).

Pamačius „Street View“ savo privačią nuosavybę (pvz., nuosavą namą) ar save ir pageidaujant, kad šie vaizdai būtų užtušuoti, dėl to galima kreiptis tiesiogiai į „Google“ arba į VDAI. Anot U. Spitzerio, prašymų iš žmonių sulieti veidus ar kitus objektus sulaukiama labai retai.

„Street View“ yra ypač populiari „Google Maps“ paslaugos funkcija pasirodžiusi 2007 m. gegužę ir šiandien aprėpianti jau 45 šalis visame pasaulyje. Ši funkcija taip pat prieinama ir „Google Earth“ paslaugos naudotojams bei mobiliesiems įrenginiams pritaikytoje „Google Maps“ versijoje.

Daugiau informacijos apie privatumą „Street View“ tarnyboje rasite čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius