Karštas vasaros pasiūlymas! Prenumerata visai vasarai tik - 1,49 Eur.
Išbandyti

„Google Play“ aplikacijų parduotuvė netrukus aplenks ligšiolinę lyderę „App Store“

„Apple“ netrukus teks nusiimti didžiausios mobiliųjų programėlių parduotuvės savininkės karūną ir ją atiduoti konkurentei „Google“.
„Google“
„Google“ / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Mobiliųjų aplikacijų parduotuvės „App Store“ didžiulė pasiūla dažnai įvardijama kaip svarbus privalumas renkantis išmanųjį telefoną ar planšetinį kompiuterį. Tačiau „Google Play“ nuo jos atsilieka tik nežymiai, o atsižvelgiant į augimo tempus, artimiausiais mėnesiais konkurentę turėtų pasivyti ir aplenkti.

Praėjusį mėnesį „Apple“ paskelbė, kad iš „App Store“ telefonų „iPhone“, planšečių „iPad“ ir muzikos grotuvų „iPod“ savininkai jau atsisiuntė 50 mlrd. programėlių (iš viso čia galima rinktis iš daugiau nei 850 tūkst. aplikacijų).

„Google“ pranešė, kad „Android“ įrenginių savininkai jau atsisiuntė 48 mlrd. aplikacijų („Google Play“ yra virš 800 tūkst. programėlių). Tačiau analitikai pastebi, kad „Android“ įrenginių savininkai yra aktyvesni – per mėnesį jie atsisiunčia apie 2,5 mlrd. programėlių („App Store“ – apie 2 mlrd.). Todėl šiuo atžvilgiu „Google Play“ jau rudenį gali aplenkti pagrindinę konkurentę.

Be to, „Android“ įrenginių pasaulyje parduodama daugiau, nei naudojančių „Apple“ operacinę sistemą „iOS“. Skaičiuojama, kad šiuo metu pasaulyje yra per 600 mln. „iOS“ įrenginių ir per 900 mln. „Android“ telefonų bei planšečių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Geriausia investicija – rūpinimasis savo sveikata
Reklama
Leiskite sau pasijusti geriau
Reklama
„Huawei Watch Fit 3“ – laikrodis, skatinantis pozityvius sveikatos įpročius
Reklama
Pekla ar gyvybės pradžia? Atskleidė, kaip kiekvienas grožio entuziastas gali prisidėti prie pelkių išsaugojimo
Užsisakykite
15min naujienlaiškius