-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Huawei Ascend W1“: alternatyva nemėgstantiems „Lumijų“ (apžvalga)

Nors svarbiausia „Microsoft“ partnerė telefonų rinkoje yra „Nokia“, kiti gamintojai taip pat siūlo savąsias „Windows Phone“ įrenginių versijas. Štai Kinijos kompanija „Huawei“ išleido vidutinės klasės telefoną „Ascend W1“, kuris gali tapti alternatyva tiems, kurių netraukia „Lumia“ išmanieji.
Telefonas „Huawei Ascend W1“
Telefonas „Huawei Ascend W1“ / Mato Dauginio / 15min.lt nuotr.

„Ascend W1“ turi ir privalumų, ir trūkumų. Kitaip sakant, jis pilnas kompromisų. 

Telefonas turi plastmasinį dangtelį (kurio be papildomų įrankių, bent man, atidaryti nepavyko), bet jis pagamintas kokybiškai, lengvai nesibraižo, yra tvirtas. Nėra jis nei labai didelis (124,5 x 63,7 x 10,5 mm), nei sunkus (130 g), todėl patogiai guli rankoje. 

Įrenginio kraštuose įrengti valdymo mygtukai (viršuje – užrakinimo, kairėje – garso reguliavimo, dešinėje – fotoaparato), apačioje – baterijos įkrovimui bei duomenų perkėlimui skirtas „microUSB“ lizdas, viršuje – ausinių jungtis. Garsiakalbį gamintojas nusprendė įmontuoti galinėje dalyje: padėjus telefoną ant ekrano klausytis muzikos gal ir patogu, bet žiūrint vaizdo įrašus garsas sklinda nuo naudotojo, taigi viešoje vietoje pašaliniai viską girdės geriau už jus. 

Telefone naudojamas 4 colių (10 cm) įstrižainės 800 x 480 tšk. raiškos IPS ekranas iš pirmo žvilgsnio atrodo neblogai – spalvos ryškios, kontrastingos. Bet spiginant saulei ekrano ryškumo pritrūksta, o tamsoje nesunku pastebėti, kad juoda spalva nėra tokia sodri, kaip „Nokia“ naudojamuose ekranuose su „ClearBlack“ technologija. 

„Ascend W1“ esantis 1,2 GHz dviejų branduolių procesorius puikiai susitvarko su svarbiausiomis programomis ir žaidimais. Deja, įrenginio pirkėjams teks susitaikyti su tuo, kad „Nokia“ aplikacijų atsisiųsti negalėsite, taigi nebus nei patogiosios ir nemokamos GPS navigacijos, nei įmantrių fotoaparato priedų, nei papildytosios realybės „City Lens“... Be to, gamintojas nusprendė įmontuoti tik 4 GB vidinę atmintį, kurios gali būti mažoka mėgstantiems daug fotografuoti ar filmuoti. Laimei, ją galima išplėsti įsigijus „microSD“ kortelę.

Na ir, jei jau kalbame apie „Nokia“ konkurentą, paskutinis kompromisas – fotoaparatas. Nors jo raiška siekia 5 mln. tšk. ir jis turi LED blykstę, užfiksuotos nuotraukos yra pusėtinos, o prietemoje situacija dar liūdnesnė. Nebent esate menininkas ir išplaukusios „instagramiškos“ nuotraukos jums yra prie širdies, tuomet šiais efektais (tiksliau, defektais) nusivilti neturėtumėte. 

Bene svarbiausias „Ascend Q1“ privalumas – talpi 1950 mAh baterija, kuri telefoną naudojant gana aktyviai be įkrovimo ištveria 2–3 dienas. Nusistačius energijos taupymo režimą galbūt pavyktų ištverti ir savaitę, bet tektų vengti išmaniųjų funkcijų ir naudoti telefoną tik skambučiams ar SMS žinutėms. 

Įrenginyje įdiegta „Windows Phone 8“ versija, taigi jis turi lietuvišką meniu ir klaviatūrą. Žinoma, prie interneto galima jungtis 3G ir „WiFi“ ryšiu. 

Trumpai sakant, šis „Huawei“ telefonas gali būti nebloga alternatyva tiems, kam „Windows Phone“ aplinka atrodo patraukli. Gali būti, kad kažkam tai bus pirmas išmanusis (panašu, kad į tokius pirkėjus gamintojas ir taikosi, mat telefone įrengtas ne „microSIM“, o įprastos SIM kortelės lizdas). O jei kas badys pirštais, kad naudojate kinų produkciją, pasiūlykite jiems pasidomėti savo telefono gimimo vieta – (beveik) visi jie iš ten pat...

Telefono kaina – apie 800–900 Lt.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius