Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Huawei“ pakėlė telefonų kartelę: ko vertas sulenkiamas „Mate Xs“?

„Huawei“ pirkėjus visuomet stengiasi lepinti aukščiausios klasės telefonais, pasižyminčiais ne tik išskirtiniu dizainu, bet ir stulbinamomis techninėmis galimybėmis. Visgi tenka pripažinti, kad kol kas niekas negali prilygti naujausiam „Huawei“ kompanijos kūriniui – vasario 24 d. Barselonoje dienos šviesą išvydusiam „Huawei Mate Xs“ modeliui. Šis ilgai lauktas įrenginys turi sulenkiamą ekraną bei sukurtas pagal „Falcon Wing“ koncepciją. „Huawei Mate Xs“ – tai naujas laiptelis išmaniųjų telefonų evoliucijoje. Pasižiūrėkime, kodėl jis šio epiteto tikrai vertas.
Huawei Mate Xs
Huawei Mate Xs / Huawei nuotr.

Naujas išmaniųjų telefonų standartas

„Huawei Consumer Business Group“ generalinis direktorius Richardas Yu, pristatydamas šį išskirtinį įrenginį, teigė, kad pirmtakas „Mate X“ buvo pirmasis gamintojo bandymas sukurti telefoną sulenkiamu ekranu, tuo pačiu sukuriant naują pramonės standartą.

Šiuo atveju „Mate Xs“ dar labiau užkelia sulenkiamų įrenginių kartelę, kadangi naudotojams siūlo stulbinamas galimybes ir unikalią patirtį. „Tai greičiausias savo klasės 5G išmanusis telefonas. Pasiruoškite susipažinti su precedento neturinčiu įrenginiu dar kartą“, – kalbėjo Richardas Yu.

Ir jis buvo visiškai teisus. „Huawei Mate Xs“ atskleidžia beribes galimybes dėka sulenkiamo ekrano. Tai išmanaus telefono ir planšetinio kompiuterio hibridas, paremtas inovatyvia ir rinkoje analogų neturinčia mechaninio vyrio konstrukcija, pavadinta „Falcon Wing“ vardu.

Huawei nuotr./Huawei Mate Xs
Huawei nuotr./Huawei Mate Xs

Pirmą kartą „Mate X“ telefone išbandytas mechaninis vyris buvo patobulintas ir dabar jį sudaro daugiau nei 100 tarpusavyje sujungtų detalių, veikiančių nepriekaištingai. Cirkonio pagrindu ir iš skysto metalo pagamintas vyris dabar yra dar patvaresnis ir užtikrina pilną 180 laipsnių ekrano atlenkimą.

Pats „Mate Xs“ lankstus ekranas pagamintas pagal novatorišką dvisluoksnę polimerų struktūrą. Tam buvo panaudoti skaidrūs klijai, skirti pritvirtinti kosmoso pramonėje naudojamo poliimido sluoksnius. Ši unikali medžiaga garantuoja ne tik puikią vaizdo kokybę, bet ir išlaiko aukštą patvarumo laipsnį.

Esant poreikiui, „Mate Xs“ gali būti puikiai naudojamas ir sulenktas. Jis turi 6,6 colio pagrindinį ir 6,38 colio antrinį ekraną. Tik atlenktas įrenginys tampa 8 colių planšetiniu kompiuteriu, suteikiančiu galimybę nuveikti daugybę darbų ir mėgautis žaidimais ar filmais.

„Huawei Mate Xs“ aprūpintas inovatyvia „Flying Fish Fin Cooling“ aušinimo sistema, kuri buvo specialiai sukurta sulenkiamam įrenginiui. Ši unikali aušinimo sistema naudoja lankstų grafeną su mikroskopiniais įtrūkimais, kurie leidžia jį sulenkti kartu su pačiu telefonu ir taip padengti visą paviršiaus plotą tolygiam bei efektyviam vėsinimui.

Inžinieriams teko specialiai suprojektuoti ir „Huawei Mate Xs“ 5G antenų sistemą, kuri prisitaikytų prie sulenkiamo dizaino. Maksimalų rezultatą leido pasiekti tik ilgas mokslinių tyrimų procesas, galiausiai padėjęs sukurti sprendimą, užtikrinantį itin spartų ir stabilų ryšį.

Huawei nuotr./Huawei Mate Xs
Huawei nuotr./Huawei Mate Xs

Išskirtiniam telefonui – išskirtinė galia

„Huawei Mate Xs“ yra aprūpintas „Kirin 990 5G“ lustų rinkiniu – tai pažangiausias kompanijos kūrinys. Jį sudaro aštuonių branduolių procesorius, susidedantis iš dviejų ypač didelių „Cortex-A76“ branduolių, taip pat dviejų didelių „Cortex-76“ ir keturių mažų „Cortex-A55“ branduolių, veikiančių 2,86 GHz dažniu.

Už telefono grafikos apdorojimą atsakingi 16 „Mali-G76“ branduolių. Tokia aparatūra aprūpintas grafinis procesorius yra pats galingiausias „Huawei“ istorijoje. Negana to, čia talkina ir dirbtinis intelektas, kuris valdo neuroninį procesorių, sukurtą pagal inovatyvią „Da Vinci“ architektūrą.

„Kirin 990 5G“ turi integruotą 5G modemą, kuris užtikrina didelį našumą bei mažesnę šilumos išeigą, o tai yra ypač svarbu optimizuojant energijos sunaudojimą. Įrenginys palaiko 2G, 3G, 4G bei 5G ryšį tiek „standalone“, tiek „non-standalone“ režimuose.

Keturios akys įamžina kerinčius vaizdus

Patvirtindama savo vardą, „Huawei“, kurdama „Mate Xs“, didelį dėmesį skyrė fotografijai. Galima drąsiai teigti, kad „Huawei Mate Xs“ yra apdovanotas pavyzdine kamerų sistema, sukurta bendradarbiaujant su legendine kompanija „Leica“.

Minėta kamerų sistema, pavadinta „SuperSensing Leica Quad Camera“, turi keturis lęšius, išdėstytus išilgai šoninės įrenginio kraštinės. Šią sistemą sudaro 40 MP pagrindinis lęšis, taip pat 16 MP ypač plataus kampo kamera, 8 MP telefoto „akis“ ir „Time of Flight“ (TOF) 3D vaizdo gylio jutiklis.

Kameros sistemą palaiko optinis ir dirbtiniu intelektu paremtas vaizdo stabilizavimas, kuris užtikrina stabilų fotografavimą net ir esant 30 kartų hibridiniam vaizdo priartinimui. Kaip ir visos kamerų sistemos, „SuperSensing Leica Quad Camera“ palaiko ISO 204800, kad būtų galima fotografuoti stulbinamus kadrus esant itin silpnam apšvietimui.

Tuo pačiu „Mate Xs“ tam tikra prasme sukėlė revoliuciją ir asmenukių kategorijoje. „Huawei“ sprendimas lėmė, kad naudotojas visapusiškai gali išnaudoti keturių kamerų sistemą ne tik fotografuojant įprastai, bet ir fiksuojant asmenukes. Tam tereikia apversti įrenginį ir pasinaudoti antriniu ekranu. Be to, portretų fotografavimas yra dar interaktyvesnis, todėl pozuojantis asmuo ir fotografas gali dirbti išvien, kad būtų įamžintos išskirtinės nuotraukos.

Huawei nuotr./Huawei Mate Xs
Huawei nuotr./Huawei Mate Xs

Daugiau funkcionalumo

„Huawei Mate Xs“ telefonas palaiko „Multi-Window“ funkciją, kuri leidžia vienu metu rodyti dvi programėles viena šalia kitos ir netgi joms sąveikauti tarpusavyje. Tekstas, vaizdai ir dokumentai gali būti perkeliami taip pat lengvai – turinį tempiant ir paleidžiant iš vienos programėlės į kitą.

Ekrano apačioje esantis dokas suteikia galimybę naudotojams priskirti programėles greitam paleidimui. Kai dvi programėlės veikia tuo pačiu metu, naudotojai gali paleisti ir trečią programėlę, tam pasitelkę „Floating Window“ funkciją.

„Mate Xs“ funkcionalumą vainikuoja „EMUI 10.0.1“ operacinė sistema. Ši veikia „Android Open Source“ pagrindu ir savyje derina ne tik padidintą našumą ir saugumą, bet ir palaiko „Multi-Screen Collaboration“ funkciją, kuri kuriama kartu su „Huawei“ paskirstymo technologija. Minėta funkcija padeda itin operatyviai keistis duomenimis tarp skirtingų „Huawei“ įrenginių.

Huawei nuotr./Huawei Mate Xs
Huawei nuotr./Huawei Mate Xs

Platus programėlių pasirinkimas

„Huawei Mate Xs“ yra vienas pirmųjų gamintojo įrenginių su atnaujinta „Huawei AppGallery“ programėlių parduotuve. Tai yra dalis kuriamos „Huawei Mobile Services“ (HMS) platformos.

„Huawei AppGallery“ atveria duris į kokybiškų programėlių pasaulį, kuriam panaudotos unikalios „Huawei“ įrenginių galimybės. Šioje programėlių parduotuvėje naudotojai gali rasti bene viską, ko reikia patogiam gyvenimui.

Naujasis „Huawei Mate Xs“ į Lietuvą atkeliaus kovo mėnesio pabaigoje. Gamintojo rekomenduojama kaina – 2499 eurai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius