-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„HUAWEI Watch GT3 Pro“ – įspūdingas, stilingas ir funkcionalus

„HUAWEI“ bendrovės laikrodžių linijos flagmanas „HUAWEI Watch 3“ buvo pirmasis išmanusis laikrodis su „HarmonyOS“ operacine sistema. Ši operacinė sistema įdiegta ir kiek pigesniame „Watch GT 3“ modelyje, kuris iš flagmano „pasiskolino“ daugelį svarbių funkcijų ir gerokai praplėtė „HUAWEI“ asortimentą. O dabar pasirodė fantastiško dizaino versija „Watch GT 3 Pro“. Nė sekundės nedvejojau, gavęs pasiūlymą jį išbandyti!
HUAWEI Watch GT3 Pro
HUAWEI Watch GT3 Pro / „Huawei“ nuotr.

Pirmoji pažintis

Pažintis su laikrodžiu dažniausiai prasideda nuo dėžutės. „HUAWEI Watch GT3 Pro“ gavau elegantiškoje juodoje dėžutėje, sukuriančioje pažinties su solidžiu brangiu prietaisu atmosferą. Dėžutėje šalia laikrodžio rasite ir belaidį kroviklį su USB-A laidu. Kroviklis yra visiškai identiškas kaip „Huawei Watch 3“ ar „Huawei Watch GT 3“ laikrodžio ir tai džiugina, nes jis patogesnis už daugelio kitų išmaniųjų laikrodžių kroviklių – ant jo laikrodį galiu uždėti, kaip tik noriu (ar ant vienos, ar ant kitos pusės), kroviklio magnetas visada pritrauks laikrodį.

Solidus pilkas metalinis ir elegantiškas baltas

Yra dvi „HUAWEI Watch GT3 Pro“ versijos: 46 mm ir 43 mm skersmens modeliai: didysis – pilkos metalinės spalvos, mažasis – baltas. Dar prieš pasirodant šiam modeliui sklido intriguojančios kalbos, kad jo korpusas bus gaminamas iš titano, kuris yra labai tvirtas ir lengvas metalas, lydinio. Taip ir yra – įspūdingai atrodančio 46 mm „HUAWEI Watch GT 3 Pro“ korpusas pagamintas iš titano lydinio, o nugarėlė iš keramikos. Mažesniojo laikrodžio korpusas pagamintas iš nanokeramikos ir auksu dengto nerūdijančio plieno. Abiejų laikrodžių ekranus dengia safyro stiklas, kuris yra itin atsparus įbrėžimams.

Dar viena smagi detalė – įpjovas turinti pasukama, nemažo skersmens karūnėlė – klasikinių mechaninių laikrodžių akcentas moderniame išmaniajame laikrodyje. Be karūnėlės, laikrodžio korpuso šone yra ir funkcinis mygtukas. Jį spustelėjus patenkama į meniu, jis palengvina jo valdymą, jį galima konfigūruoti ir kitoms užduotims, pvz., greitajai prieigai prie bet kurios programos.

Kadangi ant savo rankos turėjau 46 mm „HUAWEI Watch GT 3 Pro“, tai apie jį šiek tiek daugiau. Klasikinis vyriškas laikrodis – ne per daug masyvus ir tokia ideali pusiausvyra tarp sportiškumo ir elegancijos. Labai patiko titaninė laikrodžio apyrankė, puikiai deranti su korpusu, bet kam mieliau oda, gali įsigyti laikrodį su odiniu dirželiu. Apskritai tai vienas stilingiausių, rimčiausių ir universaliausių išmaniųjų laikrodžių, tinkantis ir prie kostiumo, ir prie džinsų.

Laikrodis pasižymi 5 ATM atsparumu vandeniui. Ką tai reiškia? Kad galite nardyti baseine, maudytis ežere ar jūroje, panerti iki 30 m gylio. Be to nardant galima įsijungti specialų nardymo rėžimą, stebėti įvairius su nardymu susijusius duomenis (pakilimo greitį, gylį realiu laiku, didžiausią gylį, nardymo laiką, apnėjos treniruotes ir kt.).

„Huawei“ nuotr./HUAWEI Watch GT3 Pro
„Huawei“ nuotr./HUAWEI Watch GT3 Pro

Ekranas ir prisijungimas

Abiejų „HUAWEI Watch GT 3 Pro“ modelių ekranų skiriamoji geba yra 466 × 466. Vertinant pagal objektų atspindžius, ekrano antirefleksinės savybės yra labai geros - laikrodžio ekrane viskas gerai matosi net esant stipriam apšvietimui (giedrą dieną lauke). Visiškoje tamsoje ekrano ryškumą galima sumažinti iki priimtino lygio. Yra režimas su automatiniu ryškumo reguliavimu, kuriam informaciją siunčia aplinkos apšvietimo jutiklis. Buvau nuolat jį įjungęs ir turiu pasakyti, kad rėžimas veikia tinkamai. AMOLED ekranas, kurio spalvotą vaizdą kuria trijų spalvų - raudonos (R), žalios (G) ir mėlynos (B) – subpikseliai. Spalvų balansas – geras. Kas labai džiugu – juoda spalva yra tiesiog juoda visais kampais.

Norėčiau atkreipti dėmesį ir į pasirenkamų ciferblatų skaičių, kurių pasirinkimo galimybės ir įvairovė yra įspūdinga. Yra iš anksto įkelti ciferblatai, kurie automatiškai prisitaiko dienos ir vakaro metu. Tai dar viena visiškai nauja patirtis vartotojui. Dienos metu, saulės šviesoje jie būna vienoki, o atėjus vakarui – pasikeičia. Be to, kaip foną taip pat galite naudoti išsirinktą nuotrauką iš galerijos.

„HUAWEI Watch GT 3 Pro“ prie savo išmaniojo telefono su „Android“ operacine sistema prijungiau greitai. Tereikėjo atnaujinti programėlę „HUAWEI Health“ į naujausią versiją, kad joje atsirastų „Watch GT 3“. Pasirinkau kalbą, nuskaičiau QR kodą ir prietaisai susijungė.

Operacinė sistema ir funkcijos

Laikrodyje įdiegta „HarmonyOS 2.0“ operacinė sistema. Tai – visavertė operacinė sistema, į kurią galima diegti įvairiausias „AppGallery“ parduotuvėje esančias programėles. Kalbant apie „HarmonyOS 2.0“, galiu pasakyti, kad jokių staigmenų nebus ir nieko mokytis nereiks – viskas paprasta ir aišku. Paspaudus viršutinį laikrodžio mygtuką atidaromas programų meniu. Jį taip pat galite naudoti piktogramoms priartinti (padidinti) arba atitolinti bei judėti per sąrašą. Braukdami iš ekrano viršaus į apačią atidarysite greitųjų nustatymų meniu ir galėsite naudotis pagrindinėmis parinktimis. Braukdami iš apačios atversite naujausius pranešimus, braukdami į dešinę pasieksite valdiklius ir t.t.

Flagmanas „HUAWEI Watch 3“ – vienas funkcionaliausių išmaniųjų laikrodžių, su kuriais teko susidurti. Be standartinių parinkčių – skambučių, pranešimų, treniruočių, miego stebėjimo, žadintuvo, laikmačio, širdies ritmo monitoriaus, muzikos valdymo, fotoaparato valdymo ir kt., yra tokia neįprasta funkcija kaip reguliarus automatinis SpO2 – deguonies kiekio kraujyje matavimas ir nuolatinis odos paviršiaus temperatūros matavimas. „HUAWEI Watch GT 3 Pro“ visa tai irgi paveldėjo.

„HUAWEI Watch GT3 Pro“ turi ir streso stebėjimo funkcija „TruRelax“, kuri streso lygį stebi realiu laiku visą parą. Taip pat laikrodis gali priminti, kada reiktų atlikti kvėpavimo pratimus, kurie padeda suvaldyti stresą. Apskritai, su sveikata susijusių funkcijų šiame laikrodyje yra labai daug.

„Huawei“ nuotr./HUAWEI Watch GT3 Pro
„Huawei“ nuotr./HUAWEI Watch GT3 Pro

Į treniruotę!

Sportuoti su „HUAWEI Watch GT Pro“ – vienas malonumas, nes laikrodis atpažįsta labai daug veikų. Jau minėjau apie nardymą. Kitas suintrigavęs dalykas buvo golfas. Pasirodo, pasitelkę golfo režimą galite pagerinti savo smūgiavimo laikyseną, smūgio greitį, tempą ir dar daugiau. Šis režimas yra gerokai patobulintas.

Laikrodyje esantis bėgimo režimas jau vadinamas DI treneriu: jis gali įrašyti įvairius treniruočių duomenis, pvz., laiką, atstumą, sudegintas kalorijas, tempą, žingsnius, širdies ritmo zoną, aerobinės ir anaerobinės treniruotės efektyvumą, maksimalų deguonies įsisavinimą ir atsigavimo laiką, o „HUAWEI“ mokslinė sporto sistema, įvertinusi visus rodiklius, teiks pasiūlymus bėgikams.

„HUAWEI Watch GT Pro“ laikrodyje yra daugiau nei 100 sporto režimų, taip, kad ar važiuosite dviračiu, ar plaukiosite baseine, ar laipiosite kalnuose, ar kažką veiksite su treniruokliu – kiekvienam atvejui rasite jam tinkantį rėžimą. Labai gerai, kad jie yra visaverčiai, su daugybe stebėjimo funkcijų.

Baterija

Yra dar vienas itin svarbus aspektas - baterijos veikimo laikas. Kaip žinome, vienas iš pagrindinių visapusiškai funkcionalių išmaniųjų laikrodžių trūkumų yra trumpas baterijos veikimo laikas. Ir čia „HUAWEI Watch GT 3 Pro" parodė stebėtinai gerą rezultatą – pilnai pakrovus jis veikė beveik dvi savaites, su įjungtu automatiniu odos temperatūros ir SpO2 matavimu, taip pat priimdamas gana daug pranešimų. Galiu drąsiai sakyti, kad 46 mm „HUAWEI Watch GT 3 Pro", turintis net 530 mAh bateriją yra ilgiausiai vienu įkrovimu veikiantis iš visų panašias funkcijas turinčių įrenginių. Laikrodis pilnai įkraunamas maždaug per pusantros valandos, o tai taip pat yra geras rezultatas.

Išvados apie tai, ką išbandžiau

Puikus, elegantiškas dizainas, titano lydinio korpusas, titaninė apyrankė, nesunaikinamas safyrinis stiklas, aukštos kokybės ekranas, visavertė operacinė sistema, nuolatinis deguonies kiekio kraujyje matavimas ir kitos sveikatas susijusios funkcijos, šimtai išsamių sporto režimų, didelis laikrodžio ciferblatų pasirinkimas, programėles, galiausiai, ilga baterijos veikimo trukmė... Šio modelio privalumų yra labai daug. Aukštos klasės, funkcionalus ir itin stilingas gaminys.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius