Į mokyklą grįžk išmanus: 2018 metų technologijų tendencijos

„Pew Reserch Center” šių metų gegužės 31 d. paskelbė tyrimo duomenis, kurie atskleidė, kad net 95 proc. Amerikos paauglių turi išmaniuosius telefonus, o 45 proc. iš jų sakosi būnantys „online” nuolatos. „Z“ kartos atstovai nuo mažumės auga aprūpinti technologijomis – dar vaikams į rankas jau brukamas išmanusis telefonas, tad natūralu, kad ir ūgtelėję jie vis daugiau laiko praleidžia apsupti technologijų. Jos jaunimą lydi ne tik namuose ar leidžiant laiką su draugais, bet ir mokykloje. Jeigu anksčiau paauglio kuprinėje rasdavome knygas, pieštukus ir kitus kanceliarijos reikmenis, šių dienų jaunuolių mokyklinę amuniciją papildo įvairūs prietaisai, kurie jiems – ne mažiau svarbūs.
ACME nuotr./Informacinės technologijos kiekviename žingsnyje
Informacinės technologijos kiekviename žingsnyje

Ausinės, kurios gali likti nepastebėtos

Be muzikos vargiai savo dienas įsivaizduoja ne tik suaugusieji, darbo metu klausantys susikoncentruoti padedančios muzikos, bet ir jaunuoliai. Dažnas jaunuolis muziką laiko sielos vaistais, tad kuprinėje neradus ausinių, ištinka lengvas šokas. Šiuo metu populiariausios ir mėgstamiausios tarp moksleivių ir studentų yra belaidės ausinės.

„ACME asortimentą šiais metais papildėme gana nauja technologija – „True Wireless“ tipo belaidėmis ausinėmis, kurios iš toli yra nepastebimos. Nėra jokių laidų, tarpusavyje jungiančių ausines“, – kalbėjo „ACME Europe“ Rinkodaros ir pardavimų skyriaus vadovas Arnoldas Saldys.

ACME nuotr./Visiškai belaidės ausinės
ACME nuotr./Visiškai belaidės ausinės

Norint klausytis muzikos, pirmiausia nebereikia narplioti Gordijaus mazgo. „Ausinės nebeturi laidų, kurie prisijungtų prie telefono. Viskas vyksta bevieliu ryšiu. Dingsta tokios problemos, kaip netyčia užkabintos ir iškritusios ausinės ar susiraizgę jų laidai palto kišenėje“, – pagrindinius belaidžių ausinių privalumus vardijo A.Saldys.

Taip pat reikia nepamiršti, kad jaunuolių kuprinėse vietą randa ir nešiojamos kolonėlės.

Ausinės nebeturi laidų, kurie prisijungtų prie telefono. Viskas vyksta bevieliu ryšiu. Dingsta tokios problemos, kaip netyčia užkabintos ir iškritusios ausinės ar susiraizgę jų laidai palto kišenėje

„Leisdami laiką su draugais jie klausosi savo mėgstamos muzikos, tad prietaisas puikiai pasitarnauja bet kur – gamtoje, prie jūros ar keliaujant su draugais namo po pamokų – kuprinėje muzika skamba nuolatos“, – kalbėjo A.Saldys.

Juolab, kad nešiojamos kolonėles yra mažos ir itin lengvos, o garso atkūrimu neatsilieka nuo tradicinių stacionarių kolonėlių.

Dėvimieji prietaisai daro teigiamą poveikį moksleiviams

Prieš kelerius metus sparčiai populiarėti ėmė dėvimosios technologijos (angl. Wearables) – fizinio aktyvumo sekimo apyrankės ir išmanieji laikrodžiai. 2018 metais balandžio 4 d. žurnalas „Digital health“ publikavo tyrimą, kuris patvirtino, kad aktyvumo sekimo apyrankės daro teigiamą įtaką koledžo studentų fizinei būklei.

„Tai tampa savotiška manija ne tik tarp suaugusiųjų. Po pasivaikščiojimo grįžus namo, dažnai pirmiausia žvilgtelime į savo riešą – kiek gi žingsnių nuėjom?“, – mintimis dalijosi A. Saldys.

ACME nuotr./Išmanusis laikrodis
ACME nuotr./Išmanusis laikrodis

Be to, išmanusis laikrodis savo ekrane gali parodyti ne tik, kas skambina, bet leidžia skaityti žinutes bei socialinių tinklų pranešimus ar patikrinti orų prognozes.

„Tokios funkcijos ypač patrauklios jaunajai kartai. Telefono nebūtina turėti po ranka, o jeigu lauki svarbaus skambučio iš tėvų – apie jį informuos išmanusis laikrodis“, – kalbėjo A.Saldys ir pridūrė, kad išmaniųjų apyrankių ir laikrodžių naudą jaučia ne tik vaikai, bet ir jų tėvai.

Taip pat pastebima, kad jaunuoliai konkuruoja tarpusavyje, kuris per dieną nuėjo daugiau žingsnių, o dienos pabaigoje pamačius, kad iki užsibrėžto dienos tikslo trūksta vos kelių tūkstančių žingsnių, eina susitikti su draugais ar pavedžioti šunį.

Išorinės baterijos

Nuolat naudojami išmanieji prietaisai greitai išsikrauna, tad dažnu atveju telefonai tampa laidiniais – juos vis reikia „pamaitinti“. Atsiradus išorinėms baterijoms, jos tapo tikru išsigelbėjimu daugumai jaunuolių.

„Energijos šaltinis visur ir visada, kai tau jo reikia – auditorijoje, autobuse, gamtoje iškylaujant ar leidžiant laiką su draugais. Telefoną, ausines ar kolonėlę galima krauti tiesiog savo krepšyje“, – apie išorinių baterijų naudą pasakojo A.Saldys.

ACME nuotr./Išorinė baterija
ACME nuotr./Išorinė baterija

Anot eksperto, išorinių baterijų naudojimas auga dėl keleto priežasčių. „Naudojama vis daugiau prietaisų, kuriuos galime nešiotis su savimi, tačiau taip pat reikalinga periodiškai juos įkrauti. O sąlyginai mažai vietos užimančios, delno dydžio išorinės baterijos nuo pirminių siūlytų variantų stipriai patobulėjo. Vienu metu galima įkrauti kelis prietaisus. „ACME PB16S” išorinė baterija vienu metu gali įkrauti 4 prietaisus. O jeigu kalbėti apie išmanųjį telefoną, išorinė baterija gali visiškai įkrauti telefoną net 3 kartus“, – kalbėjo A.Saldys.

Su kiekviena diena vis daugiau technologijų atsiranda mūsų gyvenime. Mokslininkai vis garsiau kalba apie technologijų teikiamą naudą ne tik suaugusiems, bet ir vaikams, paaugliams. Belieka teisingai atsirinkti ir kūrybiškai jas integruoti į mokslo procesą bei paauglių kasdienį gyvenimą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius