Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Indaplovė be vandentiekio? Šiandien jau ir tai įmanoma

Kai atvyksti į technologijų parodą ir naujovių margumyne pamatai indaplovę su organinio stiklo korpusu, norom nenorom pagalvoji: ir vėl dėmesio ieškotojai išradinėja dviratį ir sugalvojo kokią nors smulkią dėmesio nevertą naujovę. Bet pasidomėjus giliau pradeda aiškėti, jog toji indaplovė – tai ne iš naujo atrastas dviratis. Tai yra iš tiesų naudingas išradimas. Ypač žmonėms, gyvenantiems namuose be vandentiekio.
„Heatworks Tetra“ indaplovė
„Heatworks Tetra“ indaplovė / 15min / V. Neverausko nuotr.

Ir visai ne be reikalo CES parodos Las Vegase organizatoriai už indaplovę „Tetra“ inovatyvumą įvertino bendrovę „Heatworks“. Kaip gi kitaip galima vertinti indaplovę, kuri gali veikti be vandentiekio? Maža to, gamintojai tikina, kad ji indus išplauna vos per 15 minučių ir nė kiek ne prasčiau už standartines indaploves.

Kaip? Be abejo, vanduo šiai indaplovei yra reikalingas. Bet jį prieš plovimą reikia supilti į rezervuarą, esantį ant stalo statomos indaplovės apatinėje dalyje. Lankstytis nereikia – tiesiog supilate beveik keturis litrus (arba, SI sistemos nepripažįstančių amerikiečių matais, galoną) vandens, įpilate indų plovimo priemonės, paleidžiate ir.... einate ilsėtis. Po plovimo tą pačią indaplovę atidarote panašiai kaip mikrobangų krosnelę, jau iš kito rezervuaro išpilate tą patį galoną nebešvaraus vandens ir iškraunate blizgančius indus.

Gamintojo nuotr./„Heatworks Tetra“ indaplovės rezervuarai
Gamintojo nuotr./„Heatworks Tetra“ indaplovės rezervuarai

Keistoka gali pasirodyti tai, kad indaplovės korpusas yra gaminamas iš organinio stiklo – atrodytų, jog tai yra gamintojo bandymas sužavėti žurnalistus specialiai jiems skirta, plovimo procesą išryškinančia demonstracine dėže. Ogi, pasirodo, ne: „Heatworks“ demonstruotas gaminys lygiai tokiu pačiu permatomu pavidalu keliaus ir į prekybos vietas. Skaidrumas, anot gamintojų, reikalingas tam, kad naudotojas galėtų matyti, kaip plaunami indai. Ir netgi banguotas šios indaplovės paviršius toks yra ne be reikalo – į jį atsimušęs vanduo iš purkštukų išsitaško neprognozuojamomis kryptimis ir taip pagerina indų plovimo kokybę. Tiesa, dėl to tampa ne taip patogu ant pačios indaplovės pasidėti kitus daiktus.

„Heatworks“ atstovai tikina, kad jų gaminys yra skirtas ne tik vandentiekiu neaprūpintiems namams – juo norima sudominti ir pagyvenusius žmones, kurie galbūt jau nebelabai pajėgia lankstytis iki paprastos indaplovės, ir kūdikius auginančias mamas, kurioms svarbi vandens temperatūros kontrolė ir švaros užtikrinimas (tokią galimybę suteikia naujoviškas vandens šildymo būdas – ne vamzdeliu, ant kurio kaupiasi kalcio apnašos ir bakterijos, o grafito plokštelėmis, kurios visą laiką būna švarios).

Indaplovę ketinama pasiūlyti jau netrukus – pati pigiausia jos versija kainuos apie 300 JAV dolerių. Išankstiniai užsakymai bus priimami jau pirmą šių metų ketvirtį. Tiesa, iš pradžių ji bus siūloma tik JAV rinkai – europiečiams šio išradimo teks palaukti maždaug iki 2020 metų. Ir pasiruošti sumokėti panašią sumą eurais.

VIDEO: Tetra Countertop Dishwasher by Heatworks

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius