Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Iranas pripažino sodrinęs uraną iki 84 procentų

Iranas ketvirtadienį tiesiogiai pripažino kaltinimą, kad sodrino uraną iki 84 proc., ir tai reiškia, kad Islamo Respublika labiau nei bet kada priartėjo prie ginklams tinkamo urano ribos.
Irano urano sodrinimo centrifugos
Irano urano sodrinimo centrifugos / „Scanpix“/AP nuotr.

Pripažinimas, pasirodęs su aukščiausiais Irano teokratijos sluoksniais siejamoje naujienų svetainėje „Nour News“, vėl padidina spaudimą Vakarams spręsti Teherano branduolinės programos klausimą.

Irano branduolinė programa buvo apribota 2015 metų daugiašaliu susitikimu, bet 2018-aisiais iš jo vienašališkai pasitraukė JAV.

„Nour News“, kuri yra siejama su Irano Aukščiausiąja nacionalinio saugumo taryba, pranešimas pasirodė po pastarųjų dienų painių komentarų, kuriais tiesiogiai nebuvo pripažintas Tarptautinės atominės energijos agentūros (TATENA) inspektorių kaltinimas dėl urano sodrinimo iki 84 procentų.

Agentūra „Bloomberg“ sekmadienį pranešė, kad TATENA inspektoriai Irane aptiko iki 84 proc. sodrinto urano dalelių. Pati TATENA šio pranešimo nepaneigė.

TATENA kol kas taip pat neatsakė į prašymą pakomentuoti „Nour News“ ketvirtadienio pranešimą.

Ginklams uranas yra sodrinamas iki 90 procentų. Nors TATENA yra įspėjusi, kad Iranas dabar turi pakankamai urano kelioms atominėms bomboms, tikriausiai prireiktų dar ištisų mėnesių, kol tokie ginklai būtų sukurti ir pritaikyti raketoms.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius