-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Išnaudokite visas „Samsung Galaxy“ telefono galimybes: paslėptos funkcijos, apie kurias nežinojote

Išmanusis telefonas jau seniai pakeitė skaičiuotuvą, fotoaparatą, GPS ir daugybę kitų prietaisų. Tačiau ne visi žino apie paslėptas mobiliųjų įrenginių funkcijas, kurios gali palengvinti jūsų kasdienybę. „Samsung Electronics Baltics“ ekspertai dalijasi patarimais, kaip išnaudoti visas „Samsung Galaxy“ telefono galimybes, rašoma „Samsung Electronics Baltics“ pranešime spaudai.
Samsung Galaxy
Samsung Galaxy / „Samsung“ nuotr.

„Nors išmaniaisiais telefonais naudojamės kasdien, nemaža dalis jų funkcijų lieka nepanaudojama. Siekiant užtikrinti sklandžią naudojimosi „Samsung Galaxy“ telefonais patirtį, nuolatos pristatome naujus parametrus ir funkcijas“, – teigia „Samsung Electronics Baltics“ produktų treneris Andrius Mateika.

Greitasis programėlės iškvietimas. Norint greitai atsidaryti kamerą ir pradėti fotografuoti tereikia du kartus paspausti šoninį užrakinimo mygtuką. Tačiau tokiu greituoju iškvietimu galite atsidaryti ne vien šią programėlę. Pakeitus savo telefono nustatymus, vos dviem paspaudimais galima atsidaryti bet kokią pasirinktą programėlę.

Telefono nustatymuose atsidarykite „išplėstines funkcijas” ir tuomet pasirinkite „šoninį mygtuką”. Čia spauskite „atidaryti programą“ ir pasirinkite, kurią programėlę norite atsidaryti du kartus spustelėję užrakinimo mygtuką.

Asmenukės – vienu rankos mostu. Negalime paneigti – asmenukės dabar yra kasdienio gyvenimo dalis. Ir nesvarbu, ar darote po 50 tokių nuotraukų per dieną, ar vieną per metus, „Samsung“ telefonai siūlo šaunų būdą, kaip tą daryti patogiai.

Norėdami telefone įjungti asmenukių gestus, atidarykite telefono programą „kamerą“ ir paspauskite viršutiniame kairiajame kampe esantį nustatymų ratuką. Slinkite į apačią ir pasirinkite „Fotografavimo metodai“. Tada įjunkite šalia „Balso komandų“ ir „Rodyti delną“ esančius jungiklius (pastarasis paprastai yra aktyvuotas automatiškai).

Dabar galite suaktyvinti užraktą sakydami „smile“, „cheese“ ir dar daugiau komandų – tai veikia tiek su priekine, tiek su galine kamera. Norėdami padaryti asmenukę arba įrašyti vaizdo įrašą naudodami gestus, tiesiog pridėkite delną prie priekinės kameros arba pasakykite „record video“.

Paprastasis režimas – lengvesnei pradžiai. Jei jūs arba kas nors iš jūsų pažįstamų ką tik įsigijo vieną iš naujausių „Samsung“ telefonų kaip savo pirmąjį išmanųjį telefoną, būtų pravartu sužinoti, kaip jame nustatyti paprastąjį režimą. Jis pakeičia numatytąjį pagrindinį ekraną paprastesniu ekranu su didesniu tekstu, kuris puikiai tinka išmaniųjų telefonų naujokams, taip pat jauniems ar vyresnio amžiaus naudotojams.

Naudojant paprastąjį režimą taip pat atidedamas prisilietimo ir laikymo reakcijos laikas, todėl išvengiama klaidingų prisilietimų. Be to, klaviatūra tampa lengviau matoma, nes jai pritaikomas didelio kontrasto režimas, tačiau tai taikoma tik tuo atveju, jei naudojate numatytąją klaviatūrą.

Norėdami nustatyti paprastąjį režimą, atidarykite „nustatymus“ ir bakstelėkite „ekranas“, tada slinkite žemyn ir pasirinkite „paprastasis režimas“. Čia galėsite įjungti ar išjungti paprastąjį režimą, kada tik panorėję.

Nuotraukų atvaizdavimas. Kartais galima pastebėti gan nemažą skirtumą tarp tų pačių nuotraukų matomų „Samsung“ telefone ir kitų gamintojų telefonuose, televizijos ir kompiuterių ekranuose. Taip gali nutikti dėl skirtingo spalvų intensyvumo ir kontrasto nustatymų jūsų turimame įrenginyje. Šie nustatymai yra ypač svarbūs, jeigu dažnai koreguojate nuotraukas savo telefone. Siekiant išlaikyti vienodą nuotraukų kokybę siūlome pakeisti spalvų kontrastą į natūralų režimą.

Telefono nustatymuose atsidarykite „ekraną“ ir pasirinkite „ekrano režimą“. Čia pakeiskite nustatymą iš „ryškaus“ į „natūralų“. Ekrane taip pat galėsite pamatyti, kokį skirtumą toks pokytis daro tarp tų pačių nuotraukų.

Mėgstamiausia muzika dar garsiau. Dabar patys galite pakeisti savo medijos garsumo limitą ir klausytis muzikos ar vaizdo įrašų garsiau. Šią funkciją rekomenduojame ir tiems, kurie susiduria su klausos sutrikimais. Tiesa, funkcija reikėtų naudotis atsakingai – pernelyg ilgai klausydamiesi muzikos itin garsiai galite pakenkti savo klausai.

Atrakintame telefone spustelėkite pagarsinimo arba garso mažinimo mygtuką. Ant iššokusios garso juostos pasirinkite trijų taškų ikoną. Tuomet pasirinkite nustatymus, vėl pasirinkite trijų taškų ikoną ir „medijos garsumo ribą“. Išjunkite medijos garsumo apribojimą ir patys pasirinkite medijos garsumo ribą.

Papildomo saugumo planas. Norite turėti vadinamąjį „veidrodinį telefoną“, kuriame laikoma informacija nebus matoma bendrame telefono meniu ir jo programėlėse? Siekiant užtikrinti papildomą jūsų informacijos, nuotraukų bei dokumentų saugumą „Samsung Electronics Baltics“ ekspertai siūlo įsijungti „saugiojo aplanko“ funkciją. Papildomą šių dokumentų saugumą užtikrina „Samsung Knox“.

Atsidarykite savo telefono spartųjį meniu braukdami nuo ekrano viršaus iki apačios. Tarp programėlių matysite pasirinkimą „saugusis aplankas“. Jeigu tokio pasirinkimo nematote, jis yra tarp pasiūlymų įtraukti į greitąjį meniu. Įjunkite šią funkciją ir sinchronizuokite šį aplanką su savo elektroninio pašto paskyra arba telefono numeriu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius