Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

JAV ryšių komisijos vadovas „spam‘ino“ „Facebook‘e“

JAV interneto įsilaužėliai su trenksmu įžengė į 2010-uosius: vienos kenkėjiškos programos auka tapo šalies Federalinės ryšių komisijos (FRK) pirmininkas Julius Genachowskis.
FRK pirminikas J.Genachowskis.
FRK pirminikas J.Genachowskis. / „Facebook“ nuotr.

Penktadienio rytą socialiniame tinkle „Facebook“ jo kontaktuose esantiems asmenims buvo išsiuntinėta žinutė, kurioje rašoma: „Adamas paragino mane pasinaudoti šituo ir užsidirbti pinigų.“ Po ja buvo nuoroda į kitą tinklalapį, kuris šiuo metu jau yra užblokuotas.

Kaip rašo „New York Times“, J.Genachowskio sąskaita buvo „nulaužta“ kenkėjiška programa, skirta siuntinėti šlamštlaiškius (angl. „spam“).

Vėliau FRK pirmininko sąskaita „Facebook“ apskritai tapo neprieinama – socialinio tinklo administratoriai ją užblokavo tam, kad kenkėjiška programa nustotų plisti. Tai – įprasta praktika „Facebook“.

Vėliau socialinis tinklas išplatino pranešimą, kuriame teigiama, kad jei FRK vadovas norės toliau naudotis savo sąskaita „Facebook“, jam teks pasimokyti, kaip saugiai naudotis internetu.

„Kadangi „Facebook“ sistema yra uždara, mes galime pilnai kontroliuoti el. laiškų persiuntimą. Nustatę, jog laiškai yra generuojami automatiškai ar gali būti kenkėjiški, mes galime ištrinti visus tokius laiškus iš visų socialinio tinklo vartotojų dėžučių“, – rašoma pranešime. Kenkėjiškai žinutei plisti padėję vartotojai būna automatiškai užblokuojami. „Taip nutiko ir FRK pirmininko J.Genachowskio atveju“, – teigiama socialinio tinklo pranešime.

Kokiu būdu kenkėjiška programa pateko į J.Genachowskio sąskaitą kol kas neaišku – gali būti, kad jis ar jo šeimos nariai anksčiau gavo analogišką žinutę ir paspaudė nuorodą, taip suteikdami prieigą programai plisti.

FRK atstovas spaudai atsisakė komentuoti situaciją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius