-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 11 20

Dėl evoliucijos tapome aukštesni ir tiesesni – kaip mūsų išvaizda pasikeis ateityje?

Ne paslaptis, kad dabartiniai žmonės savo išvaizda stipriai skiriasi nuo savo pirmtakų – dėl evoliucijos tapome aukštesni, tiesesni ir protingesni. Tačiau evoliucija ir jos atnešti pokyčiai niekur nedingo – anot mokslininkų, ateityje žmonių rasė pasikeis dar labiau.
Žmogaus akis
Žmogaus akis / 123RF.com nuotr.

Maždaug prieš 10 tūkst. metų žmonės išsiugdė toleranciją karvės pienui, per pastaruosius 150 metų vidutinis ūgis padidėjo 10 cm, o per pastaruosius 65 metus vidutinė gyvenimo trukmė pailgėjo 20 metų – daugiausia dėl mokslo pažangos.

Jeigu per tokį neįtikėtinai trumpą laiką nuėjome taip toli, tai kaip atrodysime dar po 1000 metų?

Mokslo pasaulyje šia tema vyksta akademinė diskusija. Nors nėra prieita prie bendrų išvadų, tam tikras tendencijas pastebėti galima, o dauguma jų – susijusios su nuo kasdienybės neatsiejamomis technologijomis ar vykstančiais aplinkos pokyčiais.

Štai keletas teorijų, kaip ateityje gali atrodyti mūsų palikuoniai.

Deformuotas stuburas ir mažesnės smegenys

JAV technologijų bendrovė „TollFreeForwarding“, atlikusi mokslinius tyrimus ir surinkusi ekspertų nuomones, sukūrė potencialaus ateities žmogaus, vadinamo Mindy, 3D modelį.

123RF.com nuotr./Evoliucija
123RF.com nuotr./Evoliucija

Jų teigimu, po 3000 metų akivaizdūs išvaizdos pokyčiai atsirastų dėl šiuo metu naudojamų populiariausių išmaniųjų prietaisų – telefono ir kompiuterio.

Žiūrėdami į telefonus ar biurų ekranus, keičiame laikyseną ir labiau apkrauname savo kūną, dėl to mokslininkai teigia, kad ateityje žmonės jau gims su išlenktomis nugaromis ir į priekį palenktu kaklu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius