Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kanada uždraudė 5G tinklams naudoti Kinijos „Huawei“ įrangą

Kanada ketvirtadienį paskelbė uždraudusi 5G tinklams naudoti „Huawei“ įrangą, taip prisidėdama prie sąjungininkių, jau anksčiau uždraudusių šią didžiulę Kinijos technologijų kompaniją.
„Huawei“
„Huawei“ / 123RF.com nuotr.

Kanada iki šiol buvo vienintelė iš penkių žvalgybos aljanso „Five Eyes“ („Penkios akys“) valstybių, neuždraudusi ar neapribojusi „Huawei Technologies Co. Ltd.“ įrangos naudojimo 5G tinklams. JAV ir kitos aljanso narės – Didžioji Britanija, Australija ir Naujoji Zelandija – „Huawei“ įrangą uždraudė anksčiau.

„Skelbiame savo ketinimus uždrausti įtraukti į Kanados telekomunikacijų sistemas „Huawei“ ir ZTE produktus bei paslaugas“, – sakė pramonės ministras Francois-Philippe'as Champagne'as.

Kanados draudimas taip pat apima vieną didžiausių Kinijos technologijų kompanijų, valstybinę „ZTE Corp.“.

F.-Ph.Champagne'as sakė, kad „tiekėjai, jau įsidiegę tokios įrangos, turės nutraukti jos naudojimą ir ją pašalinti“. Kanados mobiliojo ryšio kompanijoms nebus pasiūlytos kompensacijos, pridūrė ministras.

Didžiosios kanadiečių mobiliojo ryšio firmos jau yra pradėjusios dirbti su kitais tiekėjais.

„Yra daug priešiškų veikėjų, pasirengusių išnaudoti silpnas mūsų apsaugos vietas“, – sakė viešojo saugumo ministras Marco Mendicino.

Pasak jo, vyriausybė atliko nuodugnų patikrinimą ir intensyvina pastangas kanadiečiams apsaugoti.

JAV vyriausybė daug metų įtikinėja sąjungininkes, tokias kaip Kanada, neleisti „Huawei“ dalyvauti kuriant naujos kartos 5G mobiliojo ryšio tinklus, nes nuogąstaujama, kad komunistinės Kinijos valdytojai gali priversti šią kompaniją padėti vykdyti kibernetinį šnipinėjimą. JAV yra įspėjusios, kad iš naujo svarstys, ar dalytis žvalgybine informacija su šalimis, naudojančiomis „Huawei“ įrangą.

Kompanija ne kartą neigė įtarimus.

„Mes nusivylę, bet nenustebę. Mus stebina, kad vyriausybei prireikė tiek daug laiko sprendimui priimti, – sakė „Huawei“ atstovas Alykhanas Velshi. – Vertiname tai kaip politinį sprendimą, paskatintą politinio spaudimo, pirmiausia – iš Jungtinių Valstijų.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius