-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
01 09

Keturi mėnesiai – keturi nuskendę povandeniniai laivai: 1968 m. tragedijų paslaptys vis dar neįmintos

Per Antrąjį pasaulinį karą karą nuskendo keli šimtai povandeninių laivų, kurie iki šiol guli tamsiose vandenų gelmėse. Po karo kitas tragiškiausias laikotarpis povandeninių laivų statistikoje buvo 1968 m., kai vos per kelis mėnesius paslaptingomis aplinkybėmis nuskendo keturi povandeniniai laivai.
Povandeniniai laivai
Povandeniniai laivai / „Wikimedia Commons“ nuotr.

1968 m. įvykiai klostėsi kaip veiksmo filme – ginkluoti povandeniniai laivai staiga dingo be pėdsakų. Deja, visa tai įvyko tikrovėje, ir šios keturios tragedijos tapo reikšmingais pasaulio istorijos įvykiais.

Per keturias katastrofas Atlanto vandenyne, Ramiajame vandenyne ir Viduržemio jūroje iš viso žuvo 318 jūreivių iš Izraelio, Prancūzijos, Sovietų Sąjungos ir Jungtinių Valstijų.

Nors bėgant metams buvo atskleistos įvairios tų metų įvykių detalės, tikrosios povandeninių laivų nuskendimo priežastys iki šiol lieka neaiškios, ir daugelis istorikų bei tyrinėtojų jų tebeieško.

„Dakar“

Izraelio karinio jūrų laivyno povandeninis laivas „Dakar“ su 69 įgulos nariais buvo pirmasis iš keturių tais lemtingais metais dingusių laivų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius