-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kinijoje patvirtinta pirmoji pasaulyje COVID-19 vakcina be adatų

Kinijos priežiūros institucijos patvirtino purškiamą į nosį sustiprinamąją vakciną nuo COVID-19. Tai tapo pirmąja alternatyva pandemijos metu naudotoms injekcinėms vakcinoms.
Purškiami vaistai į nosį
Purškiami vaistai į nosį / 123RF.com nuotr.

Vakcinos gamintojas „CanSino“ sekmadienį (rugsėjo 4 d.) išplatintame pranešime žiniasklaidai pranešė, kad vos vienas įkvėpimas vakcinos dulksnos gali užtikrinti stiprią imuninę apsaugą nuo COVID-19.

Įkvepiamojoje vakcinoje yra tos pačios sudedamosios dalys kaip ir Kinijoje naudojamų injekcijų vakcinų sudėtyje, rašo „Business Insider“.

Panašiai kaip JAV naudojamose COVID-19 vakcinose, „CanSino“ preparate yra genetinės medžiagos dalių, kad organizmas galėtų atpažinti virusą.

Remiantis Pasaulio sveikatos organizacijos (PSO) pateiktais duomenimis, vienkartinė „CanSino“ vakcina yra apie 92 proc. veiksminga siekiant išvengti sunkių COVID-19 sukeltų ligos formų ir apie 58 proc. veiksminga siekiant visiškai išvengti ligos.

Kompanijos išplatintame pranešime teigiama, kad nosies dulksna gali sustiprinti apsaugą nosies gleivinėje ir viršutiniuose kvėpavimo takuose, kur virusas paprastai patenka į organizmą.

Įkvepiamos vakcinos yra alternatyva vaikams ir suaugusiesiems be adatų, tačiau ankstesnių gripo sezonų duomenys rodo, kad dulksna ne visada pasiekia tokį patį veiksmingumą kaip skiepai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius