Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kitokia žaidimų kėdė: „SPC Gear SR300F V2 GY“ apžvalga

Ryškios spalvos, aštrios formos ir net RGB apšvietimas. Žaidėjų kėdės dažniausiai pasižymi kovinga išvaizda, bet toks sostas gali tapti nepritampančiu svetimkūniu kambaryje. „SPC Gear SR300F V2 GY“ bando parodyti, kad viskas gali būti ir kitaip.
Nestandartinėmis savybėmis pasižyminti „SPC Gear SR300F V2 GY“ kėdė
Nestandartinėmis savybėmis pasižyminti „SPC Gear SR300F V2 GY“ kėdė / N.Davalgos nuotr.
Temos: 2 Kėdė Žaidimai

Daugumos gamintojų žaidėjų kėdės pasižymi gan panašia dizaino kalba. Agresyvi išvaizda ir ryškios spalvos gal ir atrodo tinkamas pasirinkimas virtualaus pasaulio karaliaus sostui, bet maža tikimybė, kad jos gerai derės prie namų interjero dizaino.

Tai pastebi ir žaidėjų technikos gamintojai, įskaitant ir „SPC Gear“. Šalia įprasto „žaidėjiško“ dizaino kėdžių, minėtoji kompanija ėmė siūlyti ir kuklesnius švelnių spalvų produktus. Neseniai buvo pristatyta balta kaip gulbė „SX500 Onyx White“, o pats naujausias „SPC Gear“ bandymas žaidimų kėdžių rinkoje yra pilka bei juoda spalva ir sudėtingu pavadinimu pasidabinusi „SR300F V2 GY“.

Švelnios spalvos ne vienintelis dalykas, kuo ši kėdė skiriasi nuo savo konkurenčių. Vietoj žaidėjų kėdėse dažniausiai sutinkamos odos, čia randame paprastą medžiaginį apmušalą. Tai atima dalį prabangos įvaizdžio, bet suteikia savų privalumų.

N.Davalgos nuotr./Nestandartinėmis savybėmis pasižyminti „SPC Gear SR300F V2 GY“ kėdė
N.Davalgos nuotr./Nestandartinėmis savybėmis pasižyminti „SPC Gear SR300F V2 GY“ kėdė

Sukūrę naują dizainą, kėdžių gamintojai tikrai nebėga prie braižymo lentos ir nepradeda viską kurti nuo nulio. Tai jau šeštoji „SR300 V2“ serijos kėdė. Lygiai tokį patį modelį galima rasti ir su populiariausiu juodos bei raudonos spalvos deriniu, taip pat egzistuoja ir visiškai juoda kėdės versija. Likę trys serijos atstovai medžiaginį apmušalą iškeitė į odą.

Paruošimas darbui

Kėdės pakuotė (žinant kas joje slepiasi) nėra labai didelė. Tai yra apgaulinga, nes, nepaisant kompaktiškų gabaritų, dėžė sveria daugiau nei 20 kilogramų.

N.Davalgos nuotr./Sąlyginai nedidelė, bet sunki pakuotė
N.Davalgos nuotr./Sąlyginai nedidelė, bet sunki pakuotė

„SPC Gear SR300F V2 GY“ sudedamųjų dalių pavertimas į vieną funkcionuojantį gaminį yra labai paprastas ir aiškus. Mes gauname septynių žingsnių instrukciją, skirtą kėdės paruošimui naudojimui. Joje viskas vaizduojama grafiškai, o tekste randame tik mažai svarbius patarimus, kaip viską atlikti paprasčiau. Instrukcijoje nėra jokių sunkiai suprantamų vietų ar dviprasmybių.

N.Davalgos nuotr./ Kėdė jau paruošta žaidimams
N.Davalgos nuotr./ Kėdė jau paruošta žaidimams

Virtualaus karaliaus sosto surinkimo procesas nėra keblus, nereikalauja turėti trečios rankos, užteks dviejų, net ir jeigu abi jos yra kairiosios, viskas bus gerai. Per daug neskubant, visą darbą galima atlikti per 30 – 40 minučių. Paskutiniam veiksmui atlikti (sėdimosios dalies sujungimui su stovu), gamintojas rekomenduoja pasitelkti antro žmogaus pagalbą, tačiau tinkamai pasistačius sėdimąją dalį, draugo pagalbos tikrai nereikia, todėl visą procesą galima atlikti ir būnant vienam.

Naudojimo įspūdžiai

Kuo skiriasi medžiaginis apmušalas nuo odinio, turbūt jau sužinojote rinkdamiesi automobilį. Žaidėjų kėdžių pasaulyje galioja tos pačios taisyklės – medžiaginės kėdės ne taip linkusios įkaisti ar atšalti, leidžia kūnui mažiau prakaituoti, jos yra ilgaamžiškesnės, nes neatsiranda įtrūkimai, tuo tarpu odinės kėdės suteikia didesnį prabangos jausmą ir mažiau bijo ant jų išlietų skysčių. Kiekvienas sau tinkamiausią variantą pasirinks pagal savo prioritetus.

Pradedant kėdėmis, baigiant kelnėmis, žemos kokybės medžiaginiai produktai dažnai turi vieną bendrą trūkumą – išlindusius siūlus ties medžiagos kraštais. „SPC Gear SR300F V2 GY“ šios problemos išvengė – viskas pagaminta tvarkingai, o pati medžiaga yra ganėtinai geros kokybės.

N.Davalgos nuotr./Medžiagos kokybė palieka teigiamus įspūdžius
N.Davalgos nuotr./Medžiagos kokybė palieka teigiamus įspūdžius

Vieni didžiausių trūkumų, su kuriuo gali susidurti kėdžių pirkėjai, yra įvairūs krebždesiai ir klibėjimai. Pastarieji ne tik erzina, bet nesunkiai gali pavirsti į mechaninį defektą. Kėde naudojausi du mėnesius, galiu pasakyti, kad beveik visi „SPC Gear SR300F V2 GY“ mazgai šiuo klausimu pasirodo neblogai, visiškai nenustebino biudžetinėms kėdėms būdingas standartinis girgždėjimas kėlimo mechanizme, tiesa yra ir vienas nemalonus niuansas.

Pakankamai tvirtos konstrukcijos kėdės silpniausia dalimi tapo rankų atramos. Jos turi pakankamai didelį konstrukcinį laisvumą, kuris nėra labai erzinantis, bet sunku prognozuoti, į ką tai pavirs prabėgus porai metų. Lyg to būtų negana, atramos turi mistinį 2D reguliavimo (judėjimo dvejomis ašimis) mechanizmą. Jis gali kilnotis aukštyn ir žemyn, o tai yra tik viena judėjimo ašis.

Pasižvalgius į reklaminę informaciją, panašu, kad „SPC Gear“ marketingo komanda kažkodėl sugalvojo tokį judėjimą traktuoti kaip 2D reguliavimą. Ties varžtų tvirtinimo vietomis yra padaryti išfrezavimai, leidžiantys judinti rankų atramas ir į šonus. Jeigu tai būtų atliekama vieno mygtuko paspaudimu, tai būtų antra judėjimo ašis, tačiau dabar operaciją galima padaryti tik atsukus keturis varžtus, todėl tai nėra argumentas rankų atramoms suteikti 2D reguliavimo statusą.

N.Davalgos nuotr./Rankų atramos linkusios klibėti ir turi sunkiai paaiškinamą 2D funkciją
N.Davalgos nuotr./Rankų atramos linkusios klibėti ir turi sunkiai paaiškinamą 2D funkciją

Nors, ryškios spalvos išnyko nuo šios kėdės paviršiaus, „SPC Gear SR300F V2 GY“ išlaikė žaidėjiškas linijas. Tokios formos sukuria komforto ir stabilumo jausmą. Kėdė turėtų būti vienodai patogi skirtingų kūno sudėjimų naudotojams.

„SPC Gear“ prie šios kedės prideda dvi pagalvėles. Viena iš jų montuojama juosmens srityje, tuo tarpu antroji yra skirta galvai. Niekada nebuvau pagalvėlių mėgėjas, ši kėdė mano nuomonės minėtuoju klausimu nesugebėjo pakeisti – geriausia naudojimo patirtis juntama be jų.

N.Davalgos nuotr./Kėdė pasižymi patogia forma
N.Davalgos nuotr./Kėdė pasižymi patogia forma

Taip pat esu žmogus, mėgstantis kuo žemesnę sėdėjimo poziciją. Dėl to, aš mielai sutikčiau, kad apatinė kėdės pozicija būtų dar šiek tiek žemiau. Sėdėjimas žemai tėra mano asmeninis prioritetas, todėl jeigu panašių pomėgių neturite, su tokiomis problemomis nesusidursite.

Na ir galiausiai, garsiojo „Youtube“ kūrėjo „PewDiePie“ testas, spėjęs tapti internetinio pasaulio legenda. Kėdė turi pilnai atverčiamą atlošą, todėl šis iššūkis yra išlaikytas. Brangesnėse kėdėse tai jau tapę standartu, bet biudžetiniai modeliai dažnai stokoja šios funkcijos.

N.Davalgos nuotr./„PewDiePie“ testas išlaikytas!
N.Davalgos nuotr./„PewDiePie“ testas išlaikytas!

Išvados

„SPC Gear SR300F V2“ serijos kėdžių kainos prasideda vos nuo 135 eurų. Gamintojo tikslas buvo sukurti modelį su padoria kokybe ir gėdos nedarančiu funkcionalumu už kuo mažesnę kainą. Galime drąsiai konstatuoti, jog tikslas buvo sėkmingai pasiektas. Kiek liūdina faktas, kad už tokią sumą pardavinėjami tik populiariausių spalvų modeliai, o testuota pilkoji versija pareikalaus šiek tiek daugiau investicijų, tad ją pirkdami mokėsite ne tik už funkcionalumą, bet ir spalvą.

Perkant nebrangias kėdes, labai svarbu, kad jų konstrukcija būtų pakankamai tvirta, niekas kritiškai neklibėtų, negirgždėtų ar nebūtų matomų medžiagos defektų. „SPC Gear“ pavyko pasiekti šiuos tikslus, galima prisikabinti tik prie šiokį tokį laisvumą turinčių rankų atramų.

„SPC Gear SR300F V2 GY“ yra tinkamas pasirinkimas ieškantiems nebrangios kėdės ir vertinantiems medžiaginį apmušalą bei santūrų dizainą. Jeigu pati kėdė atrodo įdomiai, bet norite kitokio tipo išvaizdos, „SR300F V2“ serija yra pakankamai plati, kad rastumėte sau tinkamesnį variantą.

Kokius didžiausius trūkumus pavyko rasti? Skaitant aprašymą apie 2D rankų atramas, tikėjausi, kad tai ir bus 2D atramos, bet, pasirodo, kad šio vardo jos nenusipelnė. Taip pat norėtųsi, kad žemiausia sėdėjimo pozicija būtų dar truputėlį žemiau, tačiau neturintiems pomėgio sėdėti kuo arčiau žemės, toks trūkumas nebus juntamas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius