-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kompiuterių rinka kaista: toks gamintojas vos vienas ir patenkinti visų poreikių jis nesugeba

Niekam ne paslaptis, kad rinkoje trūksta procesorių ir vaizdo plokščių, o kada sulauksime geresnių laikų - visiškai neaišku. Norint geresnės situacijos puslaidininkių rinkoje reikia daugiau gamintojų, kurie turėtų aukščiausio lygio litografijų technologijas. Šiame segmente dabar užtikrintai pirmauja Taivano įmonė TSMC, bet esant tik vienam aukščiausio lygio gamintojui visos rinkos jie patenkinti nesugeba.
AMD vadovės Lisos Su rankoje – „Zen 3“ architektūros procesorius stacionariems kompiuteriams
AMD vadovės Lisos Su rankoje – „Zen 3“ architektūros procesorius stacionariems kompiuteriams / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Dėl to AMD planuoja dalį lustų gamybos perkelti į „Samsung“ fabrikus. AMD norėtų lustų gamybą padidinti 50 proc., bet TSMC tokių papildomų pajėgumų neturi, nes dėl jų gamybos linijų kovoja daug užsakovų. TSMC, jausdamiesi padėties šeimininkais, praėjusį mėnesi netgi padidino silicio plokščių gamybos kainas. Norint pagaminti daugiau lustų AMD tenka ieškoti alternatyvų, o ta alternatyva turėtų tapti „Samsung“. Spėjama, kad AMD „Samsung“ fabrikuose galėtų gaminti grafikos procesorius. Veikiausiai tai būtų žemesnės spartos lustai.

Geresnės padėties su pažangiausiomis litografijomis galime ir nesulaukti. Praėjusią vasarą visas 5 nm gamybos linijas užsisakė „Apple“ ir kitiems nieko nebeliko. Su 3 nm litografija irgi panaši situacija, nes visos gamybos apimtys rezervuotos „Apple“, tad kitiems lieka tik tos TSMC litografijos, kurių jau nebenaudoja „Apple“, o dėl jų konkurencija irgi yra labai didelė. Tai buvo viena iš priežasčių, dėl ko „nVidia“ nusprendė savo „Ampere“ grafikos procesorius gaminti naudodama „Samsung“ paslaugas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius