Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

KTU kviečia atrasti: ne tik save, bet ir Kauną

2023 metais Kaunas pateko tarp 200 palankiausių pasaulio miestų startuoliams kurti, o visai neseniai jis užėmė 7-ą vietą kaip vienas iš perspektyviausių ateities Europos miestų. Kauno technologijos universiteto (KTU) bendruomenė nuolat reikšmingai prisideda prie technologijų kūrimo ir inovacijų vystymo mieste, prisijungdama prie KTU „Startup Space“ veiklų ar vystydama aukščiausio lygio mokslinius tyrimus naujausiose laboratorijose.
KTU kviečia atrasti: ne tik save, bet ir Kauną
KTU kviečia atrasti: ne tik save, bet ir Kauną / KTU nuotr.

KTU Rinkodaros ir komunikacijos departamento vadovas Danas Viluckas pastebi, kad universitete sukauptas didžiausias mokslo potencialas, todėl kiekvienas į Kauną atvykęs studentas gali rasti sritį, kurioje nori save realizuoti ir taip prisidėti prie technologijų pažangos bei mokslo plėtros.

„Siūlydami platų spektrą studijų galimybių – nuo informatikos iki inžinerijos, nuo dizaino iki verslo – žinome, kad kiekvienas studentas galės pasirinkti studijų kryptį atsižvelgdamas į savo gabumus. Šiemet tęsiame ir stipriname priėmimo kampaniją „Studijuok dėl savęs“ bei aktyviai dalyvaujame Kauno aukštųjų mokyklų ir „Kaunas IN“ bendroje iniciatyvoje „Studijuok Kaune“, taip kviesdami ne tik mokytis, bet ir gyventi, atrasti, augti“, – teigia D.Viluckas.

KTU nuotr./Rinkodaros ir komunikacijos departamento vadovas Danas Valuckas
KTU nuotr./Rinkodaros ir komunikacijos departamento vadovas Danas Valuckas

Galimybė vystyti idėjas

Kvietimas studijuoti dėl savęs – nesavanaudiškas. Jis vedinas noro paskatinti studentą eiti sava kryptimi ir sugebėti prisiimti atsakomybę už savo išsilavinimą. „Norime, kad kiekvienas studentas priimtų sprendimą atsižvelgdamas į savo norus bei pašaukimą, nes tik taip galima tapti geriausia savo versija. Kviečiame rinktis tai, kas įdomu, traukia, žavi, o kartu – nebijoti klysti“, – sako D.Viluckas.

Informatikos inžinerijos studijų programą pasirinkęs ir į Lietuvą iš Ukrainos atvykęs Pavlo Vilkhovyi šiemet tapo KTU kampanijos reklaminiu veidu. Jis sako, kad viena pagrindinių priežasčių, lėmusių sprendimą rinktis šį universitetą, buvo galimybė tobulėti ir vystyti savo idėjas.

„KTU mane visada nustebina organizuojamais renginiais, bendradarbiavimu su įvairiomis įmonėmis, „Erasmus+“ programos galimybėmis. Žaviuosi studijų kokybe ir tuo, kiek daug veiklų siūlo universitetas – nuo galimybės prisijungti prie meno kolektyvų iki sporto užsiėmimų“, – atvirauja studijų mainų galimybe Čekijoje pasinaudojęs ir ten savo žinių bagažą praplėtęs P.Vilkhovyi.

KTU nuotr./KTU kviečia atrasti: ne tik save, bet ir Kauną
KTU nuotr./KTU kviečia atrasti: ne tik save, bet ir Kauną

Gimtąjį Ekvadorą į Lietuvą iškeitęs Martin Gomez šiuo metu ketvirtame kurse studijuoja Intelektinės robotikos sistemas. Vaikinas nuo pat vaikystės žavėjosi technologijomis ir daugelį metų mokėsi iš žmonių, galinčių pasigirti stulbinančiais pasiekimais. Atėjus laikui pradėti savo profesinę karjerą, Martin nusprendė ieškoti galimybių studijuoti užsienyje – taip jis atrado KTU.

„Atkreipiau dėmesį, kad KTU atlieka daugybę mokslinių tyrimų, paremtų moderniais ir inovatyviais sprendimais. Taip pat sužavėjo studentams skirtos programos ir projektai, kaip pavyzdžiui mentorystės programa GUIDed, gabiųjų studentų ugdymo programa Gifted, „KTU WANTed karjeros dienos“, – teigia paskutiniame kurse studijuojantis M.Gomez.

KTU nuotr./KTU kviečia atrasti: ne tik save, bet ir Kauną
KTU nuotr./KTU kviečia atrasti: ne tik save, bet ir Kauną

Martin priduria, kad galimybių tobulėti galima rasti bet kur, tik patys studentai privalo eiti į priekį, siekiant patekti ten, kur nori būti, o minėtos programos padeda tai įgyvendinti. „Jos leidžia geriau pažinti save ir parodo, kad gyvenime itin svarbu asmenybė ir jos ugdymas. Tai atsispindi ir universiteto šūkyje „Už kiekvienos technologijos žmogus“, – sako M.Gomez.

Neapsiriboja mokymu iš vadovėlio

Ukrainiečiui P.Vilkhovyi, studijuojančiam Informatikos inžineriją, didžiausią įspūdį universitete paliko draugiška aplinka ir jam suteikta Lietuvos pagalba. „Visa universiteto bendruomenė rūpinasi savo studentais, o čia dirbantys žmonės man ne kartą padėjo net sunkiausiose situacijose. Visų jų profesionalumas ir pagalba padeda lengviau įsilieti į studijų procesą“, – pastebi Pavlo.

KTU nuotr./KTU kviečia atrasti: ne tik save, bet ir Kauną
KTU nuotr./KTU kviečia atrasti: ne tik save, bet ir Kauną

Iš Ekvadoro atvykusį M.Gomez nustebino kauniečių tylumas ir santūrumas, kuris iš pradžių privertė vaikiną netgi manyti, kad įsilieti į jų kompaniją bus sudėtinga. „Tik vėliau supratau, kokie svetingi, nors ir tylūs gali būti šio miesto gyventojai. Be to, visa universiteto bendruomenė nusiteikusi padėti savo studentams. Savo pavyzdžiu jie geriausiai įkūnija pozityvų požiūrį į miestą, jo istoriją ir studentus“, – kalba M.Gomez.

Pagalbos ir palaikymo sulaukia ne tik iš užsienio valstybių atvykę studentai, bet ir lietuviai. Pasak KTU bakalauro studijų programos Elektronikos inžinerijos antro kurso studento Nojaus Šabasevičiaus, universitete dėstytojai neapsiriboja tik mokymu iš vadovėlio ir skatina plačiau domėtis elektronika, kurti asmeninius projektus.

KTU nuotr./KTU kviečia atrasti: ne tik save, bet ir Kauną
KTU nuotr./KTU kviečia atrasti: ne tik save, bet ir Kauną

„Man nuo mažens elektronikos inžinerija ir jos veikimo principai atrodė tarsi magija. Šiandien džiaugiuosi savo pasirinkimu, nes būtent čia kuriami inovatyvūs technologiniai sprendimai, padedantys siekti ne tik asmeninių tikslų, bet ir kurti mus supantį pasaulį“, – tikina N.Šabasevičius.

Galimybių miestas

Kaunas – žalias, gyvas ir jauno žmogaus poreikiams pritaikytas miestas, todėl visi atvykę čia studijuoti greitai ras visko, ko reikia smagiam ir kartu įkvepiančiam studentiškam gyvenimui. „Prie jaukios universiteto aplinkos prisideda ir moderni Studentų miestelio biblioteka, kurioje galima ne tik rasti atsakymus į studijų metu kilusius klausimus, bet ir su puodeliu kavos atsikvėpti po paskaitų“, – pastebi ukrainietis Pavlo.

Verslo skaitmenizavimo vadybos studentė Safiyya Baba-zada į Lietuvą atvyko iš Azerbaidžano. Ji tvirtina, kad KTU – puikus pasirinkimas užsienio studentams. „Čia siūlomas aukščiausio lygio išsilavinimas, praktinio mokymo galimybės ir daugiakultūrinė aplinka, skatinanti tobulėti. Vienas iš man aktualių dalykų – galimybė mokytis „Bloomberg“ finansų rinkų laboratorijoje, kurioje analizuojami finansų rinkos duomenys realiu laiku“, – pažymi Safiyya.

KTU nuotr./KTU kviečia atrasti: ne tik save, bet ir Kauną
KTU nuotr./KTU kviečia atrasti: ne tik save, bet ir Kauną

„Inovacijos, išradimai ir naujausios technologijos – šio universiteto pamatas, bet be nuoseklaus ir profesionalaus žmogaus darbo – jos nieko vertos. Todėl dėmesį skiriame studentui, mūsų bendruomenės nariui, kad jis galėtų išnaudoti savo potencialą srityse, kurios jį domina labiausiai“, – teigia Rinkodaros ir komunikacijos departamento vadovas D.Viluckas.

Studentai sutaria, kad puikiai pritaikyta infrastruktūra ir universiteto erdvės sukuria patrauklią aplinką studijuoti. „KTU daug dėmesio skiria infrastruktūros atnaujinimui, kad studentui gyventi ir studijuoti būtų kuo patogiau. Čia įkurtas vienintelis Kaune Studentų miestelis, jungiantis fakultetus ir modernizuotus bendrabučius. Taip pat džiaugiamės naujai duris atvėrusiu prototipavimo laboratorijų centru „M-Lab“, išsiskiriančiu tiek Lietuvos, tiek Baltijos šalių kontekste. Universitetas garsus „Santakos“ slėniu, kuriame naujausia įranga leidžia operatyviai atlikti verslui reikalingus mokslinius tyrimus ir kurti inovacijas“, – pabrėžia D.Viluckas.

Daugiau nei 90 studijų programų

KTU stojantiesiems į pirmosios pakopos studijas šiemet siūlo 42 bakalauro ir 1 vientisųjų studijų programą. Lietuvos aukštųjų mokyklų bendrojo priėmimo metu, prasidėsiančio birželio 1 dieną, bus galima teikti prašymus studijuoti pirmosios pakopos studijose LAMA BPO sistemoje.

Nuo gegužės 2 d. prasideda priėmimas į KTU magistrantūros, doktorantūros, pedagogikos, papildomąsias ir kitas studijas. Stojantieji gali rinktis iš 53 magistrantūros studijų programų inžinerijos, technologijų, informatikos, matematikos, fizinių, verslo ir viešosios vadybos, socialinių, humanitarinių, sveikatos, ugdymo mokslų, bei menų krypčių grupėse.

KTU nuotr./KTU kviečia atrasti: ne tik save, bet ir Kauną
KTU nuotr./KTU kviečia atrasti: ne tik save, bet ir Kauną

Prašymai dalyvauti pirmajame priėmimo etape priimami iki birželio 25 d., 12.00 val., KTU priėmimo į magistrantūros studijas informacinėje sistemoje (MPIS). Prašymai studijuoti pedagoginės krypties profesinėse studijose priimami iki liepos 17 d., 12.00 val. Prašymai teikiami tik internetu, užsiregistravus KTU priėmimo į profesines pedagogikos studijas informacinėje sistemoje (PPIS).

Priėmimo prašymų bei reikalingų dokumentų pateikimas siekiant studijuoti KTU koordinuojamų mokslo krypčių doktorantūros studijose vyks dviem etapais.

Pirmasis etapas vyks gegužės 1–15 d., kurio metu išsilavinimą aukštojo mokslo institucijose užsienyje įgijusieji ir kvalifikacijos pripažinimo Lietuvoje patvirtinančių dokumentų neturintys stojantieji teiks dokumentus dėl įgytos kvalifikacijos pripažinimo Lietuvoje.

KTU nuotr./KTU kviečia atrasti: ne tik save, bet ir Kauną
KTU nuotr./KTU kviečia atrasti: ne tik save, bet ir Kauną

Visų kandidatų prašymai dalyvauti priėmime į doktorantūros studijas bus priimami antrojo etapo metu – birželio 5–20 d. iki 17.00 val. Priėmimo prašymai bei dokumentai priimami internetu, KTU priėmimo į doktorantūros studijas informacinėje sistemoje (DPIS).

Karjeros testas

Jei dvejoji ir nežinai, ką pasirinkti, atlik KARJEROS TESTĄ.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius