-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuvą užklupo aukštas slėgis – gali turėti nemalonių pasekmių savijautai

Jeigu šią savaitę jaučiate galvos skausmus, mokslininkai turi galimą paaiškinimą. Nuo pirmadienio Lietuvoje pastebėtas aukštas atmosferos slėgis.
Sniego kalnus pasiglemžė lietus ir šiluma
Sniego kalnus pasiglemžė lietus ir šiluma / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Kaip „Facebook“ įraše praneša „Orai ir klimatas Lietuvoje“, aukšto atmosfero slėgio pikas bus pasiektas trečiadienio rytą – apie 1040-1045 hPa. Pats anticiklono centras su dar didesniu slėgiu (1046-1047 hPa) bus piečiau Lietuvos.

Tuo tarpu pirmadienį popiet slėgio matavimai rodė 1033-1037 hPa, o antradienį 14 val. jis siekė apie 1038-1039 hPa ir toliau palengva kyla.

„Nors slėgis aukštas, tačiau tokio lygio, koks buvo pasiektas 2022 m. kovą (1047-1048 hPa) nesieksime. Taigi, ir iki rekordų netrauksim“, – teigiama įraše.

„Dauguma sveikų žmonių atmosferos slėgio pokyčių nejaučia, tačiau turintys kažkokių sveikatos problemų šiandien gali jausti galvos skausmą ar svaigimą, būti mažiau produktyvūs“, – rašė „Orai ir klimatas Lietuvoje“.

Galvos skausmas gali atsirasti, kai slėgio pokyčiai paveikia mažas, uždaras, oru užpildytas kūno sistemas, pvz., ausis ar sinusus. Dėl atmosferos slėgio pokyčių gali sutrikti slėgio pusiausvyra sinusų ertmėse ir vidinės ausies struktūrose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius