-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuviai įkrėtė proto dviračio spynai ir sužavėjo amerikiečius

Lietuvių bendrovė „Deeper“, prieš kelis metus iššovusi pasiūlydama išmanųjį echolotą nuo kranto žvejojantiems žvejams, specialiai parodai „CES 2017“ sukūrė dar vieną produktą – išmaniąją spyną dviračiui. O parodos organizatoriams spyna pasirodė tokia įdomi, kad šie net apdovanojo lietuvius už inovatyvumą belaidžių aksesuarų kategorijoje.
„Deeper“ išmanioji dviračio spyna
„Deeper“ išmanioji dviračio spyna / Vaido Neverausko/15min.lt nuotr.

Anot bendrovės pardavimų vadovo Aivaro Bakano, kuris Las Vegase pristatinėjo bendrovės naujoves, išmanioji spyna buvo baigta gaminti likus vos kelioms dienoms iki CES parodos – per galvą buvo verčiamasi. Pavyko – techninė produkto pusė baigta (nors taip pat dar neatrodo taip patraukliai, kaip atrodys masins gamybos stadiją pasiekęs gaminys), nors spynos valdymo programėlė kol kas yra „pusžalė“. Tiesa, iki masinės prekybos naujuoju produktu pradžios praeis dar keli mėnesiai, tad per tą laiką įmonės inžinieriai programėlę užbaigti tikrai spės.

Vaido Neverausko/15min.lt nuotr./„Deeper“ išmanioji dviračio spyna
Vaido Neverausko/15min.lt nuotr./„Deeper“ išmanioji dviračio spyna

O pati spyna iš tiesų nusipelnė išskirtinio pagyrimo parodoje, kur savo gaminiais giriasi daugiau nei 3800 įvairių įmonių. Mat ji veikia kaip be rakto atrakinama spyna, neleidžianti važiuoti dviračiu, kaip garsinė signalizacija. O jeigu nutiktų taip, kad vagis būtų labai jau užsispyręs bei drąsus ir staigiai įsimetęs dviratį į automobilį bandytų su juo kur nors nuvažiuoti, jo lauktų labai nemaloni staigmena – spynoje esantis GPS sekiklis išduos dviračio buvimo vietą.

„Deeper“ pasistengė, kad spynos nebūtų įmanoma nuimti kokiais nors brutaliais būdais – jos perkirpti neįmanoma net naudojant galingiausias metalo žirkles. Be to, jeigu bus bandoma spyną kirpti, ji iškart, vos pajudinus dviratį, pradės kaukti – labai garsiai ir labai aukštu dažniu. Užtildyti šio kaukimo, beje, taip pat nepavyks – garsiakalbių angos korpuse išdėliotos taip, kad jų niekaip nepavyks užkimšti. Be to, ir dviračio savininkas į telefoną gaus pranešimą, kad kėsinamasi į jo turtą.

A.Bakanas tvirtino, kad vagis, spręsdamas, ar verta vogti dviratį, visada įvertins du dalykus: kokia yra dviračio vertė ir kokia yra jo apsauga. Ir jeigu šios nelabai geros profesijos atstovai taip pat domisi technologijų naujienomis, jie netruks suprasti: dviračio su „Deeper“ spyna tiesiog neverta imti. Ir netgi labai išmanūs dviračių vagys, kurie spyną mieliau atrakintų, nei nukirptų, liks it musę kandę: raktui koduoti naudojamas itin saugus skaitmeninis šifravimas, kokiu pasitiki net bankai.

Vaido Neverausko/15min.lt nuotr./„Deeper“ išmanioji dviračio spyna
Vaido Neverausko/15min.lt nuotr./„Deeper“ išmanioji dviračio spyna

Tai, beje, nėra pirmas kartas, kai „Deeper“ susilaukė parodos CES organizatorių pripažinimo – ankstesniais metais be dėmesio neliko jų išmanusis echolotas. Tiesą sakant, savo egzistavimą bendrovė „Deeper“ pradėjo „Friday labs“ pavadinimu, tačiau jų pirmasis produktas buvo toks sėkmingas, kad dėl to netgi vertėjo pakeisti įmonės pavadinimą.

A.Bakanas tikino, kad rinkoje iki šiol neatsirado jų echoloto analogo. Tiksliau, atsirado, bet tik techninė dalis – Kinijos ir Rusijos bendrovės „atgalinės inžinerijos“ būdu sugebėjo išgliaudyti produktą ir prigamino tikslių jo kopijų, tačiau niekaip nesugebėjo nukopijuoti echoloto programėlės – ji nesąžiningiems konkurentams gavosi „medinė“. Tuo tarpu „Deeper“ savo programėlę nuolat naujina – nors echolotas pristatytas prieš kelis metus (tiesa, ganėtinai neseniai pasirodė patobulinta jo versija su padidintu veikimo atstumu), programėlės funkcionalumas plečiamas nuolat – paskutinis jos naujinys publikuotas praėjusių metų lapkritį.

Vaido Neverausko/15min.lt nuotr./Aivaras Bakanas
Vaido Neverausko/15min.lt nuotr./Aivaras Bakanas

O kopijų gamintojai, pažeidę patentais saugomas „Deeper“ teises, A.Bakano teigimu, netrukus susidurs su teisiniais sunkumais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius