Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Paskutinės akcijos dienos!
Išbandyti

Lietuviai šmaikščiai pristato savo sprendimą, leidžiantį valdyti banko paslaugas gestais ir balsu

Banko paslaugas valdyti judesiais pernai pasiūliusi Lietuvos kompanija „Etronika“ ženkliai patobulino savo projektą: atnaujinta vartotojo sąsaja, programą galima valdyti ne tik gestais, bet ir žodžiais, o vartotojas identifikuojamas iš veido ir balso. Ruošdamasi pristatyti naujoves pasaulinei rinkai bendrovė sukūrė šmaikštų vaizdo įrašą.
„Etronika“ banko paslaugų valdymo gestais ir balsu pristatyme savo sąskaitą tikrina šuo Reksas, kuriam pateikiami išskirtiniai pasiūlymai maistui įsigyti bei gauti paskolą būstui – būdai.
„Etronika“ banko paslaugų valdymo gestais ir balsu pristatyme savo sąskaitą tikrina šuo Reksas, kuriam pateikiami išskirtiniai pasiūlymai maistui įsigyti bei gauti paskolą būstui – būdai. / Kadras iš „YouTube“

„Etronika“ buvo viena pirmųjų bendrovių, gavusių išankstinį „Microsoft“ leidimą kurti komercinius projektus naudojant judesių valdiklį „Kinect“.

Pirminį sprendimą ji pristatė pernai rudenį, o sulaukusi didelio tarptautinės žiniasklaidos susidomėjimo nusprendė jį tobulinti.

Vakar vykusiame „Microsoft Lietuva“ pristatyme kompanija pademonstravo atnaujintą sprendimo versiją. Lietuvaičių sukurtą programą jau galima valdyti ne tik gestais, bet ir balsu, nebereikia įsiminti slaptažodžių, mat vartotojas identifikuojamas iš veido ir balso. Taip pat pakeista programos vartotojo sąsaja.

„Idėja labai paprasta – kam vargti su klaviatūra ir pele, jei galime tiesiog pasakyti: „Pervesk mamai tūkstantį litų“, – sakė bendrovės „Etronika“ direktorius Kęstutis Gardžiulis.

Prisijungus prie el. bankininkystės sistemos vartotojai gali matyti sąskaitos išrašus, specialius pasiūlymus, atlikti pervedimus ir kitus veiksmus. Atsitraukus nuo „Kinect“ valdiklio sistema automatiškai nutraukia sesiją.

K.Gardžiulis pripažino, kad kol kas sistema nėra visapusiškai patikima, todėl prieš išleidžiant į rinką ji dar bus tobulinama. Tačiau ji jau turi papildomas apsaugos priemones, pavyzdžiui, galima nustatyti, kad prisijungiant prie sistemos ar atliekant pervedimą žmogus turėtų telefone įvesti savo PIN kodą.

Atnaujintą programos versiją lietuviai pristatys ir užsienio žurnalistams bei tarptautinėms kompanijoms. Jau šį savaitgalį „Etronika“ keliaus į vieną didžiausių informacinių technologijų renginių Europoje – konferenciją „Mobile World Congress“, kuri vyks Barselonoje.

„Etronika“ paruošė ir šmaikštų vaizdo įrašą, kuriuo pristato savo sprendimą. Jame banko paslaugas gestais ir balsu valdo moteris, o jai pasitraukus nuo televizoriaus savo sąskaitą nusprendžia patikrinti šuo Reksas, kuriam pateikiami išskirtiniai pasiūlymai maistui įsigyti bei gauti paskolą būstui – būdai.

Vaizdo įrašo pabaigoje žiūrovams pateikiama dar viena staigmena. Kokia – siūlome pasižiūrėti:

VIDEO: ETRONIKA Kinect App Using NUI for Online Banking

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Playtime 2024“ – jau rugsėjį Kauną sudrebins didžiausias Lietuvoje kompiuterinių žaidimų festivalis
Reklama
Kaip sutaupyti įsirengiant automatinę laistymo sistemą?
Reklama
Testas apie vėjo elektrines: ką žinote apie elektros gamybą iš vėjo?
Reklama
Dantų atkūrimas per parą – implantacijos laimėjimas, leidžiantis akimirksniu susigrąžinti šypseną
Užsisakykite 15min naujienlaiškius