Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuvoje auga raiškiosios televizijos žiūrovų skaičius

Bendrovės „TEO LT“ duomenimis, Lietuvoje sparčiai auga raiškiosios televizijos žiūrovų skaičius. Populiariausios – sporto ir pažintinės programos. Taip pat vis daugiau lietuvių perka 3D televizorius. Per 2012 m. juos įsigijo du kartus daugiau žmonių nei 2011 m. „TEO LT“ Paslaugų plėtros ir rinkodaros tarnybos vadovas Nerijus Ivanauskas mano, kad tai tik pradžia. Dėl sparčiai pingančių technologijų ir augančių žiūrovų poreikių, ateityje televizijos laukia didelės permainos.
Didelis 3D televizoriaus minusas – nedidelė ekrano aprėptis. Žiūrint iš toliau televizoriuje matomas tik nežymiai „pakylėtas“ vaizdas.
Lietuvoje auga raiškiosios televizijos žiūrovų skaičius / „Sony“ nuotr.

2010 m. vieną didelės raiškos (HD) televizijos kanalą per mėnesį vidutinis vartotojas žiūrėjo 74 min. 2012 m. šis skaičius išaugo iki 219 min.  Pasak N.Ivanausko, tendencija aiški, tačiau spartesnę HD programų plėtrą stabdo ribotas siūlomų kanalų skaičius. Šiuo metu populiariausios sporto ir pažintinės programos.

Populiarėja 3D televizoriai

Didelės raiškos 3D televizoriai po truputį tampa standartu.

Antradienį interaktyvioji „GALA“ televizija pristatė du papildomus kanalus – „NBA HD “ir „3Flow“. Pastarasis kanalas skirtas 3D televizorių savininkams. Jų skaičius Lietuvoje taip pat auga. 2011 m. parduotas 21 451 3D televizorius. Tuo tarpu 2012 m. šis skaičius perkopė 48 tūkst.

N.Ivanauskas prisiminė, kad vos prieš keletą metų buvo pranešta apie pirmuosius 3D televizorius. Tuo metu jų kaina buvo neįkandama vidutiniam vartotojui. Šiuo metu situacija pasikeitė. Didelės raiškos 3D televizoriai po truputį tampa standartu. Būtent todėl, ir Lietuvos gyventojams stengiamasi pasiūlyti ne tik HD, bet ir 3D televizijos kanalų.

„Teko bendrauti su kolega iš Pietų Korėjos. Ten televizijos žiūrovams siūloma net 99 HD kanalai. Tokiose šalyse galima kalbėti, kad SD po truputį miršta. Net ir Lietuvoje kokybiškesnį vaidą matantiems žiūrovams sunku grįžti prie standartinių transliacijų“, – teigė tarnybos vadovas.

Ateitis – turinio valdymas

Tiesa, kol kas Lietuvos žiūrovai negali džiaugtis dideliu kiekiu vietos gamintojų HD produkcijos. Kanalams pereiti prie HD kokybės trukdo didelių investicijų poreikis. N.Ivanausko teigimu, kol kas didžiausio žiūrovų susidomėjimo sulaukė didelės raiškos Olimpinių žaidynių atidarymo transliacija. Tokiu būdu buvo transliuojamas ir „Eurovizijos“ dainų konkursas bei Europos futbolo čempionatas.

Prognozuojama, kad ateityje vartotojui bus siūloma vis daugiau turinio, kurį atsirinkti nebus taip paprasta. Dėl to didės televizoriaus ir kompiuterio ar mobiliojo telefono integracija bei populiarės papildomos programinės įrangos naudojimas. Žiūrint mėgstamą televizijos šou bus galima greitai susirasti papildomą informaciją ar net rinktis į kokius transliacijos aspektus kreipti daugiau dėmesio. Taip pat HD televizorius turėtų pakeisti Ultra HD televizoriai, kurie galės atkurti keturis kartus ryškesnį vaizdą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius