Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Neeilinė galimybė: Lietuvos studentai kviečiami stažuotis NASA

Lietuvos mokslo taryba (LMT) skelbia konkursą dėl tarptautinių 2025 m. pavasario ir vasaros stažuočių JAV Nacionalinėje aeronautikos ir kosmoso administracijoje (NASA), kurių metu studentai galės įgyti unikalių žinių ir praktinės patirties, rašoma LMT pranešime spaudai.
Žemės vaizdas pro „Apollo 11“ komandinio modulio iliuminatorių. 1969 m. liepos 16 d.
Žemės vaizdas pro „Apollo 11“ komandinio modulio iliuminatorių. 1969 m. liepos 16 d. / NASA nuotr.

Tiek pavasario, tiek vasaros stažuotėms kitais metais LMT finansuos po 10 studentų. Kvietimą teikti paraiškas ir jo sąlygas galima rasti čia. Paraiškas konkursui galima teikti iki š. m. gegužės 16 d. 16 val.

„Metų pradžioje vykęs Lietuvos mokslo tarybos delegacijos vizitas į JAV NASA Tarptautinių ir tarpinstitucinių ryšių biurą davė puikius užmegztos partnerystės rezultatus bei atvėrė naujas galimybes Lietuvos studentams ir tyrėjams. Lietuva yra viena iš 13 valstybių, dalyvaujančių tarptautinėje NASA stažuočių programoje, tad būsimi stažuotojai turės privilegiją dirbti prie globalių problemų sprendimo bei iš arti pamatyti ir praktiškai prisiliesti prie inovacijų kūrimo.

Nors esame nedidelė šalis, tačiau turime didelių ambicijų, potencialo ir puikių talentų. Šis konkursas yra gera galimybė gabiausiems studentams praplėsti savo mokslo žinojimo horizontus ir išbandyti save naujoje aplinkoje“, – apie pirmąjį Lietuvos mokslo tarybos paskelbtą kvietimą teikti paraiškas NASA stažuotėms sako LMT pirmininkas dr. Gintaras Valinčius.

NASA tarpvalstybinių susitarimų pagrindu sudaro galimybes gabiems studentams atlikti mokslines stažuotes NASA mokslinių tyrimų centruose.

Šiomis NASA stažuotėmis norima skatinti studentų, studijuojančių gamtos, technologijų, inžinerijos ir matematikos studijų programose (angl. science, technology, engineering or mathematics (STEM)), dalyvavimą tarptautiniuose projektuose, ugdyti jų įgūdžius vykdyti mokslinius tyrimus ir eksperimentinę plėtrą kosmoso technologijų srityje.

LMT skelbiamas kvietimas teikti paraiškas yra skirtas 2025 m. pavasario (sausio–gegužės mėn.) ir vasaros (birželio–rugpjūčio mėn.) stažuotėms atlikti NASA mokslinių tyrimų centruose (NASA Ames Research Center (California), NASA Goddard Space Flight Center (Maryland), NASA Johnson Space Center (Texas)).

Numatoma pavasario stažuotės trukmė – 16 savaičių, vasaros – 10 savaičių. Stažuočių metu atrinkti gabiausi LR pilietybę turintys studentai turės galimybę dirbti su konkrečiais tyrimų projektais ir prisidėti prie pažangiausių mokslinių tyrimų vykdymo ir kosminių technologijų kūrimo.

Teikti paraiškas gali studentai, besimokantys mokslo ir studijų institucijose bakalauro arba magistro laipsnį suteikiančiose gamtos, technologijų, inžinerijos ir matematikos studijų programose.

Siekiantiems dalyvauti konkurse taip pat yra keliamas reikalavimas puikiai mokėti anglų kalbą, turėti ne žemesnį nei 8 arba didesnį svertinį studijuotų dalykų įvertinimų vidurkį už visą studijų laikotarpį. Būsimi stažuotojai turi domėtis kosmoso tyrinėjimais bei aktyviai dalyvauti mokslinėje veikloje.

Daugiau informacijos apie konkursą galima rasti čia. Balandžio 24 d. 10 val. vyks informacinis renginys pareiškėjams, kurio metu bus pristatytos kvietimo sąlygos ir dažniausiai užduodami klausimai. Registruotis į nuotolinį renginį galima čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius