Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Lietuvos Piratų partija rengia simbolinį piketą prieš ACTA

Lietuvos Piratų partija šeštadienį, birželio 9 dieną, vidurdienį Nepriklausomybės aikštėje Vilniuje organizuoja simbolinę akciją ir ragins galutinai atmesti Tarptautinį prekybos susitarimą dėl kovos su klastojimu (angl. Anti-Counterfeiting Trade Agreement, ACTA).
Protesto akimirka
Protesto akimirka / BFL/Tomo Lukšio nuotr.

Simbolinis piketas, kuriame dalyvaus 9 Lietuvos „piratai“, rengiamas solidarizuojantis su visoje Europoje vykstančiais protestais. Akcijos organizatoriai bendraus su praeiviais apie ACTA susitarimą, taip pat kvies žmones prisijungti prie steigiamos Piratų partijos.

„Mums nepriimtina, kad informacijos laisvę ribojantys tarptautiniai susitarimai yra priimami valstybiniu lygmeniu nediskutuojant viešai su visuomene ir nevertinant galimų grėsmių. Nors ACTA susitarimą atmeta vis daugiau politikų visoje Europoje, kviečiame likti budriais, informuoti savo atstovus Seime ir Europos parlamente apie ACTA grėsmes. Juo labiau, kad Lietuvoje vis dar yra aukštas pareigas užimančių pareigūnų, kurie nemato ACTA susitarime nieko blogo, atvirai pritaria šiam susitarimui arba nepasako aiškios nuomonės šiuo klausimu“, – rašoma Piratų partijos pranešime spaudai.

Šią ir praėjusią savaitę keturiuose Europos Parlamento (EP) komitetuose vykusiuose balsavimuose ACTA susitarimui buvo nepritarta. Galutinį sprendimą plenarinėje sesijoje priims visi EP nariai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius