Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Londone atidaroma pirmoji Europoje psichodelinių vaistų tyrimų įmonė

Startuolis „Clerkenwell Health“ tikisi padėti JK tapti psichodelikų tyrimų lydere pasaulyje.
Grybai
Grybai / 123RF.com nuotr.

Londone bus atidaryta pirmoji Europoje komercinė psichodelinių vaistų tyrimų įmonė, kurios tikslas – paversti Jungtinę Karalystę pasauline psichodelikų tyrimų ir inovacijų lydere.

Didžiosios Britanijos pradedančioji įmonė „Clerkenwell Health“ siekia rugpjūčio mėn. pradėti bandymus centrinėje Londono dalyje esančiame centre, iš pradžių daugiausia dėmesio skirdama psilocibino vartojimui siekiant padėti žmonėms įveikti nerimą, atsiradusį išgirdus nepagydomos ligos diagnozę.

Naujiena paskelbta tuo metu, kai mokslininkai ir politikos formuotojai šį trečiadienį Londone renkasi į psichikos simpoziumą „Agenda for Psych Symposium“ – vienos dienos programą, skirtą aptarti naujausius mokslinius tyrimus ir psichodelikos pramonės ateitį Europoje, rašo „The Guardian“.

„Clerkenwell Health“ generalinis direktorius Tomas McDonaldas sakė: „Psichodelinė terapija gali tapti perversmu psichikos sveikatos gydymo srityje, o Jungtinė Karalystė, kaip pasaulinė klinikinių tyrimų lyderė, turi visas galimybes būti šios srities avangarde.“

„Mūsų tikslas – įtvirtinti Jungtinę Karalystę kaip komercinės psichodelinių tyrimų ekosistemos centrą, glaudžiai bendradarbiaujant su psichikos sveikatos ekspertais ir vaistų kūrėjais visame pasaulyje, kad būtų sprendžiamos kai kurios sudėtingiausios psichinės sveikatos problemos.“

Kaip rašo „The Guardian“, vaistų kūrėjai vis dažniau tiria psichodelinius junginius kaip galimus psichikos sveikatos sutrikimų, pavyzdžiui, nuotaikos svyravimų, potrauminio streso ir priklausomybių gydymo būdus, tačiau dėl kontroliuojamų medžiagų gali būti sudėtinga ir brangu atlikti klinikinius tyrimus.

Čia į pagalbą ateina specializuotos klinikinių tyrimų organizacijos: „Clerkenwell Health“ nekurs junginio ar junginių grupės vienai ligai gydyti, o bendradarbiaus su keliais vaistų kūrėjais, siekdama spręsti psichikos sveikatos būklių problemas, naudodama įvairias psichodelines medžiagas. Kompanija taip pat planuoja rengti mokymus terapeutams, norintiems dirbti su psichodeliniais vaistais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius